Kuukausikatsaus 2019-04

Osinkoinsinööri - Kuukausikatsaus
Pyrin kirjaamaan kuukausikatsauksiini sentin tarkkuudella kaikki tulot ja menot. Kuukausikatsauksissa nähtävät luvut ovat henkilökohtaisia, vaikka samassa taloudessa asuu toinenkin henkilö. Olemme puolisoni kanssa päättäneet jakaa kaikki yhteiset kustannukset tasan puoliksi. Hieman muista bloggaajista poiketen kuukauteni vaihtuu aina 19.päivä palkkapäivästäni johtuen. Kuukauden ajanjakso on siis aina 19.päivästä 18.päivään.

Tulot ja menot

Vuoden 2019 neljännen kuukauden aikana tuloja kertyi 3 129 €, josta muita kuin palkkatuloja oli 56 € ja osinkoja 538 €. Tulot olivat normaalia korkeammat Italian matkan päivärahojen sekä tulleiden osinkojen vuoksi. Kuluja kertyi tässä kuussa 1 563 € (asuntolainan lyhennyksen kanssa 1 777 €). Alla olevassa taulukossa on eritelty kulujen jakautuminen. Peruselämisen lisäksi tässä kuussa oli melko paljon muita yksittäisiä kuluja. Koiramme tassu hieman punoitti, joten käytimme häntä eläinlääkärissä. Tämän lisäksi poistamme häneltä hammaskiveä kerran vuodessa, joten yhteensä lemmikkikustannuksia tuli 142 €. Kävin työmatkalla Italiassa Torinossa, jonka päätteeksi vietin viikonlopun Milanossa omakustanteisesti (405 €).

Säästöön tuloista jäi kuitenkin 50.0 %, joten vuodelle asetettu tavoite täyttyi jälleen heittämällä. Säästöön (lainan lyhennyksiin, sijoituksiin tai käteiseksi) jäi tässä kuussa toisin sanoen 1 565 €.

Kiinteitä kustannuksia ovat Netflix (mitä maksan lahjaksi pikkusiskoilleni) ja uimaranneke. Tämän lisäksi säästän jokainen kuukausi 15 € / nuppi kolmelle kummitytölleni Nordnetin Superrahastoihin aina siihen asti, kun he täyttävät 18 vuotta. Aloita helppo kuukausisäästäminen* Nordnetin Superrahastoihin!

Kustannukset


Lainan korot & kulut
37,76 €
Ruoka
244,95 €
Työpaikkaruokailu
124,10 €
Ravintolat
96,20 €
Auto (sis. Polttoaineet)
60,00 €
Asunto (sis. Hoitovastike)
179,18 €
Vakuutukset
62,76 €
Terveys
13,00 €
Lemmikit
142,49 €
Hauskanpito
0,00 €
Matkustus
405,84 €
Lahjat
128,99 €
Tavarat
45,07 €
Veikkaus
10,00 €
Alkoholi
12,85 €
Harrastukset
0,00 €
Vaatteet
0,00 €
Muut
0,00 €
Yhteensä
1 563,19 €


Sijoitukset

Sijoitusten muutokset kuukausitasolla löytyvät alla olevasta taulukosta. Uutta pääomaa tuli laitettua salkkuun lisää 611.53 €. Salkkuun on laitettu vuoden alusta laskien yhteensä 1471.57 € uutta pääomaa. Kaikki salkkuun tulevat osingot sijoitetaan uudestaan, joita napsahteli tilille useita tässä kuussa yhteensä 538.4 € (netto) edestä. Osinkonsa maksoivat tässä kuussa Neste (1. osinko), Gjensidige Forsikring, DNA, Nordea, Kemira ja Novo Nordisk (1. osinko). Ennakonpidätyksen jälkeen osinkoja on tänä vuonna tullut yhteensä 561.38 €.

Osakkeiden arvonnousu on nyt pysähtynyt taas hetkeksi ja suurin osa on jopa hieman laskenut viime kuusta. Edelleenkin Pandora on salkun murheenkryyni ja en vain ymmärrä sen arvostusta enää. Salkun järkevöittäminen on ollut mielessä, joka tarkoittaa pääasiallisesti vain Norwegian Finans Holdingin myymistä. Kuulin, että Injeq (listaamaton yhtiö) on hakemassa uutta rahoitusta Invesdorin kautta (jos koko summaa ei saada nykyisiltä omistajilta kerättyä), johon voisin Norwegian Finans Holdingista vapautuvat rahat käyttää.

Uuden pääoman laittamisen ja osinkojen vuoksi salkku näki ensimmäistä kertaa 26 000 € rajan. Salkun päiväkohtaisia muutoksia voi seurata Sharevilleen rekisteröityneenä Osinkoinsinööri käyttäjätunnuksen takaa.

Nettovarallisuus


Alla 17.04.2019 päivitetty nettovarallisuus. Asuntolaina lyheni 400 € ja opintolaina 100 €. Päätin aloittaa nyt hieman rivakamman lainan lyhentämisen kaikkien lainojen osalta. Tarkkaavaisemmat lukijat huomaavat nettovarallisuustaulukossa uudet rivit, jotka ovat varojen puolella auto ja velkojen puolella autolaina. Tämä muutos on valmistautumista ensi kuukauden kuukausikatsausta varten, koska ostin tänään uuden vanhan auton (Audi A3 vm. 2014). Palataan tähän uuteen autoon erillisessä kirjoituksessa. Kirjanpidollisista syistä johtuen nettovarallisuus nousi 2 481 € kuukaudessa, mutta ilman auton arvoa se olisi ollut vain 681 €. Auton arvo taulukossa on minun osuuteni aikaisemmasta autosta, joka on siis ollut kokoajan taustalla mukana, mutta en ole vain huomioinut sitä varoissani.Yhteenveto

Peruselämisen kustannukset ovat hyvin vakiintuneet 1 000 € nurkille, mutta ylimääräisiä kuluja näyttää syntyvän vähän joka kuukausi. Matkustamiseen on palanut paljon rahaa Dominikaanisen tasavallan lomamatkan ja Italian työmatkan takia. Ajatuksena olisi vielä tehdä lyhyt viikonloppureissu Islantiin kesällä Finnair plus pisteillä, mutta muuten matkustuksesta pidän hieman taukoa. Matkustaminen on kyllä hienoa, mutta hieman pitää säästää rahaa nyt, kun alla on uusi auto! Alla kuva Duomon katedraalista Milanosta.
Viime kuussa esiin tuomani luonasseteliprobleema ei ole vielä selvinnyt omalta osaltani ja en ole saanut päätettyä, että tykkäänkö niistä vai en. Säästäminen näyttäisi ainakin paremmalta, jos lounasseteillä ei tarvitsisi ostaa kallista ruokaa. 😊 Ehkä pitäisi vaan vähentää lounassetelin verran kuluista, mutta se olisikin sitten jo huijaamista.

Terveydentilani on ensimmäistä kertaa noin 7 kuukauteen oikeasti jo kohtuullinen, josta olen todella iloinen. Kävin viime viikolla pään MRI-kuvauksessa ja pääkivun takana ei ainakaan ollut mitään kasvainta tai muuta, joka oli hieno asia. Testamenttia olen ollut jo vääntämässä (oikeastikin itseasiassa työn alla), mutta ihan vielä ei ollut sille tarvetta!

Käteistä on nyt tämän päiväisen siirron jälkeen kerääntynyt salkkuun jo 2 000 € ja ostokohde pitäisi enää valita. Pallottelen mm. Intrumin, Gjensidigen ja Walt Disneyn välillä. Harmillisesti Walt Disney ilmoitti Disney+ palvelun hinnasta ja julkaisuajankohdasta hetki sitten, joka nosti osakkeen arvoa yli 10 %. Odotan pienen hypen laantumista (toivottavasti ei vain nouse lisää) ja hyppään mukaan kelkkaan.

Miten sinun kuukautesi meni säästämisen ja sijoittamisen suhteen?

*Affiliate marketing -linkki, josta saatetaan maksaa minulle komissiota sitä kautta tehdystä kaupasta/rekisteröitymisestä. Tämä ei kuitenkaan tuo sinulle mitään ylimääräisiä kuluja!

Kuva: Janette Virtanen

Kommentit

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 03-2024

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Kuukausikatsaus 2024-02

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Kuukausikatsaus 2024-01

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana

Kuukauden Osake - Eolus Vind