Osinkoinsinöörin kirjoitukset mediassaOsinkoinsinöörin kirjoituksia voi nykyään lukea jopa neljästä eri paikasta, joten kaikkien kirjoituksien seuraaminen vaatii jo tietämystä ja viitteliäisyyttä. Samaan hengenvetoon voi sanoa, että mahdollisuuteni vaikuttaa nuorten talousosaamiseen on nyt huomattamasti helpompaa kuin aikaisemmin kirjoittaessani vain omassa blogissani. Vuosia olen puhunut jo siitä, että eniten taloudellista osaamista tarvitsevat henkilöt eivät päädy blogiini ja tämän vuoksi olen nähnyt paljon vaivaa lisätäkseni näkyvyyttäni mediassa.

Pitkään blogiani lukeneet henkilöt pystyvät suoralta kädeltä sanomaan, että kirjoitan oman blogini lisäksi myös Piksussa ja Viisas Rahassa. Pari viikkoa sitten minulle tuli mahdollisuus aloittaa kirjoittajana myös SalkunRakentajassa. Suurimmat kiitokset kuuluvat siitä Inssin Osingot -blogin kirjoittajalle Rikhardille.

Kirjoitustahtini on tällä hetkellä yksi kirjoitus viikossa, joka tarkoittaa sitä että jokaisessa sivustolle tulee yksi kirjoitus kuukaudessa. Joten jos haluat lueskella kirjoituksiani viikottain, niin ota kaikki seuraavat sivustot seurantaasi:
  1. Osinkoinsinööri
  2. Viisas Raha
  3. SalkunRakentaja
  4. Piksu
Kirjoittaminen moneen paikkaan vaatii yllättävän paljon aikatauluttamista ja kekseliäisyyttä. Yleensä yhdestä tärkeästä asiasta on vaikeaa kirjoittaa monella eri tavalla, joten joudun tarkkaan miettimään mitä julkaisen missäkin. Samalla samojen kirjoitusten julkaiseminen useammassa paikassa ei ole ehkä se parhain tapa.

Nämä sivustot mahdollistavat useiden kymmenien tai satojen tuhansien ihmisten ruudulle päätymisen ja mahdollisesti nämä saattavat poikia tulevaisuudessa mielenkiintoisiakin yhteistöitä tai mahdollisuuksia. Toistaiseksi tällä rintamalla on ollut kuitenkin hiljaista.

Kirjoituksia tulee tehtyä todella paljon, vaikka kaikki minut tuntevat ihmiset tietävät, että todellisuudessa en edes pidä kirjoittamisesta. Esiintyminen on enemmänkin oma juttuni. Kirjoittaminen on kuitenkin toistaiseksi ainoa tapa saada ihmiset hetkeksi pysähtymään ja miettimään omaa talouttaan, mikä on yksi tärkeimmistä asioista onnelliseen elämään.

Kirjoittamisen lisäksi toimin Nuoret Osakesäästäjät -aktiivina, mikä toistaiseksi on tuottanut yhden paneelikeskustelun SijoitusInvest -messuilla. Tämän tyyppisiä asioita tekisin mielelläni lisää tulevaisuudessa ja täytyy hieman miettiä, miten asiaa veisi eteenpäin. Youtube -kanavan pystyttäminen olisi myös yksi mahdollisuus, mutta siihenkin olisi hyvä saada keskustelukumppani, että sitä jaksaisi tehdä pitkään.

Monessa paikassa kirjoittaminen ei ole kuitenkaan täysin ongelmatonta, koska kirjoitusteni jakautuminen useampaan lähteeseen jakaa lukijakuntaani, mikä estää blogin kävijämäärien kasvattamista. Blogin monetisointi on myös todella hankalaa, kun lukijoita on useammassa eri paikassa. En kirjoittamista missään tapauksessa rahan takia tee (koska se olisi kyllä loppunut lyhyeen), mutta onhan jokainen euro eteenpäin taloudellisen riippumattomuuden tavoittelussa.

Uusille lukijoille

Jos päädyit lukemaan blogiani SalkunRakentajan kirjoituksen perusteella, niin haluan toivottaa juuri sinut tervetulleeksi blogiini! Jotta pääsisit heti perille millainen henkilö kirjoittaja on ja mistä tilanteesta taloudellista riippumattomuutta on lähdetty tavoittelemaan, niin alla on hieman linkkejä kirjoituksiin.

Aloituspuheestani ja ensimmäisestä kuukausikatsauksesta on nähtävillä mistä tilanteesta olen lähtenyt kirjoittamaan blogia. Suuria perintöjä tai järjetöntä palkkaa ei tarvita varallisuuden kerryttämiseen edes lyhyellä aikavälillä.

Jos olet kiinnostunut lukemaan lisää mitä vaurastuminen vaatii, niin siitä aiheesta löydät kirjoituksen täältä. Itse tein täydellisen taloudellisen suunnan muutoksen 4 vuotta sitten, jolloin nettovarallisuuteni oli vielä negatiivinen. Jos olet kiinnostunut lukemaan lisää aiheesta, niin se löytyy täältä.

Jos olet innostunut laittamaan taloutesi kuntoon ja kiinnostuit osakesijoittamisesta, niin katso seuraavat tekstit: Työkalu talouden seurantaan, Miten erottaa hyvä laina huonosta? & Työkalu yritysten arvioimiseen. Sjoittaminen vaatii ylijäämäisen talouden, jonka avuksi laadin 12 osaisen säästövinkki -tekstin!

Sijoitusteni ja nettovarallisuuteni kehittymistä voi seurata täällä lähes reaaliaikaisesti. Ota myös Nordnetin salkku seurantaan! Jos innostuit sijoittamisesta ja olet vielä aloittelija, niin suositeltavaa on aloittaa helppo kuukausisäästäminen* Nordnetin Superrahastoihin!
Toivottavasti jäät blogini lukijaksi ja kiinnostuit taloutesi hoitamisesta sekä sijoittamisesta! Jos sinulla on kysyttävää sijoittamisesta tai sen aloittamisesta, niin jätä kysymyksesi kommenttikenttään!


*Affiliate marketing -linkki, josta saatetaan maksaa minulle komissiota sitä kautta tehdystä kaupasta/rekisteröitymisestä. Tämä ei kuitenkaan tuo sinulle mitään ylimääräisiä kuluja!

Kommentit

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 2024-04

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Kuukausikatsaus 03-2024

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

Näin asumiskustannukseni muuttuvat muuttaessani omakotitaloon kerrostalosta

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana

Kuukausikatsaus 2024-02