Kuukausikatsaus 2019-07

Osinkoinsinööri - Kuukausikatsaus

Pyrin kirjaamaan kuukausikatsauksiini sentin tarkkuudella kaikki tulot ja menot. Kuukausikatsauksissa nähtävät luvut ovat henkilökohtaisia, vaikka samassa taloudessa asuu toinenkin henkilö. Olemme puolisoni kanssa päättäneet jakaa kaikki yhteiset kustannukset tasan puoliksi. Hieman muista bloggaajista poiketen kuukauteni vaihtuu aina 19.päivä palkkapäivästäni johtuen. Kuukauden ajanjakso on siis aina 19.päivästä 18.päivään.

Tulot ja menot


Vuoden 2019 seitsemännen kuukauden aikana tuloja kertyi 3 677 €, josta muita kuin palkkatuloja oli 468 € ja osinkoja 10 €. Kuluja kertyi tässä kuussa 2 389 € (asuntolainan lyhennyksen kanssa 2 695 €). Palkkatuloni olivat normaalia korkeammat lomarahojen vuoksi. Tämän lisäksi pyöräni varastettiin ja sain siitä vakuutuskorvauksena 339 €. Alla olevassa taulukossa on eritelty kulujen jakautuminen.

Peruselämisen lisäksi tässä kuussa oli muutama yksittäinen kulu, jotka eivät tapahdu toistuvasti. Matkustin kesäloman aikana Islantiin, johon kului 1012 €. Tämän lisäksi ostin puolisolle kaksi lahjaa, jotka maksoivat 180 €. Kesällä meillä on tapana syödä paljon ulkona, joka näkyi korkeina ravintolakustannuksina (176 €). Ilman matkustuksen ja lahjojen aiheuttamaa kuluja kulutukseni olisi ollut vain noin 1 200 €, joka sisältää uuden Audin lyhennykset sekä korot. Pidän tätä äärimmäisen hyvänä kulutustasona.
Auton lainanlyhennyksen jatkuvat, joka näkyy 150 € korkeampina autokustannuksina. Lasken sekä auton lainanlyhennyksen että koron kuluksi.

Säästöön tuloista jäi kuitenkin 35.0 %, joten vuodelle asetettu tavoite täyttyi juuri ja juuri. Säästöön (lainan lyhennyksiin, sijoituksiin tai käteiseksi) jäi tässä kuussa toisin sanoen 1 288 €.

Kiinteitä kustannuksia ovat Netflix (mitä maksan lahjaksi pikkusiskoilleni) ja uimaranneke. Tämän lisäksi säästän jokainen kuukausi 15 € / nuppi kolmelle kummitytölleni Nordnetin Superrahastoihin aina siihen asti, kun he täyttävät 18 vuotta. Aloita helppo kuukausisäästäminen* Nordnetin Superrahastoihin!Sijoitukset

Sijoitusten muutokset kuukausitasolla löytyvät alla olevasta taulukosta. Uutta pääomaa tuli laitettua salkkuun lisää 250 €. Salkkuun on laitettu vuoden alusta laskien yhteensä 2 819.16 € uutta pääomaa. Kaikki salkkuun tulevat osingot sijoitetaan uudestaan. Tämän kuun aikana vain Turun Osuuskauppa maksoi pääomanpalautuksensa, joka oli 10 €. Valitettavasti Suur-Savon Osuuskunta ei maksanut tänä vuonna pääomanpalautusta, joten käyn nostamassa tästä rahat pois mahdollisimman pian. Ennakonpidätyksen jälkeen osinkoja on tänä vuonna tullut yhteensä 706.08 €.

Salkkuun ei tullut tehtyä yhtäkään ostoa kuluneen kuukauden aikana, mutta varmaan ensi kuussa taas tapahtuu jotain. Lähes kaikki osakkeet nousivat kuluneen kuukauden aikana hieman Novo Nordiskia lukuunottamatta. Q2 tulosten aktiivisin kausi on juuri aloillaan ja mielenkiinnolla katselen uusia ostopaikkoja. Toivottavasti sellaisia tulee paljon, että on valinnan varaa.

Salkun päiväkohtaisia muutoksia voi seurata Sharevilleen rekisteröityneenä Osinkoinsinööri käyttäjätunnuksen takaa. Osakesalkkuni kasvoi ensimmäistä kertaa ikinä 27 000 € paremmalle puolelle.Nettovarallisuus

Alla 17.07.2019 päivitetty nettovarallisuus. Asuntolaina lyheni 400 €, opintolaina 100 € ja autolaina 130 €. Kuten aikaisemmin mainitsin, niin ostimme uudehkon auton (Audi A3 vm. 2014) ja sen lainan lyhennykset jatkuvat. Lisäksi aloitimme auton oston yhteydessä keräämään 50 €/kk/nuppi säästötilille rahaa puolisoni kanssa ylimääräisiä autolainan lyhennyksiä varten ja lyhennämme lainaa aina kun tilillä on 1 000 €.

Tulen tekemään autosta poistoja vuosittain, mutta selkeää laskukaavaa en ole vielä päättänyt. Päädyn todennäköisesti arvioimaan (tai arvioittamaan) joka vuosi auton sen hetkisen arvon tai teen n. 10 % poiston arvosta.

Nettovarallisuus kasvoi kuukauden aikana lähes 2 000 €, joka on hyvä suoritus. Palkkoja tulee vielä 6 kappaletta tämän vuoden aikana ja 50 000 € nettovarallisuuden saavuttaminen vaatii enää vain noin 1 200 € säästämistä kuukausittain. Noin 500 € veronpalautuksien kanssa tämä rajapyykki on siis täysin mahdollista saavuttaa ellei suurta tasokorjausta tule pörssissä loppuvuoden aikana.Yhteenveto

Peruselämiseen käytetty rahamäärä on pysynyt hyvin aisoissa, mutta matkustamiseen tuntuu menevän minulla valtavasti rahaa. Itseasiassa edellisen vuoden aikana matkustamiseen on mennyt noin 4 300 €, joka vastaa 12 %:a kaikesta tienaamastani rahasta kyseisenä aikana. Matkustamista pitäisi laittaa kyllä hieman aisoihin, mutta se on vaan niin mukavaa.

Kävin lomani alkupuolella Islannissa Reykjavikissa ja voin suositella sitä ehdottomasti kaikille. Skogafoss (kuva alla), Sininen Laguuni, Thingvellir ja Mt.Esjan tuli käytyä ja jokainen paikka oli upea kokemus. Islanti on hieman Suomea kalliimpi maa, joten ihan täysin budjettimatkaksi se ei sovellu.Vuosikatsausten läpikäyntiin ei ole vieläkään löytynyt aikaa, mutta pyrin aloittamaan urakan lomani aikana. Opinnäytetyö on enää kirjoittamatta, jonka jälkeen koulutus on suoritettu. Opinnäytetyötä täytyy aloittaa kirjoittamaan ensi viikon aikana.

Lomaani on vajaa kaksi viikkoa jäljellä ja ensimmäistä kertaa ikinä en odota töihin paluuta, koska tiedän siellä odottavan järkyttävät määrät töitä ja pitkiä päiviä.
Viisas rahan verkkolehteen on tulossa minulta taas teksti lähiaikoina, joten muistahan käydä lukemassa! Osakeliiton kanssa on syksyllä tulossa myös erittäin mielenkiintoista settiä, joten muista pysyä kuulolla!

Miten sinun kuukautesi meni säästämisen ja sijoittamisen suhteen?

*Affiliate marketing -linkki, josta saatetaan maksaa minulle komissiota sitä kautta tehdystä kaupasta/rekisteröitymisestä. Tämä ei kuitenkaan tuo sinulle mitään ylimääräisiä kuluja!

Kuva: Janette Virtanen

Kommentit

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 2024-05

Säänkestävän terassin rakentaminen omakotitaloon oikeilla materiaaleilla

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Kuukausikatsaus 2024-04

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana

Kuukausikatsaus 03-2024