Osinkoinsinööri


Hienoa, että olet päätynyt lukemaan sijoitusblogiani. Jos pidät lukemastasi tai mieleesi juolahtaa kysymys sijoittamisesta tai oman talouden hallinnasta, niin jätä kommentti blogitekstiin. Luen kaikki palautteet ja kommentit, ja kuulen mielelläni aiheista, joista haluaisit lukea. Täällä sinun on siis mahdollista vaikuttaa julkaistavaan sisältöön!

Olen Jesse Viljanen30-vuotias lääketeollisuudessa työskentelevä kemiantekniikan ja bioteknologian insinööri (YAMK), jonka tavoitteena on saavuttaa taloudellinen riippumattomuus palkkatuloista säästämällä ja sijoittamalla 50 ikävuoteen mennessä. Taloudellisen riippumattomuuden saavuttaminen on minulle äärimmäisen tärkeä tavoite, koska tulen köyhästä lapsuudesta, jossa ei ollut juuri mitään. Muistan hokeneeni seuraavaa asiaa jo lapsesta asti ja se on kantavana motivaation lähteenä tavoitetta saavutettaessa.
Köyhyys ei tule enää periytymään minusta eteenpäin ja pidän huolen, että myöskään lapseni eivät tarvitse kokea köyhyyttä ja sen tuomia ongelmia
Varallisuutta kerrytän sijoittamalla suoriin osakkeisiin ja ajatuksena on tuoda lähitulevaisuudessa myös sijoitusasuntoja hajautukseksi halvalla velkarahalla. Taloudellista riippumattomuutta tavoitellaan seuraavan yksinkertaisen suunnitelman perusteella.
Säästä vähintään kolmannes nettotuloista ja sijoita siitä suurin osa osakemarkkinoille tai sijoitusasuntoihin saavuttaen vähintään keskimääräisen tuoton. Tällöin taloudellisen riippumattomuuden saavuttaminen tapahtuu 25 vuodessa. Muista, että tärkeintä ei ole päämäärä, vaan matka.
Pääasiallisena tavoitteena on sijoittaa osinkoa maksaviin, hyvän kassavirran omaaviin yrityksiin ja sijoittaa saadut osingot takaisin markkinoille. Salkun arvonnousun tueksi sijoitan myös kasvuyrityksiin, joilla on hyvät mahdollisuudet jakaa osinkoja tulevaisuudessa. Aikomukseni on pitää hajautus maltillisella tasolla yritysten suhteen (max. 20 yritystä) ja pyrkiä hajauttamaan riskiä ajallisesti. Sijoittamistapani voi kaikessa yksinkertaisuudessaan tiivistää yhdeksi kappaleeksi.
Sijoitetaan sekä kasvu että tasaisen tuloksen tekeviin yrityksiin. Pysyvästi huonoksi muuttunut yritys tai toimiala myydään pois salkusta riippumatta tappioiden määrästä. Annetaan loistavien yritysten pysyä, vaikka ne näyttelisivät suurta osaa salkusta. Tasapainotetaan salkkua ostamalla, ei myymällä. Mietitään yrityksen sopivuutta salkkuun 20 vuoden näkökulmasta, yksittäisillä kvartaaleilla ei ole merkitystä.
Elän suhteellisen säästeliästä elämää, mutta pyrin silti nauttimaan matkasta kohti taloudellista riippumattomuutta. Käytän siis paljon rahaa läheisten avustamiseen, ravintolaruokaan ja matkustamiseen.Tärkeintä ei ole päämäärä vaan matka. Ja jos matka on kivinen äärimmäisille viedyllä budjetilla, niin taloudellinen riippumattomuus ei ratkaise mitään. 

Olen vasta sijoitusurani alkuvaiheissa ja toivon omalla esimerkilläni saavani muita nuoria kiinnostumaan sijoittamisesta ja taloudellisen riippumattomuuden tavoittelusta. Lähde mukaani matkalle miljooniin! Jos olet kiinnostunut lukemaan missä taloudellisessa tilanteessa olin blogin aloitushetkellä, niin teksti on luettavissa täältä.

Osinkoinsinööri on ollut mediassa muutaman kerran, jotka ovat nähtävissä näiden linkkien takaa:
  1. Insinööriliitto (11/2017)
  2. Suomen Osakesäästäjät (10/2018)
  3. Iltalehti (10/2019)
  4. Sijoitus Invest (12/2019)
  5. Duunitori (07/2021)
  6. Ilta-Sanomat (09/2021)

Mainostaminen blogissani

Blogin ylläpitäminen vie satoja tunteja aikaani vuodessa ja tämän lisäksi käytän myös sen ylläpitämiseen rahaa. Tämän vuoksi blogi sisältää myös mainontaa, mutta hyvin kohtuullisia määriä.

Mainostan blogissani vain palveluita, joita voisin itsekin käyttää tai uskon luovan lisäarvoa blogini lukijoille. Tämä tarkoittaa sitä, että täällä et tule näkemään yhtäkään pikavippimainosta ikinä, vaikka niiden tarjoamista yhteistöistä maksettaisiin parhaimmillaan satoja tai tuhansia euroja.

Mainokset eivät myöskään ainoastaan rajoitu rahan säästämisen ja sen käyttämisen vähentämiseen, vaan saatan nostaa myös palveluita sekä tuotteita esille, joista itse pidän. Rahan säästäminen ei ole minulle siis kaikki kaikessa, vaikka järkevä rahan käyttö onkin tärkeää.

Uniikkeja kävijöitä blogissani on noin 2500-4000 kappaletta kuukausittain, josta alla todistus kuvana väliajalta 01.01.2021-17.09.2021 (Google Analytics).
Osinkoinsinööri blogin kävijämäärät
Jos haluat tehdä yhteistyötä, niin viestiä voi laittaa osoitteeseen: osinkoinsinoori@gmail.com

Ps. Kirjoitan tämän blogin lisäksi myös Viisas Raha -sivustolla.

Kommentit

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 2021-08

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Testamentin tekeminen nuorena sijoittajana – Miksi laatia testamentti?

Sijoittamisen aloittaminen ei korjaa huonoja taloustaitoja – Huomioi nämä asiat ennen aloittamista

Millä perusteilla pankki myöntää lainaa - Näin voit vaikuttaa saamaasi lainatarjouksen hinnoitteluun

Kuukauden Osake - TietoEVRY

Kuukauden Osake - Verizon

Ostot 24 - Intrum

Osinkoinsinööri mediassa - Duunitori ja Salkunrakentaja

Kuukauden Osake - MOWI