Sijoitukset ja Varallisuus

Osinkoinsinöörin sijoitukset ja varallisuus

Sijoitukset

Sijoitukseni koostuvat suorista pörssiosakkeista, yhdestä listautumattomasta yrityksestä sekä sijoitusasunnon puolikkaasta. Tavoitteenani on pitää suurimman osan sijoitusvarallisuudestani kiinni osakkeissa, mutta kuitenkin hyödyntäen edullista velkavipua asuntosijoittamisen saralla pitäen riskit kuitenkin alhaisina.

Osakesijoitukset

Osinkoinsinöörin osakevarallisuus 
(tilanne 1.5.2022)

Osinkoinsinöörin - Osakevarallisuus

Sijoitusten päiväkohtaista arvonnuosua, osakekohtaista tuottoa ja tapahtuneita kauppoja voi rekisteröityneenä Sharevilleen nähdä seuraavan käyttäjätunnuksen takaa: Osinkoinsinööri.
Koko sijoitushistorian tuotto Nordnetin palvelun kautta:
 
Kuluvan vuoden tuotto Nordnetin palvelun kautta

Sijoitusasunnot

Ensimmäinen sijoitusasunto on keskikokoinen kaksio Turun lähiöstä. Asunnon yksityiskohdat ovat listattuna alla olevassa taulukossa. Taulukossa seurataan myös lainaosuutta sekä asunnossa kiinni olevaa omaa pääomaa.

Osinkoinsinöörin sijoitusasuntovarallisuus 
(tilanne 1.5.2022)

Osinkoinsinööri - Sijoitusasunnot

Nettovarallisuus

Nettovarallisuuden laskentakaava on: varat-velat=nettovarallisuus.

Osinkoinsinöörin nettovarallisuus 
(tilanne 1.5.2022)

Osinkoinsinööri - Nettovarallisuus

Nettovarallisuuden ja sijoitusvarallisuuden kehitys

Alla kuvaaja netto- ja sijoitusvarallisuuden kehittymisestä blogin aloittamisesta tähän päivään. Tämän lisäksi kuvassa on myös velan ja bruttovarallisuuden määrä. Blogin aloitushetkellä maaliskuussa 2017 nettovarallisuus oli 8916 euroa.

Osinkoinsinöörin varallisuuden kehitys 
(1.5.2022)

Osinkoinsinööri - Varallisuuden kehitys

Seuranta

Päivitän tätä sivua noin parin kuukauden välein. Kuukausitasolla nettovarallisuuden ja sijoitusomaisuuden kasvun näkee kuukausikatsauksistani. Kuukausikatsauksissa tulen käymään läpi kulutukseni, ansiotuloni, pääomatuloni, sijoitusten arvon muutoksen ja nettovarallisuuden muutoksen. Blogin kirjoittamisella ja taloudellisten lukujen seurannalla pyrin motivoimaan itseäni parempaan tulokseen asioiden ollessa julkisia.

Kommentit

 1. Näin aloittelevana osinkosijoittajana kiinnostaisi tietää minkälaisella pääomalla olet ensimmäiset osake ostosi tehnyt. Ilmeisesti olet hyödyntänyt korkoa korolle sijoittamalla osinkotuotot takaisin ostamalla lisää osakkeita?

  Nimim -joskus leipjonossa viihtynyt kansalainen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitin sijoittamisen 1000 euron alkupääomalla, jonka olin säästänyt S-bonustilille. Jos olisin sijoittanut rahastoihin, niin silloin olisi tietty pienempikin summa riittänyt, mutta suoriin osakesijoituksiin vaatii hieman enemmän pääomaa, jotta kulut ovat kohtuulliset.

   Kyllä, olen sijoittanut jokaisen tähän päivään mennessä tulleen osingon takaisin markkinoille ja näin aion tehdä myös seuraavat 10 vuotta vähintään. :)

   Poista
 2. Onko sun salkussa kaikki osakkeet osinkoa maksavia? Vai ostatko myös sellaisia osakkeita jotka ei tällä hetkellä luovuta osinkoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salkkuni osakkeista vain Medpace ja Injeq ovat yrityksiä, jotka eivät tällä hetkellä maksa yhtään osinkoa. Aloittaessani sijoittamista painotin hyvin vahvasti vain osinkoa maksaviin yrityksiin, mutta myöhemmin olen ymmärtänyt tämän olevan hieman väärä tapa sijoittaa (koska moni loistava yritys jäisi täten salkun ulkopuolelle). Nykyään voin ostaa myös yrityksiä, jotka eivät juuri tällä hetkellä maksa osinkoa, mutta voisi maksaa sitä tulevaisuudessa. Taloudellinen riippumattomuus on sidottuna osakesalkun (ja asuntojen) tuottamaan kassavirtaan eikä myymiseen, joten osingoilla on tästä huolimatta minulle suuri merkitys.

   Poista

Lähetä kommentti

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 2022-04

Näin asumiskustannukseni muuttuvat muuttaessani omakotitaloon kerrostalosta

Sijoitusasuntosalkku kasvaa - Toisen sijoitusasunnon tunnusluvut

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Omakotitalon asuntolainan kilpailutus – Marginaali, omarahoitusosuus ja vakuudet

Kuukausikatsaus 2022-03

Asuntosijoittamista pian vuosi takana - Mitä olen oppinut tänä aikana?

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin