Tavoitteet 2019Tavoitteiden asettaminen vuodelle 2019 on hieman myöhästynyt erinäisten koulu- ja työkiireiden vuoksi. Tykkään asettaa itselleni selkeät tavoitteet taloudellisesti ja muulle elämälle, jolloin niiden saavuttamiseksi pyrkii tekemään kaiken voitavansa. Osan tavoitteista saavuttaisin varmaan ilman erillistä listaustakin, mutta olen aina pitänyt asioiden listaamisesta! Alkuperäiset tavoitteet laadin lähivuosille jo pari vuotta sitten, mutta nettovarallisuuden osalta joudun tekemään muutoksia tällä kertaa. Tavoitteet lähivuosille ja tulevaisuudelle on nähtävissä täällä.


Ensimmäisenä tavoitteenani on saavuttaa 30 000 € sijoitussalkun arvo 31.12.2019 mennessä. Sijoitussalkun arvo tavoitteen saavuttaminen on nyt kerran sekä epäonnistunut että onnistunut. Olen ajatellut siirtää salkkuun tämän vuoden aikana noin 4 500-5 000 € uutta pääomaa, joten tavoitteen saavuttaminen vaatii suotuisaa markkinakehitystä (arvonnousua 5-10 %).

Toisena tavoitteenani on saavuttaa yli 35 % säästöprosentti koko vuoden nettotuloista. Laskin tavoitetta täksi vuodeksi 5 % yksikköä viime vuoteen verrattuna, koska aikoinaan oletin auton hankinnan osuvan tälle vuodelle. Nyt näyttää myös todennäköisestä, että uuden auton hankinta tänä vuonna myös tehdään.

Kolmantena tavoitteenani on saavuttaa 45 000 € nettovarallisuus. Kaksi vuotta sitten asetin tavoitteeksi 35 000 € vuodelle 2019, mutta tällä hetkellä näyttää siltä että on tarvetta nostaa tavoitteita. Olen meinaan tämän tavoitteen ylittänyt jo tänään. Tämä aiheuttaa muutoksia samalla myös jo ensi vuodelle asetettuun tavoitteeseen.

Neljäntenä tavoitteenani on saada osinkoja vähintään 1000 € bruttona. Alustavien laskelmien mukaan tämä tavoite tulee saavutettua.

Poistin tavoitteista myös opintolainan maksamisen tämän vuoden aikana, kun tulin siihen tulokseen ettei ole missään tapauksessa järkevää lyhentää lainaa nopeampaa kuin maksuaikataulun mukaan.

Muut kuin taloudelliset tavoitteet

Ensimmäisenä tavoitteenani on edelleenkin vähentää kotona tehtävän työn määrää. Kotona tehty työ ei ole minulle tuonut tämän ja viime vuoden aikana enempää rahaa, onnellisuutta tai kunniaa, joten sen tekeminen saa luvan loppua. Pyrin välttämään kaiken ylimääräisen työn tekemisen kotona ja jos joudun sitä tekemään, niin käytän kaikki tunnit välittömästi pois.

Toiseksi tavoitteekseni olen ottanut ylemmästä ammattikorkeakoulusta valmistumisen. Yritän valmistua jo kesäkuuhun mennessä, jos se on mitenkään mahdollista. Muuta oman markkina-arvon kehittämistä en aio tämän vuoden aikana harrastaa.

Kolmantena tavoitteena on parantaa omaa terveyttä. Mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan. Viimeiset 5-6 kuukautta ovat olleet todella ikäviä, kun olen saanut kärsiä päivittäisestä päänsärystä. Stressi, entinen korkeaverenpaine (johon sain jo verenpainelääkkeet), päivittäinen päänsärky, koulu- ja työkiireet ovat laittaneet urheilun ja itsestä huolehtimisen vähäiselle huomiolle. Pyrin antamaan tälle asialle enemmän huomiota. Kaikella kerätyllä sijoitusomaisuudella ei paljoa mitään tee, jos terveys ei ole kunnossa vanhempana.

Asetitko itsellesi mitään tavoitteita?


Kommentit

 1. Hyvältä näyttää, toivottavasti saavutat tavoitteesi. Itsellänikin 1000€ osinko on aika lähellä. Riippuu pitkälti mitä Amer Sportin kanssa käy. Näyttää siltä, että en välttämättä ehdi sijoittaa rahoja uudelleen osinkoaikana jos ja kun yhtiö myydään. Yhtiö kun ei maksa osinkoa tänä vuonna...

  Vierastan itse hieman konkreettisten tavotteiden asettamista. Asetan sen sijaan hieman ympäripyöreitä tavotteita itselleni tulevaisuuden kannalta, mutta en anna niille mitään deadline:ia. Enkä muutenkaan halua kutsua niitä tavoitteiksi, enemmänkin määränpäiksi. Se toimii itselläni paremmin, kun en turhaan stressaa tavotteiden saavuttamista. Jos asetan konkreettisia tavotteita niin teen turhan paljon haittaa itselleni saavuttaakseni ne. Esimerkkinä juurikin stressi.

  En kuitenkaan ole tavotteita vastaan ja mielestäni on hyvä, kun ihmiset asettavat niitä itselleen silloin, kun ne auttavat. Jokainen varmasti tietää mikä itselle sopii parhaiten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksestasi! Tavoitteet ovat itsellänikin ehkä hieman enemmän määränpäitä eikä niinkään selkeillä deadlineilla olevia asioita. Jos en saavuta jotain asiaa, niin siitä ei seuraa sanktiota. En myöskään stressaa sitä, että saavutanko tavoitteet vai en, mutta olen tullut siihen tulokseen, että lukijoille on helpompi hahmottaa millaisia odotuksia itselläni on kuluvalle vuodelle sijoitus- ja säästörintamalla. Pidän itse myös "tulevaisuuden" suunnittelusta excelillä, joten tälläisten lyhyen ajan tavoitteiden asettelu menee siinä samalla! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 2024-04

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Kuukausikatsaus 03-2024

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

Näin asumiskustannukseni muuttuvat muuttaessani omakotitaloon kerrostalosta

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana

Kuukausikatsaus 2024-02