Osinkoinsinööri mediassa - Nuoret Osakesäästäjät ja Iltalehti5 minutes of fame. Näillä sanoilla voi kuvata tämän kertaista mediamyllerrystä kohdallani. Ihastuttava pärstäni ja höpinäni ovat jälleen painettuna eetteriin muuallakin kuin tällä sivulla. Olen ollut mediassa jo kolme kertaa aikaisemmin, ensimmäisenä Insinööriliiton lehdessä, toisena OSKL Vieraskynä osiossa ja kolmantena Viisas rahassa (missä kirjoittelen kerran kuukaudessa).

Tällä kertaa osallistuin Nuorten Osakesäästäjien kampanjaan, jossa eri taustoista olevat ihmiset kertovat sijoittamisesta ja sen aloittamisesta. Kampanja on äärimmäisen tärkeä ja tämän vuoksi halusin jakaa oman tarinani. Videohaastatteluni ja siihen liittyvä blogikirjoitus on luettavista Viisasraha.fi -sivustolla (linkki videoon blogitekstin lopussa). Suosittelen lukemaan myös kaikki muut talous haltuun -tarinat. Ne löytyvät täältä. Tämän videohaastattelun pohjalta minuun otti IL Raha -osion kirjoittaja Merja Mähkä. Tämä kirjoitus on luettavissa täältä. Kiitokset Merjalle oikein hyvästä jutusta!

Olen pohjustanut tähän kampanjaan osallistumista kuukausikatsauksien yhteydessä jo pitemmän aikaa. Videohaastattelu ja blogiteksti tuli kirjoitettua jo monta kuukautta sitten, jonka vuoksi blogitekstissä ja Iltalehden uutisessa on hieman eroa esim. salkun koossa (blogitekstin aikoihin salkku n. 26k €, tällä hetkellä n. 30k €).

Jos tarinani ja höpinäni ovat kiinnostavia, niin suosittelen seuraamaan tämän blogin lisäksi myös seuraavia sivustoja: Piksu.net ja Viisasraha.fi.

Uusille lukijoille

Jos päädyit blogiini kampanjan tai Iltalehden kirjoituksen innoittamana, niin tervetuloa! Alle keräsin joitakin blogitekstejä, joilla pääset nopeasti perille bloggaajan taustoista ja löydät nopeasti mielenkiintoista luettavaa.

Aloituspuheestani ja ensimmäisestä kuukausikatsauksesta on nähtävillä mistä tilanteesta olen lähtenyt kirjoittamaan blogia. Suuria perintöjä tai järjetöntä palkkaa ei tarvita varallisuuden kerryttämiseen edes lyhyellä aikavälillä.

Jos olet kiinnostunut lukemaan lisää mitä vaurastuminen vaatii, niin siitä aiheesta löydät kirjoituksen täältä. Itse tein täydellisen taloudellisen suunnan muutoksen lähes 4 vuotta sitten, jolloin nettovarallisuuteni oli vielä negatiivinen. Jos olet kiinnostunut lukemaan lisää aiheesta, niin se löytyy täältä.

Jos olet innostunut laittamaan taloutesi kuntoon ja kiinnostuit osakesijoittamisesta, niin katso seuraavat tekstit: Työkalu talouden seurantaan, Miten erottaa hyvä laina huonosta? & Työkalu yritysten arvioimiseen. Sjoittaminen vaatii ylijäämäisen talouden, jonka avuksi laadin 12 osaisen säästövinkki -tekstin!

Sijoitusteni ja nettovarallisuuteni kehittymistä voi seurata täältä lähes reaaliaikaisesti. Ota myös Nordnetin salkku seurantaan! Jos innostuit sijoittamisesta ja olet vielä aloittelija, niin suositeltavaa on aloittaa helppo kuukausisäästäminen* Nordnetin Superrahastoihin!

Toivottavasti jäät blogini lukijaksi ja kiinnostuit taloutesi hoitamisesta sekä sijoittamisesta! 

Jos sinulla on kysyttävää sijoittamisesta tai sen aloittamisesta, niin jätä kysymyksesi kommenttikenttään!

*Affiliate marketing -linkki, josta saatetaan maksaa minulle komissiota sitä kautta tehdystä kaupasta/rekisteröitymisestä. Tämä ei kuitenkaan tuo sinulle mitään ylimääräisiä kuluja!

Kommentit

 1. Mielenkiintoista lukemista jo tuo iltalehden juttu. Mielestäni oli kirjoitettu asiallisesti kerrankin :D
  Työkavereita jotka innostaa sijoittamiseen tarvitsisi lisää suomeen. Itse yritän aina välillä vähän jutella ihmisille sijottamisesta jos vaikka saisin heidät kiinnostumaan ja tutkimaan asiaa itse. Neuvojahan en anna, mutta joskus ihmiset tarvitsevat vain sen alustuksen, että ottavat itse asioista selvää. Ei sijoittaminen ole rakettitiedettä, vaikka siltä se usein saadaan kuulostamaan kokemattomille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juttu oli mielestänikin oikein onnistunut, kun erittäin harva pahoitti mielensä! :) Hienoa, että olet yrittänyt opettaa työkavereita sijoittamisen saloihin! :)

   Poista
 2. Iltalehden juttu oli oikeasti tosi hyvä! Ja tuli tosi hyvin kaikki sinusta esiin. Ja sen huomasi myös kommenttien määrästä - vähän kommentteja, koska ei ollut mitään mistä valittaa! Varmaan aika rankkaa IL:n kommenttitrolleille kun jutussa ei ole oikein mitään näkökulmaa mistä valittaa.

  Olet hieno esikuva siitä, että oikeasti kuka vain pystyy Suomessa nousta tosi vähästä hyvään taloudelliseen tilanteeseen - kunhan tahtoa ja päätä löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Olet oikeassa! Odotin itse hieman edes paskamyrskyä, mutta siltä vältyttiin. Kiitos ystävällisistä sanoistasi!

   Poista
 3. Oli todella hyvä kirjoitus! Kaivoin jo popcornit esiin kun siirryin kommentteja lukeen mutta rauhallistahan sillä puolella oli. Nostan hattua, että tulit omalla nimellä ja kasvoilla esiin.

  PS. Oot ihan helvetin komea :) Pitkään blogiasi lukeneena oon luonut susta mielikuvan, että olet vähän semmoinen vähän sulkeutunut nörtinnäköinen insinööri-Pertti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluan vaikuttaa asioihin ja omalla kasvoilla sekä nimellä se onnistuu parhaiten! Haha, kiitos vain kehuista! :)

   Poista
 4. Hieno juttu oli ja mukava lukea. Hattua nostan. Hyvin pystyin samaistumaan vaikken toki ite vielä noin nuorena ymmärtänyt kouluttautua ja nousta sitä kautta parempaan elintasoon. Omalla kohdalla enemmän tuurista kyse ja myöhemmin tuli sama oivallus ettei köyhyys enää periydy minusta eteenpäin. Suomi on hyvä maa ponnistaa. Tarvitaan vain köyhän kasvatuksen saaneiden herättelyä ja toivon luomista niin sieltä katkeaa köyhyyden kahleet. Ite juuri näiden heikompien lähtöjen kanssa työskentelen ja on kyllä antoisaa puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla, että sinäkin olet noussut köyhyydestä omilla valinnoillasi ja teoillasi! Työskentely huonoista lähtökohdista olevien ihmisten kanssa (ja auttaminen) on varmasti todella antoisaa ja tuo elämään paljon sisältöä sekä onnistumisen tunteita!

   Poista
 5. Itsekin luin artikkelin, joskin kiinnosti ne kommentit eniten - sattuneesta syystä. Suomessa osakesijoittaminen on hyvin harvinaista, vaikka 800 tuhatta suomalaista omistaakin osakkeita. Erkki Sinkko arvioi vuonna 2010, että suomessa on n. 10 000 osakkeisiin sijoittavaa ihmistä. Kun tämän harvinaisuuden tietää, ei ole ihme, että kommentteja sataa, pääasiassa ihmisiltä, ketkä ei itse ole sijoittajia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Onneksi meitä on kuitenkin monia, ketkä yrittävät lisätä tietoisuutta sijoittamisesta! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 2024-04

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Kuukausikatsaus 03-2024

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

Näin asumiskustannukseni muuttuvat muuttaessani omakotitaloon kerrostalosta

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana

Kuukausikatsaus 2024-02