Sijoitukset ja Varallisuus

Osinkoinsinöörin sijoitukset ja varallisuus

Sijoitukset

Sijoitukseni koostuvat suorista pörssiosakkeista, yhdestä listautumattomasta yrityksestä sekä kahdesta sijoitusasunnon puolikkaasta. Tavoitteenani on pitää suurimman osan sijoitusvarallisuudestani kiinni osakkeissa, mutta kuitenkin hyödyntäen velkavipua asuntosijoittamisen saralla pitäen riskit kuitenkin kohtuullisina.

Osakesijoitukset

Osinkoinsinöörin osakevarallisuus 
(tilanne 1.10.2023)

Osinkoinsinöörin osakesalkku 10/2023

Sijoitusten päiväkohtaista arvonnuosua, osakekohtaista tuottoa ja tapahtuneita kauppoja voi rekisteröityneenä Sharevilleen nähdä seuraavan käyttäjätunnuksen takaa: Osinkoinsinööri.
Koko sijoitushistorian tuotto Nordnetin palvelun kautta
 
Kuluvan vuoden tuotto Nordnetin palvelun kautta

Sijoitusasunnot

Ensimmäinen sijoitusasunto on keskikokoinen kaksio ja toinen on isohko kolmio. Molemmat asunnot sijaitsevat Turun lähiöissä. Asuntojen yksityiskohdat ovat listattuna alla olevassa taulukossa. Taulukossa seurataan myös lainaosuutta sekä asunnoissa kiinni olevaa omaa pääomaa.

Osinkoinsinöörin sijoitusasuntovarallisuus 
(tilanne 1.10.2023)

Osinkoinsinöörin sijoitusasuntosalkku 10/2023

Nettovarallisuus

Nettovarallisuuden laskentakaava on: varat-velat=nettovarallisuus.

Osinkoinsinöörin nettovarallisuus 
(tilanne 1.10.2023)

Osinkoinsinöörin nettovarallisuus 10/2023

Nettovarallisuuden ja sijoitusvarallisuuden kehitys

Alla kuvaaja netto- ja sijoitusvarallisuuden kehittymisestä blogin aloittamisesta tähän päivään. Tämän lisäksi kuvassa on myös velan ja bruttovarallisuuden määrä. Blogin aloitushetkellä maaliskuussa 2017 nettovarallisuus oli 8916 euroa.

Osinkoinsinöörin varallisuuden kehitys 
(tilanne 1.10.2023)

Osinkoinsinöörin varallisuuden kehitys 10/2023

Seuranta

Päivitän tätä sivua noin parin kuukauden välein. Kuukausitasolla nettovarallisuuden ja sijoitusomaisuuden kasvun näkee kuukausikatsauksistani. Kuukausikatsauksissa tulen käymään läpi kulutukseni, ansiotuloni, pääomatuloni, sijoitusten arvon muutoksen ja nettovarallisuuden muutoksen. Blogin kirjoittamisella ja taloudellisten lukujen seurannalla pyrin motivoimaan itseäni parempaan tulokseen asioiden ollessa julkisia.

Kommentit

 1. Näin aloittelevana osinkosijoittajana kiinnostaisi tietää minkälaisella pääomalla olet ensimmäiset osake ostosi tehnyt. Ilmeisesti olet hyödyntänyt korkoa korolle sijoittamalla osinkotuotot takaisin ostamalla lisää osakkeita?

  Nimim -joskus leipjonossa viihtynyt kansalainen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitin sijoittamisen 1000 euron alkupääomalla, jonka olin säästänyt S-bonustilille. Jos olisin sijoittanut rahastoihin, niin silloin olisi tietty pienempikin summa riittänyt, mutta suoriin osakesijoituksiin vaatii hieman enemmän pääomaa, jotta kulut ovat kohtuulliset.

   Kyllä, olen sijoittanut jokaisen tähän päivään mennessä tulleen osingon takaisin markkinoille ja näin aion tehdä myös seuraavat 10 vuotta vähintään. :)

   Poista
 2. Onko sun salkussa kaikki osakkeet osinkoa maksavia? Vai ostatko myös sellaisia osakkeita jotka ei tällä hetkellä luovuta osinkoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salkkuni osakkeista vain Medpace ja Injeq ovat yrityksiä, jotka eivät tällä hetkellä maksa yhtään osinkoa. Aloittaessani sijoittamista painotin hyvin vahvasti vain osinkoa maksaviin yrityksiin, mutta myöhemmin olen ymmärtänyt tämän olevan hieman väärä tapa sijoittaa (koska moni loistava yritys jäisi täten salkun ulkopuolelle). Nykyään voin ostaa myös yrityksiä, jotka eivät juuri tällä hetkellä maksa osinkoa, mutta voisi maksaa sitä tulevaisuudessa. Taloudellinen riippumattomuus on sidottuna osakesalkun (ja asuntojen) tuottamaan kassavirtaan eikä myymiseen, joten osingoilla on tästä huolimatta minulle suuri merkitys.

   Poista
 3. Luin Aamulehdestä sijoittajantarinasi. Se on hyvin kiinnostava. Minulla on ollut vähän samanlainen lähtökohta. Olin vai 9 vuoden ikäinen, kun isäni kuoli ja urakoitsijaisäni kaikki omaisuus oli kiinni työmaan kalustossa. Perinnöksi äidilleni ja minulle jäivät betonimylly ja ruukkiämpärit.
  Lupasin silloin itselleni, että hoitaisin ahkeralla työnteolla asiani niin, että minulla ja minun lapsillani olisi paremmat lähtökohdat kuin itselläni. Kohtuullinen älykkyys ja vähäinen alkoholin käyttö eivät myöskään olleet haitaksi.
  Aloitin sijoittamisen pienehköllä pääomalla 13.07.2009. Nyt minulla on aineellisesti kaikki mitä suunnittelin: seitsennumeroinen salkku Nordnetissa, SEBin, FIMin, OP:n, PYNin, Seligsonin ym. rahastoja, neljä osakehuoneistoa (kolme Tampereella ja yksi Turussa), kaksi autohallipaikkaa, koska kadulla ei saa autoa seisottaa jne. Tärkein kuitenkin puuttuu: lapset ja lapsenlapset. Kuvitelmissani oli perhe: vaimo, kaksi lasta ja lapsenlapsiakin kaupan päälle. Tytär minulla tosin on, mutta hän väheksyy isäänsä kaikin tavoin. Naimisiin hän ei ikinä mene eikä hanki lapsia, syö ituja, sirkkoja ja pupun ruokaa, jotta "maailma pelastuu". Hän edustaa feminismin äärilaitaa. Vaimoni taas sai infarktin pikkuaivoihin, eikä se ollut eduksi. Kummankin taloudellinen tietämys on nollatasolla, ja he elävät television luomassa viihdemaailmassa täysin rinnoin huutaen ja kirkuen televisioesiintyjien tahtiin.
  Vaikka näin ei saisi sanoa, niin sanon rehellisesti kuitenkin, että heillä tästä eteenpäin on vain yksi tie: suoraan alaspäin yhteiskunnan elätiksi. Tilanne on sama kuin tuttavallani, jonka lapsesta tuli narkomaani. Ei siinä vanhemmilla ole mitään keinoja käytettäväksi. Toinen mahdollisuus on, että tyttäreni rakastuu "Omanin prinssiin" tai "Sudanin kuninkaan poikaan", ja nämä hoitavat liian rahan ongelmat parempiin sijoituskohteisiin, lue: omiin taskuihinsa.
  Olen ajatellut lahjoittaa nyt, kun ikävuosia on kertynyt tarpeeksi ja olen vielä kohtuullisissa sielun voimissa, lahjoittaa omaisuuteni lakisääteistä osaa lukuun ottamatta johonkin hyödylliseen tai ainakin hyvään tarkoitukseen. En vaan keksi mihin. Kuuntelisin mielelläni hyviä ehdotuksia. Ajattelin kyllä lääketiedettä, mutta kun minut heitettiin jo 15 vuotta sitten ulos TAYSista, koska "mitään ei voi tehdä kun riskit ovat niin suuret", hylkäsin tämän ajatuksen. Ei ollut muita riskejä kuin minun vaatimaton habitukseni.
  Toivon Sinulle parempaa onnea. Ymmärrän, että minun olisi täytynyt jo kauan sitten viheltää välillä peli poikki ja aloittaa kaikki uudesta lähtökohdasta, mutta ei sitä tulevaa tiennyt eikä arvannut.
  Nordnetissa nimeni on Kirkonrotta (och samma på svenska). Sieltä voi katsoa epäonnistumisiani ja onnistumisiani .
  Tampereella 06.07.2022
  Sinulle kaikkea hyvää toivottaen
  Råtta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielenkiintoisen tarinasi jakamisesta! :)

   Jos on vaikea keksiä paikkaa, johon lahjoittaa rahaa, niin Pelastakaa Lapset Ry:n kautta ainakin voi lahjoittaa rahaa (suomalaisten) vähävaraisten perheiden tukemiseen. Meidänkin perhe sai aikoinaan tätä kautta lahjakortteja esimerkiksi joululahjoja ja jouluruokaa varten, ja muistan miten hyvä apu tämä meille oli. Se voisi olla ainakin yksi vaihtoehto. :)

   Laitoin Nordnetin salkkusi seurantaan! :)

   Poista
 4. Käytät vertailuun omxhpi indeksiä ja huomioit omassa salkussasi osinkotuoton. Eikö olisi rehellisempää itselle ja blogin lukijoille käyttää vertailuun omxhgi indeksiä? Toki jos löytyy hyviä perusteluja nykyiseen tapaan, niin mielelläni niistä lukisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sinulla on väärää tietoa. Käytän vertailussa vain OMXHGI indeksiä (kun itse teen vertailua ja Nordnet sovelluksessa), mutta Nordnetin gadgettiin (joka tällä sivulla on) ei pysty lisäämään tätä OMXHGI-indeksiä. Voisin kysyä taas Nordnetilta voisiko he lisätä tämän osinkoja sisältävän indeksin mukaan gadgettiin. :) Ja olet täysin oikeassa, juuri tähän OMXGHI indeksiin pitääkin verrata, muuten huijaa itseään :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Myynnit 4 – Betsson, Elekta

Havu Watches – Pohjoiseen luonteeseen sopiva puinen rannekello

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Miten säästää rahaa nopeasti – Näillä säästövinkeillä säästin yli 50 prosenttia tuloistani

Osinkoinsinööri mediassa – Luottamuksella Ronja Salmi

Näin asumiskustannukseni muuttuvat muuttaessani omakotitaloon kerrostalosta