Myynnit 2 - Norwegian Finans HoldingSijoitussuunnitelmanani on ostaa osakkeita ja olla myymättä niitä koskaan, paitsi jos omistamassani yrityksessä tapahtuu jotain dramaattista tai koko liiketoiminta-ala muuttuu peruuttamattomasti. Sijoitushistoriassani ei ole montaa myyntiä tapahtunut, mutta jos sinua kiinnostaa nähdä mitkä kohteet ovat saaneet lähteä ja miksi, niin tekstit löytyvät täältä ja täältä.

Norwegian Finans Holding on ensimmäinen yritys, joka ei suoranaisesti täytä kumpaakaan edellä mainittua kriteeriä. NOFI tekee äärimmäisen kovaa tulosta, on edullisesti hinnoiteltu ja on yksi ”eettisimmin” toimivista pikavippiyrityksistä. ”Eettisen” yrityksen tittelin annoin sen takia, kun heillä maksimi vuosikorko on ”vain” 36.88 %, kun taas monilla kilpailijoilla se pyörii sadoissa prosenteissa. Pikavipeistä olen tehnyt kirjoituksen, joka on luettavissa täältä.

Ainoa syy myydä Norwegian Finans Holding oli se, että se ei maksanut osinkoa. Monet osinkoja vihaavat ihmiset saattavat miettiä, että mitä sillä on merkitystä. Jos yritys olisi jollain toisella alalla, niin osingojen maksamattomuus ei olisi ollut niin suuri ongelma. 

Pikavippiala on jatkuvasti ollut kiristyneen regulaation kohteena (jota itsekin kannatan ehdottomasti ja en usko NOFIn olevan sille niin haavoittuvainen) ja tulevaisuuden ennustaminen on täten haastavaa. Tämä on myös yksi päällimmäisistä syistä, miksi yritystä saa aina ostettua yksinumeroisella P/E:llä. Markkinoilla on tämän lisäksi ollut kasvavia huolia markkinaromahduksesta ja/tai taantumasta, jonka vuoksi kyseisen yrityksen arvostus tulee todennäköisesti laskemaan tulevaisuudessa. Pikivippejä myöntäviä yrityksiä ei ole testattu vielä kertaakaan taantumassa ja uskon luottotappioiden kasvavan räjähdysmäisesti tällaisessa tilanteessa.

Saatan palata NOFIn omistajaksi, jos osinkoja aletaan maksamaan ja/tai sitä saa todella edullisesti yleisen markkinalaskun aikaan. Muussa tapauksessa jään seuraamaan yritystä sivusta.

Myin NOFIn osakkeet 28.05.2019 69.05 NOK hintaan, joka tarkoittaa 984.7 € välityspalkkioiden jälkeen. Ostin NOFIt salkkuuni 09.05.2017 66.5 NOK hintaan, joka välityspalkkioiden kanssa teki 988.5 €. 3.8 € tuli siis tehtyä tällä tappiota.

Lukijan on hyvä ymmärtää, että teksti voi sisältää virheitä ja siihen on hyvä suhtautua kriittisesti. Lukijan ei pidä ottaa kirjoitusta sijoitusvinkkinä tai -neuvona. Lukija vastaa itse omista rahoistaan ja päätöksistään. Disclaimer.

Mikä on sinun viimeisin myyntisi?

Kommentit

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 2021-08

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Testamentin tekeminen nuorena sijoittajana – Miksi laatia testamentti?

Sijoittamisen aloittaminen ei korjaa huonoja taloustaitoja – Huomioi nämä asiat ennen aloittamista

Millä perusteilla pankki myöntää lainaa - Näin voit vaikuttaa saamaasi lainatarjouksen hinnoitteluun

Kuukauden Osake - TietoEVRY

Kuukauden Osake - Verizon

Ostot 24 - Intrum

Osinkoinsinööri mediassa - Duunitori ja Salkunrakentaja

Kuukauden Osake - MOWI