Osinkoinsinööri Suomen inspiroivimmat säästöblogit listalle!


Säästöblogi - Osinkoinsinööri


Osinkoinsinööri blogi valittiin yhdeksi Suomen inspiroivammaksi säästöblogiksi Talouteni.fi -sivuston listauksessa. Talouteni.fi sivustolla on ollut tapana listata parhaita suomalaisia sijoitus- ja säästöblogeja edellisten vuosien aikana. Tämä on tietty loistava uutinen ja antaa lisää intoa blogin kirjoittamiseen. Suomen inspiroivimmat säästöblogit listalla on paljon hyviä blogeja, joita suosittelen ehdottomasti lukemaan!


Valintani yhteydessä minulle esitettiin seuraava kysymys: ”Mitä neuvoisit pitämään mielessä säästämisessä ja sijoittamisessa?” Vastaukseni kysymykseen oli seuraava:

"Sijoittaminen on käytännössä mahdotonta, jos talous ei ole ylijäämäinen. Jotta voisit sijoittaa säännöllisesti ja pitkäjänteisesti, tulee se vaatimaan säästämistä. Säästämisestä puhutaan paljon mediassa, mutta konkreettisia neuvoja harvemmin osataan kertoa. Säästäminen on kuitenkin jokaiselle ihmisille mahdollista tulotasoon katsomatta. Helppoja säästökohteita ovat esim. asuntolainan, sähkösopimuksen, puhelinliittymän sekä vakuutusten kilpailutus ja nämä kaikki kannattaakin tehdä kerran vuodessa. Säästämisessä tärkeintä on kuitenkin oman ajatusmaailman muuttaminen ja tavoitteellisuus, joka johtaa automaattisesti rahan kertymiseen tilillä. Muiden elintason tavoittelu velkarahalla on typerää ja se kannattaakin jättää tekemättä. Omien menojen seuranta, esim. puhelinapplikaatiolla, on avain ylijäämäiseen talouteen!
Säästämisen ja sijoittamisen miellän itse käytännössä samaksi asiaksi. Ylijäämäisessä taloudessa on äärimmäisen tärkeää alkaa etsimään säästyneille euroille piilopaikkaa, ettei elämäntapainflaatio pääse syömään kaikkia säästöjä. Helpoin ja tuottoisin piilopaikka säästyneille rahoille on osakemarkkinat joko rahastojen, ETF:ien tai suorien osakkeiden muodossa. Osakemarkkinoilla, kuten sijoittamisessa yleisestikin, pätee samat lainalaisuudet kuin säästämisessä: säännöllinen ja pitkäjänteinen sijoittaminen johtaa 100 % todennäköisyydellä vaurastumiseen halusit tai et. Säännöllisellä sijoittamisella, esim. rahasto-osuuksien ostaminen kuukausittain, tulet ostaneeksi yrityksiä sekä halvalla että kalliilla. Pitkällä sijoitushorisontilla (+10 vuotta) tällä ei ole merkitystä ja päädyt hyvään tulokseen ilman tarvetta millekkään ymmärrykselle markkinoiden tai osakkeiden toiminnasta. Olet varmasti kuullut sanonnasta ”aika on rahaa”. Tämä sanonta kuvaa täydellisesti myös osakemarkkinoita, koska pitkä aika sijoitusmarkkinoilla näkyy isosti sijoittajan rahapussissa. Tee siis hyvä päätös itsesi takia ja aloita sijoittaminen jo tänään. Tärkeintä on aloittaa. Aloittamisen jälkeen voi opiskella lisää sijoittamisesta ja tehdä siitä koko elämän kestävä rahaa tuottava harrastus."
Toivottavasti blogini on toiminut inspiraation lähteenä varallisuuden ja taloudellisen riippumattomuuden tavoitteluun monelle nuorelle! Tämä on ollutkin yksi tärkeimmistä syistä kirjoittaa blogia!

Oletko sinä saanut inspiraatiota jonkun blogista?

Kommentit

Lähetä kommentti

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 03-2024

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Kuukausikatsaus 2024-02

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Kuukausikatsaus 2024-01

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana

Kuukauden Osake - Eolus Vind