Osinkoinsinööri mediassa - Sijoitus InvestOsallistuin viime viikolla paneelikeskusteluun, joka järjestettiin Sijoitus Invest -tapahtumassa. Sain kutsun kyseiseen paneeliin Nuoret Osakesäästäjät -järjestöltä (jossa toimin myös aktiivina) jo joitakin kuukausia sitten ja suostuin tietysti heti. Paneelin aiheena oli talousosaaminen nuorten silmin ja paneeliin osallistui minun lisäkseni kaksi naishenkilöä eri taustoilla.

Olen ollut mediassa neljä kertaa aikaisemmin, ensimmäisenä Insinööriliiton lehdessä, toisena OSKL Vieraskynä osiossa, kolmantena Viisas Rahassa (missä kirjoittelen kerran kuukaudessa) ja neljäntenä Iltalehdessä. Lähitulevaisuudessa ei ole tiedossa enää osallistumista valtamedian kautta sijoituskeskusteluihin, mutta jatkan edelleen Viisas Rahan -verkkojulkaisussa kirjoittamista.

Paneelikeskusteluun osallistui siis kolme henkilöä eri taustoista, missä minä edustin köyhistä oloista noussutta henkilöä, Anna-Mari Kivistö yrittäjää ja Faisa Kahiye opiskelijaa. Näkymykset talouteen ovat siis monimuotoiset ja esitettyihin kysymyksiin saatiin moniakin näkökulmia.

Paneelikeskustelu onnistui mielestäni omalta kohdalta hyvin ja huomasin kaiken jännityksen katoavan ensimmäisen kysymyksen jälkeen. Vastaukseni eivät olleet täydellisiä ja muutamia asioita jäi mainitsematta. Mutta no, aina tuntuu siltä, että olisi ollut vielä parannettavaa. Esiintyminen on itselle luontaista (töissä esiinnyn viikoittain asiakkaille) ja olisikin mahtavaa päästä pitämään sijoittamisesta esitystä ihan yksikseen, koska uskoisin sen olevan itselleni vielä luontevampaa kuin keskusteluun osallistuminen.

Paneelimme oli ajoitettu koko Sijoitus Invest -tapahtuman viimeiseksi, joten ymmärrettävästi katsojia paikan päällä ei ollut tungokseksi asti. Kaikki esitykset kyseisellä lavalla kuitenkin striimattiin, joten katsojia saattoi olla paljonkin ilman tietoa siitä. Sijoitus Invest -tapahtuma vaikutti mielenkiintoiselta, vaikka en juurikaan kerinnyt kiertää paikkoja tullessani suoraan töistä tapahtumaan. Keski-ikäkin tapahtumissa oli selkeästi alle 80 vuotta, mikä tuli itselleni positiivisena yllätyksenä.

Paneelikeskustelu on nähtävissä Inderesin sivustolta, kunhan rekisteröidyt heidän käyttäjäksi (Inderes Free -tili). Video on nähtävissä täältä. Paneelikeskustelu ”Talousosaaminen nuorten silmin – Ei tekosyitä!” alkaa kohdasta 5:50:52.

Uusille lukijoille

Jos päädyit blogiini Sijoitus Invest paneelin innoittamana, niin tervetuloa! Alle keräsin joitakin blogitekstejä, joilla pääset nopeasti perille bloggaajan taustoista ja löydät nopeasti mielenkiintoista luettavaa.

Aloituspuheestani ja ensimmäisestä kuukausikatsauksesta on nähtävillä mistä tilanteesta olen lähtenyt kirjoittamaan blogia. Suuria perintöjä tai järjetöntä palkkaa ei tarvita varallisuuden kerryttämiseen edes lyhyellä aikavälillä.

Jos olet kiinnostunut lukemaan lisää mitä vaurastuminen vaatii, niin siitä aiheesta löydät kirjoituksen täältä. Itse tein täydellisen taloudellisen suunnan muutoksen lähes 4 vuotta sitten, jolloin nettovarallisuuteni oli vielä negatiivinen. Jos olet kiinnostunut lukemaan lisää aiheesta, niin se löytyy täältä.

Jos olet innostunut laittamaan taloutesi kuntoon ja kiinnostuit osakesijoittamisesta, niin katso seuraavat tekstit: Työkalu talouden seurantaanMiten erottaa hyvä laina huonosta? & Työkalu yritysten arvioimiseen. Sjoittaminen vaatii ylijäämäisen talouden, jonka avuksi laadin 12 osaisen säästövinkki -tekstin!

Sijoitusteni ja nettovarallisuuteni kehittymistä voi seurata täältä lähes reaaliaikaisesti. Ota myös Nordnetin salkku seurantaan! Jos innostuit sijoittamisesta ja olet vielä aloittelija, niin suositeltavaa on aloittaa helppo kuukausisäästäminen* Nordnetin Superrahastoihin!

Toivottavasti jäät blogini lukijaksi ja kiinnostuit taloutesi hoitamisesta sekä sijoittamisesta! 
Jos sinulla on kysyttävää sijoittamisesta tai sen aloittamisesta, niin jätä kysymyksesi kommenttikenttään!

*Affiliate marketing -linkki, josta saatetaan maksaa minulle komissiota sitä kautta tehdystä kaupasta/rekisteröitymisestä. Tämä ei kuitenkaan tuo sinulle mitään ylimääräisiä kuluja!

Mitä mieltä sinä olisit paneelikeskustelusta? Olitko paikalla Sijoitus Investissä?

Kommentit

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 2024-04

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Kuukausikatsaus 03-2024

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

Näin asumiskustannukseni muuttuvat muuttaessani omakotitaloon kerrostalosta

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana

Kuukausikatsaus 2024-02