Kuukausikatsaus 2018-12

Osinkoinsinööri - Kuukausikatsaus

Pyrin kirjaamaan kuukausikatsauksiini sentin tarkkuudella kaikki tulot ja menot. Kuukausikatsauksissa nähtävät luvut ovat henkilökohtaisia, vaikka samassa taloudessa asuu toinenkin henkilö. Olemme vaimokkeeni kanssa päättäneet jakaa kaikki yhteiset kustannukset tasan puoliksi. Hieman muista bloggaajista poiketen kuukauteni vaihtuu aina 19.päivä palkkapäivästäni johtuen. Kuukauden ajanjakso on siis aina 19.päivästä 18.päivään.

Tulot ja menot

Vuoden 2018 12. kuukauden aikana tuloja kertyi 3 430 €, josta muita tuloja oli 1 095 € ja osinkoja 18.21 €. Kuluja kertyi tässä kuussa hirvittävät 2 566 €. Alla olevassa taulukossa on eritelty kulujen jakautuminen. Peruselämisen lisäksi tässä kuussa oli todella paljon ylimääräisiä toistumattomia kuluja. Vaimokkeeni valmistui sairaanhoitajaksi ja hänen juhliinsa ruokaan sekä alkoholiin rahaa meni yhteensä noin 250 €, josta minun osuuteni on puolet. Ravintola, hauskanpito ja alkoholikustannukset ovat myös koholla, koska minulla oli kolmet pikkujoulut tänä vuonna. Tämän lisäksi ostin itselleni joululahjaksi tietokonepelin ja pari lautapeliä, josta hintaa tuli noin 60 €. Uudistimme myös asuntoamme erilaisissa höpöhöpösisustushommeleilla, kuten verhoilla ja tyynyillä, joihin paloi 128 €. Kaiken kukkuraksi maksoin loput Dominikaanisen tasavallan matkasta (900 €).

Säästöön tuloista jäi 25.2 %, joten vuodelle asetettu tavoite alittui selvästi. Säästöön (lainan lyhennyksiin, sijoituksiin tai käteiseksi) jäi tässä kuussa toisin sanoen 863 €.

Kiinteitä kustannuksia ovat Spotify ja Netflix (joita maksan lahjaksi pikkusiskoilleni), uimaranneke sekä kuntosalikortti. Spotifyn tilaamisen lopetin pari päivää sitten, joten se tulee poistumaan kuluista. Tämän lisäksi säästän jokainen kuukausi 15 € / nuppi kolmelle kummitytölleni Nordnetin Superrahastoihin aina siihen asti, kun he täyttävät 18 vuotta. Aloita helppo kuukausisäästäminen Nordnetin Superrahastoihin!*

Kustannukset


Lainan korot & kulut
37,29 €
Ruoka
282,93 €
Työpaikkaruokailu
149,00 €
Ravintolat
102,20 €
Auto (sis. Polttoaineet)
60,00 €
Asunto (sis. Hoitovastike)
179,42 €
Vakuutukset
132,90 €
Terveys
10,26 €
Lemmikit
67,32 €
Hauskanpito
158,49 €
Matkustus
949,78 €
Lahjat
116,74 €
Tavarat
127,72 €
Veikkaus
10,00 €
Alkoholi
84,72 €
Harrastukset
19,90 €
Vaatteet
77,44 €
Muut
0,00 €
Yhteensä
2 566,11 €

Sijoitukset

Sijoitusten muutokset kuukausitasolla löytyvät alla olevasta taulukosta. Tässä kuussa laitoin uutta pääomaa salkkuun 582.59 €. Uutta pääomaa on salkkuun työnnetty siten 7 198.39  € vuoden alusta laskettuna. Kaikki salkkuun tulevat osingot sijoitetaan uudestaan, joita on tilille napsahdellut yhteensä 586.01 € tänä vuonna ennakonpidätysten jälkeen. Osinkonsa tässä kuussa maksoi Marine Harvest (18.21 €). Salkku on ollut suoranaisen pahoinpitelyn kohteena ja pelkästään tämän kuukauden aikana salkun arvosta on kadonnut 1 300 €. Salkku on pudonnut vuoden huippulukemista jo 15 %, joka tarkoittaa oman salkkuni koolla n. 3200-3300 €. Kesäkuussa arvioin saavuttavani tämän vuoden aikana 24 000 – 25 000 € salkun ilman arvonnousua, mutta kuinkas kävikään. Kaikkien muiden yritysten arvonlasku on ollut ymmärrettävää, mutta enää vuoteen en ole tajunnut Pandoran arvostusta. Pandora olisi edullinen vaikka sen osakkeen hinta kaksinkertaistuisi nykyisestä. Salkun päiväkohtaisia muutoksia voi seurata Sharevilleen rekisteröityneenä Osinkoinsinööri käyttäjätunnuksen takaa.Nettovarallisuus

Alla 19.12.2018 päivitetty nettovarallisuus. Asuntolaina lyheni 250 € ja opintolaina 80 €. Nettovarallisuuden laskemisessa ei ole huomioitu auton arvoa (n. 5 000 €, josta omistan puolet), joka on täysin velaton. Nettovarallisuus laski jälleen noin 500 € edestä huonon säästöprosentin ja osakkeiden huonon kehityksen johdosta. Käteisen määrä on historiallisen matala, jonka vuoksi pidän yhden kuukauden taukoa salkkuun rahan työntämisen kanssa.


Yhteenveto

Säästöprosentti tässä kuussa oli heikko jääden vain 25 % tasolle. Koko vuoden aikana säästöprosentti on kuitenkin vieläkin 42.1 % nettotuloista, jota pidän erinomaisena suorituksena. Pelkästään Dominikaanisen Tasavallan reissu laski koko vuoden säästöprosenttia 5.5 %. Kuukausi oli taas kunnon kulutusjuhlaa, johon en ole tottunut. Toivottavasti DT matkan jälkeen kulutus palaa normaalille tasolle.

Sijoituspuolella turpaan on tullut ja kovaa, joka on hetkellisesti hidastunut salkun kasvatusta. Alentuneet osakehinnat ovat kuitenkin lisänneet hirveästi ostohimojani, jonka vuoksi kiinnostuksen kohteita löytyy aivan valtavasti. Mm. Asiakastieto, Nokian Renkaat, BASF, Gjensidige, Nordea, Kemira, Assa Abloy ja Cargotec ovat käyneet mielessä.

Terveyteni on edelleen heikko, mutta onneksi jo huomattavasti parempi. Pää on ollut nyt viimeiset neljä kuukautta kipeä 100 % ajasta, jonka olen ollut hereillä. Paljon tutkimuksia on tullut tehtyä ja vielä pari on edessä.

Vuosi on lopuillaan ja olen todella loman tarpeessa työn osalta, jossa on ollut valtavan kiire. Koulutehtäviäkin on useita työn alla ja niitä varten pitäisi löytää aikaa ja kiinnostusta. Lomani onneksi alkaa 21.päivä ja kestää aina 02.01. asti. Lomalla on tarkoitus katsastaa miten tämän vuoden tavoitteille kävi ja mitä olen ajatellut ensi vuodeksi.

Miten sinun kuukautesi meni säästämisen ja sijoittamisen suhteen?

*Affiliate marketing -linkki, josta saatetaan maksaa minulle komissiota sitä kautta tehdystä kaupasta/rekisteröitymisestä. Tämä ei kuitenkaan tuo sinulle mitään ylimääräisiä kuluja!

Kommentit

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 06-2024

Säänkestävän terassin rakentaminen omakotitaloon oikeilla materiaaleilla

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Taloudellinen riippumattomuus – Missä mennään tavoitteen suhteen?

Kuukausikatsaus 2024-05

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana