Osinkoinsinööri blogi täyttää neljä vuotta

 

Osinkoinsinööri blogi täyttää neljä vuotta

Bloggaajana ja Osinkoinsinöörinä olemista on takana jo neljä vuotta. Kirjoittajana ja ihmisenä olen muuttunut paljon näinkin lyhyessä ajassa, vaikka se voi olla vaikea ulkopuolisena uskoa. Blogia perustaessani olin vielä vaurastumiseni ensimmäisillä askeleilla ja nyt neljä vuotta myöhemmin olen jo 85 000 euroa vauraampi. Miten tässä pääsi käymään näin?

Blogin ylläpitäminen ja kirjoittaminen on antoisaa, ja olen kokenut sen kasvattaneen itseäni ihmisenä. Taloudellisen riippumattomuuden tavoittelun tarinani kirjoittaminen ylös näin blogin muotoon on itselleni tärkeää ja se auttaa myös pysymään tavoitteessa, kun markkinoilla rytisee. Tavoitteiden laatiminen ja seuraaminen on myös äärimmäisen tärkeätä, jotta vuosikymmenien päässä häämöttävä taloudellinen riippumattomuus on jotenkin edes saavutettavissa. Ilman pitkäjänteisyyttä ja pysyvää muutosta kulutuskäyttäytymisessä on turha edes haaveilla vaurastumisesta sijoittamisen avulla.

Kuluvaa vuotta kuvaa parhaiten korona, etätyöskentely ja pörssiromahdus. Päädyin etätöihin käytännössä heti koronan alettua ja olen maaliskuun 2020 jälkeen ollut yhteensä toimistolla varmaan parin kuukauden verran. Tätä lyhyttä ajanjaksoa lukuun ottamatta olen ollut etätöissä ja olen rehellisesti sanottuna rakastunut siihen syvästi. Jos työkavereiden kanssa rupattelun saisi vielä jotenkin tuotua tänne kotiin asti, niin en tarvitsi enää mitään muuta.

Pörssiromahdus tuli ja olin sitä odottanut kuin kuuta nousevaa. Rehellisesti sanottuna en kuitenkaan toiminut täysin analyyttisesti, mikä on hämmästyttänyt itseäni vielä näin vuosi jälkikäteen. En käytännössä koskaan suhtaudu mihinkään asiaan tunteella (joka on yleensä vahvuus, mutta joskus heikkous), niin miksi se pääsi tapahtumaan osakkeiden kanssa ainakin jollakin tasolla? En tehnyt kuitenkaan mitään muuta virhettä kuin sen, että en uskaltanut jatkuvasti ostaa osakkeita silloin kuin olisi pitänyt.

Nyt, kun varallisuus alkaa olemaan jo sillä tasolla, että pitkäkään työttömyys ei laita taloutta sekaisin, niin on huomannut entistä enemmän keskittyvän muihin elämän osa-alueisiin kuin rahaan. Ensimmäisen tason ongelma on jo hoidettu (rahaa ostaa ruokaa, katon pään päälle ja polttoainetta Audiin), niin voi keskittyä niin henkiseen kuin fyysiseen terveyteen. Fyysinen terveys erityisesti on kokenut suuren muutoksen vuoden aikana, kun painoni on pudonnut 17.5 kilogrammaa käytännössä ilman mitään erityistä vaivaa.

Sijoitus- ja nettovarallisuuden kehittymistä ei näytä pysäyttävän edes koronavirus

Edellisen blogin syntymäpäivä postauksen aikoihin oltiin juuri pahimmassa pörssiromahduksen kuopassa ja kirjoittajaa itseäkin alkoi jo hieman hirvittämään tuhansien eurojen sulaminen muutaman pörssipäivän aikana. Jälkikäteen on helppoa sanoa, että juuri silloin olisi pitänyt ostaa osakkeita päämärkänä eikä jäädä seisomaan tumput suorina. Onnekseni sain koronadipin aikana ostettua osakkeita kuitenkin noin 5000 euron edestä, mutta todellisuudessa olisi pitänyt ostaa vieläkin enemmän (ostaa vaikka Superluotolla yrityksiä, joilla ei ole mitään mahdollisuutta kärsiä koronasta tai joutua taloudellisiin vaikeuksiin).

Edellisen kirjoituksen aikoihin osakesalkku oli 23 381 euron arvossa, joka oli historiallisen alhaalla. Nettovarallisuudestakin oli silloin pyyhkiytynyt osakkeiden laskun vuoksi kymmeniä tuhansia sen ollessa kirjoituksen aikoihin 44 393 euroa. Vuosi tämän tapahtuman jälkeen on helppo hymyillä, kun juuri julkaistussa kuukausikatsauksessa osakesalkku näytti 55 668 euroa (kasvua edellisvuoteen 138 prosenttia) ja nettovarallisuus 92 628 euroa (kasvua edellisvuoteen 109 prosenttia).

Suosituimmat blogitekstit vuoden aikana

Suosituimpien blogitekstien listaaminen on jo tavaksi muodostunut, niin miksipä ei käytäisi niitä läpi tälläkin kertaa.

  1. Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus
  2. Näin kuukausisäästät alaikäiselle Nordnetin Indeksirahastoon
  3. Nordnetin ETF-kuukausisäästäminen muuttui maksulliseksi
  4. Suomen Osakesäästäjien jäsenyyden hyödyt käyttöön kolmella eurolla kuukaudessa
  5. Korona on lottovoitto yli 100 000:lle suomalaiselle
  6. WC-remontti alle 2000 eurolla – katso ennen ja jälkeen kuvat remontista
  7. Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin
  8. Viisi vuotta sijoittamista takana
  9. Nokia ja 18 miljardin huijaus
  10. Näin säästät yli kaksituhatta euroa vuodessa kilpailuttamalla

Nordnet vs OP -blogipostauksessa hakukoneoptimointi on mennyt niin täydellisesti nappiin, että kyseistä blogipostausta luetaan enemmän kuin listan viittä seuraavaksi suosittua yhteensä. Rehellisesti sanottuna odotin näin hyvää menestystä ”Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin” -postauksesta, mutta todellisuudessa se on menestynyt vain keskikertaisesti. Harmi homma, koska kyseistä postausta tuli tehtyä useamman kuukauden ajan.

Blogi ei ole toistaiseksi ollut taloudellinen menestystarina, mutta kirjoittamisen hyödyt ovat kuitenkin ilmeiset

Useamman bloggaajakollegan postauksista on saanut lähiaikoina lukea, kuinka he ovat onnistuneet saamaan blogituloja useita tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia euroja. Olen itsekin onnistunut keräämään joitakin murusia pulskistamaan omaa rahapussiani varsin vaihtelevalla menestyksellä. Yhteistöiden saaminen ei olisi erityisen hankalaa, jos suostuisi tekemään usean tunnin työn käytännössä ilmaiseksi. Harmittavan usein yhteistyökumppanit toivovat saavansa laadukkaan kirjoituksen, mainostamisen ja näkyvyyden parilla eurolla.

Vaikka en ole voinutkaan jättäytyä pois työelämästä bloggaamisesta saatavien tulojen varaan, niin on kirjoittamisesta silti ollut kiistattomasti ihan älyttömästi apua itselleni. Henkilökohtainen ulosanti niin kirjallisessa kuin suullisessa muodossa on parantanut merkittävästi, joka on auttanut niin parisuhteessa kuin työelämässä. Asioiden jäsentäminen itselleni ja muille on helpompaa. Itsevarmuus on noussut kohisten, kun vaikeidenkin asioiden selvittäminen ja selittäminen on tullut luontevaksi.

Vuosikausia työtä vaativa taloudellinen riippumattomuus tuntuu jopa päivän selvältä tänä päivänä, joka on alkanutkin tuntumaan oudolta ja epäilyttävältä. Miksi tämä tuntuu niin helpolta? Eikö tämän pitänyt olla vaikeaa? Mitä asiaa ylenkatson? Aikaisemmin haaveilemani asia onkin nykyään itselleni jo päivän selvä asia ja enää puhutaan vain siitä, että koska se tapahtuu. Eikä enää, jos se tapahtuu.

Kulunut vuosi on avannut silmäni uusille mahdollisuuksille

Kuluvana vuonna olen kokenut myös jonkin sortin valaistumisen, kun huomasin pystyväni saamaan ihan oikeaa tuloa kirjoittamisella, joka vuosia sitten alkoi ihan vaan harrastuksena. Tämä pieni, mutta tärkeä, oivallus on muuttanut pysyvästi tapaani nähdä maailmaa. Näen nykyään joka paikassa mahdollisuuksia vaurastua ja hankkia elantoa. Kun kilpailutan sähköä, niin selvitän yhteistyökirjoituksen mahdollisuutta. Kun harkitsen osakesäästötilin perustamista, niin mietin voisiko osakevälittäjä olla kiinnostunut tekemään postauksen asiasta kanssani. Kun koulutan tuttujani talouden ja sijoittamisen maailmaan, niin mietin että voisinko tehdä tätä työkseni ja maksaisiko joku minulle tästä. Kun huomaan tuotteen, jota ei ole saatavissa Suomessa helposti ja edullisesti, niin mietin, että pitäisikö alkaa maahantuomaan sitä.

Muistan muutama vuosi sitten osallistuneeni kyselyyn, jossa selvitettiin halukkuutta yrittämiseen. Muistan vastanneeni kyselyyn: ”En missään tapauksessa näkisi itseäni yrittäjänä missään elämän vaiheessa”. On paljon Aurajoessa virrannut vettä, kun tänä vuonna olen harkinnut niin ”dropshipping” liiketoiminnan perustamista, talousneuvontaa toiminimellä tai Youtubettamisen/Podcastin tekemistä kevytyrittäjänä. Kaikki nämä ovat vielä ajatuksen tasolla, mutta olen varma, että tulen kokeilemaan niistä ainakin jotakin. Tai mistä sitä tietää, vaikka kokeilisin niitä kaikkia tulevien vuosien varrella.

Osakeyhtiön perustaminen on myös ollut useamman vuoden tapetilla, mutta uskoisin sen olevan nyt taputeltu tapaus. Yrittää asiaa, miten tahansa itselleen perustella, niin rahoituksen mahdollisuudet ovat vain niin surkeat osakeyhtiön alkumetreillä verrattuna yksityishenkilöön ainakin asuntosijoittamisen saralla. Tulen kirjoittamaan asiasta tulevina kuukausina, joten ei mennä aiheeseen tämän enempää.

Blogiin päätyy koko ajan enemmän ja enemmän lukijoita kiitos sosiaalisen median sekä mainonnan

Aloitin vasta kuluneena vuonna seuraamaan blogin liikennettä Google Analyticsillä, joten täysin todellista vertailua ei pysty tekemään kahden edellisen vuoden välillä. Blogger alusta seuraa myös blogin kävijämäärää, mutta se antaa huomattavasti todellisuutta korkeamman luvun. Edellisessä blogin syntymäpäivä postauksessa mainitsin lukijoita käyneen blogissa noin 60 000 kappaletta (Bloggerin laskuri) edeltävän vuoden aikana. Tänä vuonna luku on käytännössä tuplat viime vuoteen eli 136 134 kappaletta.

Todennäköisesti syy lukijoiden määrän kasvuun on monen asian summa. Kirjoitan hieman useammin ja säännöllisemmin, en enää kirjoita monelle eri sivustolle, olen parantanut blogin ulkoasua ja tunnistettavuutta, mainostan blogiani Facebookissa maksullisella mainonnalla ja olen ottanut useita sosiaalisen median palveluita käyttööni (jotka ovat tämänkin postauksen lopussa).

Kirjoittaisin blogia siitä huolimatta vaikka sitä ei ketään lukisi, mutta mitä useampi silmä pari raaputuksiani seuraa, niin sitä enemmän niihin tulee panostettua ja täten myös itse opittua. Tämä on siis win-win kaikille osapuolille. Kasvavalla lukijakunnalla on myös enemmissä määrin arvoa yhteistyökumppaneille, mikä mahdollistaa sivutulojen kasvattamisen ja nopeamman taloudellisen riippumattomuuden saavuttamisen.

Toivottavasti yhä useampi lukija kuitenkin kokee blogin sisällön hyödylliseksi ja motivoivaksi pistää myös oma talous kuntoon säästämällä ja sijoittamalla. Koska sehän on tämän blogin pääasiallinen tarkoitus ollut alusta asti. Vaurastuminen ei tarvitse hyviä elämän lähtökohtia, korkeita tuloja tai kituuttamista. Ihan tavallisella tekemisellä ja elämisellä on mahdollisuus tehdä omaisuuksia, kun on vaan pitkäjänteinen.

Kiitos jokaiselle lukijalle kuluneesta vuodesta!

Muista ottaa seurantaan Osinkoinsinöörin sosiaaliset mediat:

Kommentit

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 03-2024

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Kuukausikatsaus 2024-02

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana

Näin asumiskustannukseni muuttuvat muuttaessani omakotitaloon kerrostalosta

Kuukausikatsaus 2024-01