Blogini 2-vuotissynttärit!Blogin kirjoittamista on taas yksi vuosi lisää takana. Elämän hektisyyden ja kiireellisyyden vuoksi aika kuluu todella nopeasti ja tuntuu, että 1-vuotissynttäreitä vietettiin juuri! Blogin kirjoittaminen on pysynyt mielekkäänä ja olen kokenut sen todella hyödylliseksi taloudellisen riippumattomuuden tavoittelussa. Bloggaaminen auttaa sekä säästämään että sijoittamaan paremmin, kun sijoituskohteet joutuu analysoimaan tarkemmin ja ihan kaikkia turhia hankintoja ei tule tehtyä. Vuosi on ollut jälleen tapahtumia täynnä ja lisää mielenkiintoista on myös luvassa! On taas hetki pysähtyä vatuloimaan vuoden tapahtumia ja kiittämään kaikkia lukijoita!

Blogin ensimmäisenä pääsin ensimmäistä kertaa mediaan, kun Insinöörilehti teki sijoittamisestani ja bloggaamisestani jutun. Sama meno jatkui tänäkin vuonna, kun vierailin Osakesäästäjien keskusliiton blogissa Vieraskynä osiossa. Juttu on luettavissa täältä. Mediajulkisuus näyttää jatkuvan osaltani vielä Nuorten Osakesäästäjien kanssa tehtävän kampanjan voimin tämän vuoden loppupuolella. Siitä tuleekin todella mielenkiintoista ja toivottavasti jäät seuraamaan miten äijän käy!

Aloitin blogin kirjoittamisen kuluneen vuoden aikana myös Piksussa, jossa esiinnyn omalla nimelläni enkä aliaksen takana (vaikka kasvoni koristavatkin Osinkoinsinööri blogia, niin en sen enempää minääni tuo esiin). Lähdin mukaan Piksuun, jotta voisin saada paremman mahdollisuuden vaikuttaa nuorten ja aikuisten ihmisten rahan käyttöön.

Lukijoiden määrä per postaus on hyvinkin stabiloitunut ja siinä on nähtävissä merkittävää kasvua viime vuoteen nähden. Syy lukijoiden määrän kasvuun voi olla joko yleisen markkinatilanteen aiheuttamaa tai blogiini on enemmän päätynyt hakutulosten perusteella ihmisiä. Oli syy mikä tahansa, niin tätä tekstiä kirjoittaessa kävijämäärä on Bloggerin tilastojen mukaan yli 95 000 kpl, kun viime vuonna samaan aikaan pyörittiin vielä kymmenessä tuhannessa. Lukijamäärän kasvattaminen edelleen helpottuisi, jos löytyisi hieman lisää aikaa opiskella hakukoneoptimointia ja mainostaa kirjoituksia esim. sijoituskerho -ryhmässä facebookissa. Absoluuttisella lukijamäärällä ei ole kuitenkaan merkitystä vaan sillä, että oikeasti joku on oppinut blogistani jotain uutta talouden hallintaan, sijoittamiseen tai säästämiseen. Valitettavasti tämän asian osoittaminen on todella vaikeaa.

Jo tavaksi muodostunut suosituimpien tekstien lista pitää tälläkin kertaa julkaista:

 1. Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus
 2. Miksi Orion on niin kallista?
 3. Taloudellisen riippumattomuuden harjoittelua Kreikassa
 4. Näillä vinkeillä säästät jopa tuhansia euroja vuodessa!
 5. Yhden keskustelun arvo yli 27 000 €

Suomalaisille rakkaan Orionin arvostelukirjoituksen suosio ei tullut yllätyksenä. Eniten yllätti se, että yhtään negatiivista kommenttia en saanut aikaiseksi. Seuraavaksi pitää kokeilla arvostella Nokiaa ja katsoa, kun maailmaa palaa! Nordnet ja OP osakevälittäjien kilpailutustekstin suosio löi minut ällikällä. Tekstiä on luettu yhtä paljon kuin neljää seuraavaa.

Netto- ja sijoitusvarallisuus ovat olleet melkoisen lineaarisessa kasvussa blogin aloittamisesta lähtien. Vain viime vuodenvaihteen lievä romahdus näkyy kuoppana graafissa. Aloittaessani blogin kirjoittamisen oli nettovarallisuuteni 8 900 €, mutta tänään (15.03.2019) nettovarallisuus näyttää jopa 36 481 €. Kasvua kahden vuoden aikana 27 581 €. Sijoitussalkkukin kasvaa, mutta hieman maltillisemmin. Sijoitussalkun kasvu on pääasiallisesti ollut Nesteen varassa, joka on lähes 200 % plussalla tällä hetkellä.

Aloittaessani sijoittamisen haaveilin 100 000 € salkusta ensimmäisen 7-8 vuoden aikana. Tämän päämäärän toteuttaminen vaatisi kovaa tulojen kasvua (samalla säästöasteella) tai lähes kaiken säästöön jäävän rahan laittamista sijoitussalkkuun (n. 900 €/kk). Ajattelin kuitenkin hieman lisätä asuntolainan lyhennystä sekä mahdollisesti ostaa auton, joten tämän päämäärän toteuttaminen tulee olemaan kyllä melkoisen hankalaa. Vaikka tämä päämäärä ei ajallaan onnistuisi, niin sillä ei ole väliä. Alla vielä graafi kuvaamaan netto- ja sijoitusvarallisuuden kehitystä kahdelta viime vuodelta.
Blogin kirjoittamiseen ei ole löytynyt ymmärrettävistä syistä yhtä paljon aikaa kuin edellisenä vuonna kiireellisen työn ja YAMK-opintojen vuoksi. Tämä on johtanut siihen, että varastossa on kirjoitusaiheita jo yli 50 kpl. Pyrin teksteissäni factcheckkaamaan kaiken väittämäni, jonka vuoksi lyhyidenkin virsujen kirjoittaminen vie paljon aikaa. Internet on pullollaan fakenewsseja, joten yritän itse perustaa aina omat kirjoitukseni ja ”mielipiteeni” faktoihin. Olen kokenut ajoittain kirjoittamisen ongelmaa, kun olisi hyvä aihe, mutta liian vähän aikaa kerätä dataa, jotta kirjoitus olisi laadukas.

Blogin aloittaminen oli kyllä ehdottomasti yksi parhaimmista ideoistani. Olen ystävystynyt esimerkiksi Metsätalousinsinöörin kanssa, jonka kanssa mukavaa keskustella blogin kirjoittamiseen liittyvistä aiheista ja yleisesti sijoittamisesta. Olen päässyt mukaan Nuorten osakesäästäjien aktiivitiimiin, vaikka oma panostukseni ei ole vielä kunnolla realisoitunut. Blogi on tuonut myös ryhtiä säästämiseen ja sijoittamiseen. Sijoituspäätökset ovat parempia (vaikka tulos ei välttämättä erityisen hyvä olisi lyhyellä aikavälillä), joka tulee varmasti säästämään rahaa ja johtamaan nopeampaan taloudelliseen riippumattomuuteen. Lisäksi bloggaaminen on saanut tutut avautumaan enemmän omasta taloudestaan, jolloin neuvominen on helpottunut. Sain myös kutsun sijoitusbloggaajille tarkoitettuun tapahtumaan Pörssisäätiön tiloihin ensi kuussa, mutta valitettavasti työmatka osuu sen kanssa päällekkäin. Olisi ollut mahtavaa tavata bloggaajakollegoita.

Olen kovasti yrittänyt pähkäillä, miten saisin blogistani paremman selailtavan ja olenkin joitakin muutoksia tehnyt. Tämän lisäksi lukijoiden aktivointia olen yrittänyt saada ratkaistua. Kommenttien tai kysymysten saaminen on erittäin vaikeaa, jos et ihan täyttä paskaa kirjoita tai suututa kaikkia. Olenkin siis harkinnut jonkun tyyppisen kyselynurkkauksen perustamista, jossa voisi esittää ”typerämpiäkin” kysymyksiä sijoittamiseen tai säästämiseen liittyen. Ongelmana on myös se, että ihmiset jotka tarvitsevat eniten apua oman talouden kanssaan, ei päädy lukemaan blogiani. Tähän ainoa apu on joko hakukoneoptimointi tai esiintyminen mediassa.

Kiitos kuitenkin jokaiselle lukijalle, joka jaksaa minun raapustuksiani lukea ja kommentoida! Toivottavasti pysyt jatkossakin lukijani ja seuraat minun vaurastumistani omasi ohella! Toivon kaikille lukijoille onnistuneita sijoituksia tulevalle vuodelle!

Kommentit

 1. Oman blogin kirjoittaminen on kyllä ehdottomasti paras sijoituspäätös minkä olen tehnyt. Auttaa purkamaan omia ajatuksia ja "pakottaa" pohtimaan omia liikkeitä. Ei tule tehtyä harkitsemattomia liikkeitä niin paljoon. Vaikka välillä kiirehdinkin ostamaan jo ennen kuin ehdin kirjoittaa mitään. Tosin en osta uutta yhtiötä ikinä, ennen kuin olen kirjoittanut siitä.

  Toivokaamme, että jaksamme molemmat kirjoittaa blogia vielä useita vuosia, kunnes se paljon puhuttu taloudellinen riippumattomuus on saavutettu. Sen jälkeen voikin sitten kirjoittaa vaikka siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet täysin oikeassa! Toistaiseksi ainakin jaksaa hyvin kirjoitella. Tarvitsee saada vaan lisää vapaa-aikaa sitä varten!

   Poista

Lähetä kommentti

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 2024-04

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Kuukausikatsaus 03-2024

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

Näin asumiskustannukseni muuttuvat muuttaessani omakotitaloon kerrostalosta

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana

Kuukausikatsaus 2024-02