Ostot 13 - NordeaOstin lisää Nordeaa salkkuun joulukuun loppupuolella käyttäen hyväksi aikaisemmin hakemaani Superluottoa. Ostot postauksissa kirjaan ylös perustelut hankinnoille, jotta voin tulevaisuudessa nähdä millä perusteella olen yrityksen osakkeita ostanut. Tätä kirjoitusta ei pidä tulkita sijoitusvinkkinä ja lukija on itse vastuussa sijoitustensa tappioista ja voitoista.

Nordea

Nordean ostamisesta olen aikaisemmin kirjoittanut täällä. Nordea on edelleenkin kroonisesti halpa, jonka vuoksi päädyin lisäämään sen osuutta salkussa.

Heinäkuussa 2018 uutisoitiin Nordean ostavan Gjensidige Bankin, jota pidän erittäin järkevä ja lupaavana kasvunajurina lähivuosille. Tämän lisäksi Nordea ja Gjensidige group ilmoittivat ryhtyvänsä strategiseen yhteistyöhön vakuutusten ja sijoituspalveluiden myynnissä. Salkustani löytyy tällä hetkellä myös Gjensidige Forsikringia ja uskon molempien yritysteni hyötyvän tästä yhteistyöstä. Gjensidige bankin ostaminen nostaa Nordean samalla Norjan toiseksi suureksi pankiksi. Nordean investointien panostaminen Pohjoismaihin on mielestäni järkevää.

Nordea on onnistunut vähentämään luottotappioiden määrää jo vuodesta 2016 lähtien lähinnä vähentäen lainojen myöntämistä öljyteollisuuteen ja Venäjälle. Nordea myi myös eestiläisen Luminor pankin osuutensa (lopustakin 20 % osuudesta on tarkoitus irtautua) Blackstonelle syyskuussa 2018 ja päätti keskittyä Pohjoismaiden ydinmarkkinoille.

Liikevaihdon ja marginaalien lasku on ollut Nordeassa murheenkryyninä. Yleinen korkoympäristö, kasvanut voliteetti markkinoilla ja pienet kolhut maineessa ovat kaikki vaikuttaneet ikävästi liiketoiminnan kannattavuuteen. Kuluvalle vuodelle ennustettu osinko (0.69 €) on noin 91 % koko vuoden tuloksesta. Nordean vakavaraisuus laski kuluvan vuoden aikana Gjensidige Bankin oston vuoksi, mutta siitä huolimatta Nordealla on varaa maksaa osinkoa yli vuoden tuloksen. En ole ainakaan vielä huolissani Nordean maksukyvystä.

Ostin yhteensä 100 kpl Nordean osakkeita 27.12.2018 7.324 € kappalehintaan (sis. välityspalkkiot). Osinkotuotto tämän vuoden osingolla keskikurssille 8.10 € on täten 8.5 %.

Kirjoittaja omistaa kyseisiä osakkeita yhteensä 460 kpl ja minulla ei ole mitään aikomusta luopua osakkeista lähitulevaisuudessa.

Mitä hankintoja sinun kuukauteesi on kuulunut?

Kommentit

  1. Toivottavasti Nordea saa tänä vuonna suurimman osan uudistuksistaan valmiiksi. Nordealla on mielestäni aika paljon panostusta ja riskiä kasattuna tuohon uudistukseen ja se alkaa vaikuttamaan myös vanhempien työntekijöiden tyytyväisyyteen. Toistaiseksi kuitenkin uskon, että homma saadaan kunnialla loppuun minkä jälkeen Nordean pitäisi olla edelläkävijä pankkisektorin digitalisaatiossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa! Toivottavasti investoinnit ovat menneet nappiin eikä sieltä ilmene uusia yllätyksiä! Nordealla on näytön paikat seuraavien vuosien aikana!

      Poista

Lähetä kommentti

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Viisi vuotta sijoittamista takana

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Ostot 21 - BASF, Kemira ja MOWI

Näin kuukausisäästät alaikäiselle Nordnetin Indeksirahastoon

Kuukausikatsaus 2020 - 11

Nordnetin ETF-kuukausisäästäminen muuttui maksulliseksi

Vieraskynä: Opintolainan käyttäminen sijoittamiseen

Musti ja Mirri - Listautumisanti

Ostot 15 - Injeq

Korona on lottovoitto yli 100 000:lle suomalaiselle