Osinkoinsinööri mediassa - SalkunRakentaja videohaastattelu

 Osinkoinsinööri mediassa - Salkunrakentaja videohaastattelu

Osallistuin kuluvalla viikolla SalkunRakentaja -verkkolehden perustajan ja päätoimittajan Jorma Erkkilän järjestämään videohaastatteluun. Haastatteluihin osallistuminen erilaisten medioiden ja alustojen avulla mahdollistaa itselleni lukijamäärän kasvattamisen ja tietysti myös kansankapitalismin ilosanoman jakamisen yhä useammalle silmäparille. 

Tämän vuoksi olenkin lähtenyt mielelläni keskusteluihin mukaan aina tilaisuuden tullessa. Jos siis tahdot saada minut kertomaan tarinaani omalle sivustollesi, podcastiin tai mihinkään muualle, niin ole rohkeasti yhteydessä ja katsotaan mitä asialle voidaan yhdessä tehdä.

Mediassa esiintyminen on välttämätön paha sijoitusbloggaajana, jotta voit säilyttää (ja parhaimmassa tapauksessa kasvattaa) lukijakantasi ja pysyisit mahdollisimman relevanttina aina vain enemmän kilpaillulla alalla. 

Sijoitus- ja talousaiheisia blogeja on aina ollut paljon ja tällä hetkellä nopealla googlettamisella blogeja löytyy kymmeniä tai satoja. Erottuminen vaatii siis paljon työtä ja näkymistä eri paikoissa. En ollut ensimmäistä kertaa mediassa kertomassa omasta pikku projektistani vaan olen aikaisemmin vieraillut seuraavissa paikoissa:

 1. Insinööriliitto (11/2017)
 2. Suomen Osakesäästäjät (10/2018)
 3. Iltalehti (10/2019)
 4. Sijoitus Invest (12/2019)
 5. Duunitori (07/2021)
 6. SalkunRakentaja (07/2021)
 7. Ilta-Sanomat (09/2021)

Olen osallistunut myös Turun Talouspäivillä 2021 Sijoituskerhon järjestämään live-keskusteluun, joka on nähtävissä tämän linkin takaa vain Sijoituskerhon jäsenille. Keskustelun otsikkona oli Miten ruokajonoista noustaan vauraaksi sijoittamisen avulla?

Katsomalla edelliset haastattelut pystyt näkemään, että nykyiseen tilanteeseen ei olla päästy saadulla perinnöllä, yolottamalla (sijoittamalla kaikki rahat Dogecoiniin) tai vanhemmilla saaduilla avustuksilla, vaan kaikki omaisuus on tullut kerättyä rehellisesti työtä tekemällä ja säästämällä. Säästäminen ja oman talouden hyvä hallinta on sitten omalta osaltaan mahdollistanut sijoittamisen, joka laittoi varallisuuden kehittymisen isommalle vaihteelle.

Tällä kertaa vierailin SalkunRakentajassa kertomassa taloudellisen riippumattomuuden projektistani ja millaisella sijoitusstrategialla aion sinne päästä. Taloudellisen riippumattomuuden tavoittelun lisäksi puhuimme taustoistani, miksi suomalaiset eivät tyypillisesti päädy sijoittamaan, kaikkien rakastamasta #veikkauskratiasta, motivaation merkityksestä pitkäjänteisessä sijoittamisessa, riskien kuin talouden hallinnasta. Kaiken lisäksi kerroin mielipiteeni indeksirahastoista ja ETF:stä.

Jotta en paljasta keskustelun sisällöstä liikaa, niin jätetään sen kuvaaminen tällä kertaa tähän. Kuulisin kuitenkin mielelläni juuri sinun mielipiteesi keskustelusta ja jos olet asioista samaa tai eri mieltä. Voit myös yrittää laskea kuinka monta kertaa haastattelussa sanoin ”jooh” tai ”hmm’m”.

Uusille lukijoille

Tervetuloa blogiini ja mahtavaa, että päädyit Salkunrakentajan videohaastattelun kautta tänne asti. Aloituspuheestani ja ensimmäisestä kuukausikatsauksesta on nähtävillä mistä tilanteesta olen lähtenyt kirjoittamaan blogia. Suuria perintöjä tai järjetöntä palkkaa ei ole siis tarvittu varallisuuden nopeaan kerryttämiseen lyhyessä ajassa. Halu parantaa omaa tilannetta ja aloittaminen riittää jo pitkälle.

Jos olet kiinnostunut lukemaan lisää mitä vaurastuminen, säästäminen ja sijoittaminen vaatii; niin sinua todennäköisesti kiinnostaa lukea seuraavat kirjoitukset:

 1. Vaurastumisen aloittaminen
 2. Työkalu talouden seurantaan
 3. Miten erottaa hyvä laina huonosta?
 4. Työkalu yritysten arvioimiseen numeerisesti
 5. Näin säästät yli kaksituhatta euroa vuodessa kilpailuttamalla
 6. Näin ostin sijoitusasunnon Turusta 30-vuotiaana, osa 1
 7. Viisi konkreettista vaihtoehtoa saavuttaa taloudellinen riippumattomuus 40 ikävuoteen mennessä
 8. Suomen Osakesäästäjien jäsenyyden hyödyt käyttöön kolmella eurolla kuukaudessa
 9. Viisi vuotta sijoittamista takana
 10. Paranna kassavirtaasi ja maksat vähemmän
 11. Pahin taloudellinen virhe
 12. Näin kuukausisäästät alaikäiselle Nordnetin Indeksirahastoon
 13. Onko jokaisella suomalaisella samat mahdollisuudet elämässä?
 14. Mitä jos et saisikaan odotettua määrää eläkettä?
 15. Vaurastumisen salaisuus
 16. Askelmerkit toisen sijoitusasunnon hankintaan
 17. Näin kolminkertaistin tuloni seitsemässä vuodessa
 18. Millä perusteilla pankki myöntää lainaa?

Sijoitusteni ja nettovarallisuuteni kehittymistä voi seurata täältä lähes reaaliaikaisesti. Muista ottaa myös kaikki sosiaaliset mediani seurantaan, jotta saat ilmoituksen uudesta luettavasta tekstistä. Jos innostuit sijoittamisesta ja olet vielä aloittelija, niin suositeltavaa on aloittaa helppo kuukausisäästäminen* Nordnetin Indeksirahastoihin (entiset Superrahastot)!

Toivottavasti jäät blogini lukijaksi ja kiinnostuit taloutesi hoitamisesta sekä sijoittamisesta!

Jos sinulla on kysyttävää sijoittamisesta tai sen aloittamisesta, niin jätä kysymyksesi kommenttikenttään!

Muista ottaa seurantaan Osinkoinsinöörin sosiaaliset mediat:

*Affiliate marketing -linkki, josta saatetaan maksaa minulle komissiota sitä kautta tehdystä kaupasta/rekisteröitymisestä. Tämä ei kuitenkaan tuo sinulle mitään ylimääräisiä kuluja!

Kommentit

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 2024-04

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Kuukausikatsaus 03-2024

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

Näin asumiskustannukseni muuttuvat muuttaessani omakotitaloon kerrostalosta

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana

Kuukausikatsaus 2024-02