Vuoden 2019 tavoitteet - Mahtava vuosi takana!Tuttuun tapaan asetin itselleni vuoden alussa tavoitteita, jotta matkani taloudellista riippumattomuutta kohti on hieman kiinnostavampaa ja toimivampaa. Itselleni on todella motivoivaa asettaa tavoitteita joka vuosi, vaikka se ei kaikille olekaan tarpeellista. Vuosi on ollut erittäin hektinen opiskelun, työelämän, sijoittamisen ja bloggaamisen vuoksi, mutta onneksi ollaan voiton puolella. Odotan vuoden loppua kuin lapsi joululahjoja, jotta pääsen näkemään miten olen onnistunut säästämisessä ja sijoittamisessa. Taloudellinen riippumattomuus on kaukana tulevaisuudessa, mutta sitä ollaan taas vuoden lähempänä. Asetin tavoitteet tälle vuodelle vuoden alussa, jotka on luettavissa täältä. Tämän lisäksi olen asettanut tavoitteita myös hieman pidemmälle tulevaisuuteen, jotka on listattuna täällä.

Taloudelliset tavoitteet


Tavoite 1: Sijoitussalkun arvo >30 000 €

Sijoitussalkun arvo on tänään 30.12.2019 33 200 €, joten asetettu tavoite tuli ylitettyä heittämällä. Arvonnousua on tapahtunut vuoden aikana 30.74 %, mikä tarkoittaa 6 902 €:a. Salkkuni arvo oli viime vuoden lopussa 20 484 €, joten vuoden aikana salkku on kasvanut 12 716 € talletusten, arvonnousun ja uudelleen sijoitettujen osinkojen avustuksella. OMXH25 on noussut vuoden aikana ”vain” 12.75 %, joten se indeksi tuli piestyä mennen tullen. Salkkuani paremmin vertaava indeksi OMX Nordic 40 on taas noussut 23.42 % vuodessa. Vuosi oli sijoitusrintamalla äärimmäisen hyvä, vaikka Nordean ja Pandoran alisuoriutuminen senkuin jatkui. Ensimmäinen tavoite täyttyi helposti.

Tavoite 2: Säästöaste >35 % nettotuloista

Nettotuloja tilille napsahteli 33 120 € edestä säästöasteeni ollessa tänä vuonna 40.6 %. Rahana tämä tarkoittaa sitä, että säästin vuoden aikana 13 447 €, jota pidän äärimmäisen hyvänä tuloksena vuoden tapahtumien vuoksi. Ostin uuden Audin, joka laski säästöastettani melkein 5 %-yksiköllä. Tämän lisäksi matkustaminen on jälleen lohkaissut suuren osan tuloistani. Viime vuonna säästin rahallisesti vain noin 100 € enemmän, joten säästämiseni on selkeästi parantunut. Toinen tavoite tuli täten täytettyä.

Tavoite 3: Nettovarallisuus >45 000 €

Olin aikaisemmin asettanut varsin vaisun tavoitteen tämän vuoden nettovarallisuudelle sen ollessa 35 000 €. Nostinkin tavoitetta 10 000 €:lla heti vuoden alussa 45 000 €:n. Vaikka tavoitetta tuli nostettua ronskilla kädellä, niin tuli se silti ylitettyä helposti. Tänään nettovarallisuuteni on huimat 53 487 €. Tavoite tuli ylitettyä siis yli 8 000 €:lla. Nettovarallisuuteni oli viime vuoden lopussa 30 387 €, joten kasvua tuli vuoden aikana 23 100 €. 23 100 € vuodessa on aivan käsittämätön määrä rahaa minulle. Olen tähän kehitykseen äärimmäisen tyytyväinen ja yllättynyt. Kolmas tavoite tuli siis täytettyä.

Tavoite 4: Brutto-osingot >1 000 €

Tavoittelin tänä vuonna yli 1 000 € brutto-osinkoja siinä onnistuen täpärästi. Osinkoja sateli yhteensä 1091.30 € edestä (nettona 816.91 €). Viime vuonna osinkoja tuli bruttona 745.61 €, joten kasvua vuoden aikana tuli vain 345.69 €. Neljäskin tavoite tuli täytettyä.

Taloudellisista tavoitteista onnistunut 4/4.

Muut kuin taloudelliset tavoitteet

Ensimmäisenä tavoitteenani oli vähentää kotona tehtävän työn määrää. Olen onnistunut tässä todella hyvin, koska en osaa suoraan edes kertoa, koska olen viimeksi tehnyt töitä kotona. Tuli niitä tehtyä erään EU-projektin tiimoilta, mutta se on ollut todella vähäistä. Olen tähän päätökseen todella tyytyväinen ja aion jatkaa niin myös tulevaisuudessa.

Toisena tavoitteena asetin valmistumisen ylemmästä ammattikorkeakoulusta. Iloitakseni voin kertoa, että tämäkin tuli jo saavutettua reilu kuukausi sitten. Markkina-arvoni työpaikan silmissä nousi hieman, joka tulee nopeuttamaan taloudellisen riippumattomuuden tavoittelua. Uusi tutkinto saattaa myös auttaa uusien työpaikkojen löytämisessä tarpeen vaatiessa.

Kolmantena ja viimeisenä tavoitteena oli oman terveyden parantaminen. Viime vuoden lopussa minua kiusasi äärimmäisen kovat ja jatkuvat pääkivut, joista en ole edelleenkään päässyt kokonaan irti. Lieventyneet ne on onneksi, mutta eivät kokonaan poistuneet. Rehellisesti sanottuna en voi mitenkään sanoa, että olisin nähnyt tähän asiaan tarpeeksi vaivaa. Vuosi on ollut todella kiireinen ja stressaava (ja mitä näitä muita tekosyitä nyt on?), minkä vuoksi itsestä huolehtiminen urheilun muodossa on jäänyt vähäiselle. Henkiselle puolelle on kuitenkin tullut tehtyä paljon parannuksia. Asia on kuitenkin niin, että tähän asiaan pitää alkaa nähdä vaivaa taikka salkkuni ”miljoonat” eivät minua hirveästi tulevaisuudessa lämmitä.

Yhteenveto

Tavoitteet tuli saavutettua yhtä lukuunottamatta, joten voidaan puhua hyvin onnistuneesta vuodesta. Valitettavasti tästä postauksesta ei kumpua se työ mitä kaiken taustalla tapahtuu ja mitä jokainen asia on vaatinut. Kaikki vaikuttaa helpolta, mutta sen eteen on tullut tehtyä paljon työtä. Asettamani tavoitteet olivat haastavia, mutta niiden saavuttamattomuuskaan ei olisi tappanut. Jotain tulee kuitenkin tehtyä oikein, kun tulokset ovat kovia.

Vuoden kohokohdiksi pitää nostaa myös muutama asia: 1) Iltalehden kirjoitus, 2) Sijoitus Invest -paneelikeskustelu sekä 3) Nuoret Osakesäästäjät aktiiviksi alkaminen (sisältäen Viisas Raha -verkkojulkaisussa kirjoittamisen).

Olen alkanut huomaamaan itsessäni "kuplaantumista", missä omat suoritukset eivät tunnu miltään, kun monet muut bloggaajat säästävät helposti kaksi kertaa enemmän kuin minä. Todellisuudessa itseäni pitäisi verrata normaali jamppaan, jolloin ollaankin taas ihan eri tilanteessa.

Asetitko itsellesi mitään tavoitteita?

Kommentit

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 2024-04

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Kuukausikatsaus 03-2024

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

Näin asumiskustannukseni muuttuvat muuttaessani omakotitaloon kerrostalosta

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana

Kuukausikatsaus 2024-02