Blogitulot vauhdittamassa vaurastumista


Olen jo muutaman kuukauden ajan aikonut kertoa teille arvon lukijat blogitienesteistäni, mutta en ole vielä aikaisemmin löytänyt sille sopivaa saumaa. Suomessa ollaan kiinnostuneita naapureiden tuloista ja kateellisuuden päivä (=edellisen vuoden verotiedot julkistetaan) on kaikilla almanakkaan merkattuna. Kiinnostus sijoitusbloggaajien blogituloihin on siis ilmeinen. Taloudesta ja sijoittamisesta kertovia blogeja on tullut lähivuosina paljon lisää, joten voisi olla oletettavaa, että bloggaamisella tienaisi jotakin. Itse päädyin aloittamaan bloggaamisen harrastuksena ja mainokset sisällytin blogiini vasta useamman kuukauden bloggaamisen jälkeen.Bloggaajat voivat tienata muutamalla eri tavalla, joista suosituimmat ovat Googlen Adsense mainokset (sivuni oikeassa reunassa olevat bannerit), affiliate marketing (kuten Tradetracker ja Adtraction mainokset sivuni vasemmassa reunassa) sekä yhteistyöpostaukset. Kerronkin teille tässä kirjoituksessa mitä kukin mainostustapa on minulle tuottanut. Mennään siis asiaan ja päästetään teidät jännityksestä.


Google Adsense

Google Adsense mainokset lisäsin blogiini 08.10.2017, joten aloittamisesta on kulunut hieman yli vuosi. Google Adsense on tuottanut minulle tähän päivään mennessä järisyttävät 7.66 €. Google Adsensessä on kuitenkin ikävää se, että mainostulot eivät tuloudu ennen 70 € tulorajan saavuttamista. Samalla tahdilla minulla menee tämän rajan saavuttamiseen vielä ainakin 9 vuotta.

Google Adsensen mainokset ovatkin mielestäni kaikista ärsyttävimmät ja eivät käytännössä tuota yhtään mitään. Olenkin vakavissani harkinnut niiden poistamista sivuilta käyttäjämukavuuden lisäämiseksi. Google Adsensestä tulevat mainostulot ovat varmasti alhaisia Adblockerin ja muiden mainostenestoohjelmien suosion vuoksi. Näiden tulojen kasvamisen varaan en ole laittanut siis mitään odotuksia.

Tradetracker

Tradetrackerin mainokset ilmestyivät käytännössä samaan aikaan kuin Google Adsense mainokset, joten nämäkin ovat olleet blogissani jo vuoden päivät. Tradetracker affiliate marketing alusta on yksi Suomen suosituimmista alustoista. Tradetrackerin kautta mainostan Nordnettia (Iso banneri alhaalla ja pieni vasemmalla reunalla), Momondoa sekä Autojerry.fi -sivustoa. Tradetrackerin kautta olen saanut vuoden sisällä 43.5 € mainostuloja. Näistä 26.75 € on itseni tai kaverini käyttämiä ja 16.75 € tuntemattoman ihmisen klikkauksesta peräisin oleva. Toisin sanoen yksi blogini lukijoista on painanut yhden kerran mainostani ja ostanut/rekisteröitynyt. Kiitos tälle sankarille!

Adtraction

Adtraction mainoksien tarkkaa lisäyspäivää en koskaan laittanut muistiin, mutta nämäkin ilmestyivät blogiini suunnilleen samoihin aikoihin kuin Google Adsense ja Tradetracker mainokset. Adtraction on yksi suosituimmista affiliate marketing alustoista, joista bloggaajat voivat valita mieluisimmat mainostettavat. Itse mainostan Adtractionin kautta Offerilla.com, Fiksuruoka.fi, Bonusway.fi ja Nextorya.

Adtraction onkin ollut minulla paljon tuottoisampi ja sen kautta on tuloutunut mainostuloja vuoden sisällä jopa 57.15 €. Mainittakoon kuitenkin se, että jokainen tuloutunut euro on kuitenkin joko itseni tai kavereideni käyttämiä. Kaveritkin ovat käyttäneet linkkejä blogin ulkopuolelta. Toisin sanoen, en ole saanut adtraction kautta ainuttakaan senttiä tuntemattomalta henkilöltä.

Mintos

Mintoksen vertaislaina-alustaa mainostin noin puolen vuoden ajan, mutta se ei valitettavasti tuottanut yhtään mitään, jonka vuoksi päädyin lopettamaan palvelun mainostamisen.

Yhteenveto

Talous- ja sijoitusblogilla tienaaminen on Suomessa erittäin haastavaa. Yhteistyöpostausten kautta mainostuloja saisi varmasti enemmän, mutta näitä ei ole minulle tarjoutunut. Sielunsa myyminen esimerkiksi pikavippifirma mainontaan toisi valtavasti tuloja, mutta sellainen ei ole soveliasta, jos samaan aikaan haukkuu pikavippifirmat maanrakoon. Suomen suosituimmatkaan talous- ja sijoitusbloggaajat tuskin pääsevät muutamaa tuhatta euroa isompiin tuloihin. Pitäisi siis alkaa pitämään lifestyleblogia, jos meinaa Suomessa jotain bloggaamisella tienata.

Vuoden mainostamisen jälkeen olen tienannut yhteensä 108.31 €, joista 24.41 € on tuntemattomilta henkilöiltä peräisin. Olen blogin historian aikana kirjoittanut yhteensä 78 postausta, joihin on tullut käytettyä valtavasti tunteja. Kantaaottavat postaukset ja yritysesittelyt vievät paljon aikaa, kun taas kuukausikatsauksen pyöräyttää puolessa tunnissa. Helposti voi kuitenkin sanoa, että yhden postauksen tekemiseen menee keskimäärin 2 tuntia. Yritysten vuosikatsauksien läpikäymiseen menee vuodessa vähintään 20-30 tuntia. Kirjoitusten lisäksi blogiin on tullut käytettyä aikaa niin mainosten hankkimiseen kuin ulkoasun miettimiseen. Voidaan olettaa siis, että blogin olemassaolon aikana on tullut käytettyä aikaa noin 180-200 tuntia. Miltäs sitten tuntipalkkani näyttää? Jos kaikki mainostulot lasketaan, niin tuntipalkkani on jopa 0.54 €. Saman 0.54 € tienaan nykyisessä työssä 1.5 minuutin aikana. Jos huomioidaan vain ulkopuoliset tulot, niin tuntipalkkani on 0.12 €. Rahan tuloa ei voi siis estää!

Talous- ja sijoitusblogin pitäminen ei siis lyö leiville, mutta tuskin kukaan sitä sen vuoksi tekeekään. Arvokkainta blogin pitämisessä on ollut sen vaikutus omaan säästämiseen ja sijoittamiseen. Sijoituksiaan ja hankintojaan joutuu aina miettimään ja ihan kaikkea paskaa ei tule ostettua sen vuoksi. Tämän lisäksi blogiyhteisöstä on löytynyt paljon loistavia ihmisiä ja se on avannut uusia ovia. Blogituloja pystyisi varmasti nostamaan, jos alkaisi aktiivisesti mainostamaan blogia somessa. Tähän ei ole vielä toistaiseksi löytynyt hirveää kiinnostusta. Suurimpana ongelmana näen kuitenkin sen, että kukaan ei paina mainoksia vaan menee tekemään hankintansa toista kautta ja sen ettei blogini ole lähelläkään suosituimpia sijoitusblogeja. En näe kumpaakaan kuitenkaan ongelmallisena asiana.


Bloggaajakollegani InssinOsingot on kirjoittanut hyvin kaikista näkymättömistä vaiheista bloggaamisen takana. Teksti on luettavissa täältä.

Kommentit

 1. Ei mainoksilla tosiaan hirveästi tienaa. Tosin olen huomannut, että googlen adsense toimii kovin kapitalistisesti. Mitä enemmän klikkauksia ja näyttöjä saat, sitä enemmän tienaat per klikkaus ja näyttö. Ehkä muutaman vuoden päästä myös me voimme tienata 20€ kuukaudessa blogituloilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen rahasumma kuulostaisi kyllä taivaalliselta! Toivottavasti asia on joskus näin! ;)

   Poista
 2. Minä olen positiivisesti yllättynyt blogini mainostulojen pompsahtamiseen. Laskinko että sain 2018 vuoden 10 ensimmäisen kuukauden aikana mainostuloja yli 1300 e. Eihän tuokaan paljoa ole (työmäärään nähden), mutta kun on kyseessä talousaihinen blogi, niin kyllä tuo on kotiin päin.

  https://puolimiljoonaapaaomaa.blogspot.com/2018/10/mainostulot-hurjassa-kasvussa_26.html

  Tarkat mainostalousluvut vielä tekemättä...

  VastaaPoista
 3. Eipä minullakaan kovin vahvasti ole mennyt, kuten osa varmaan onkin blogistani lukenut (https://sijoittajatursas.com/2018/05/07/no-tienaako-sijoitusbloggauksella-jotain/). Tradetracker-linkeistä on tullut satasen verran parin vuoden aikana. Suorista yhteistyödiileistä sitten useampi satanen, mutta aika harvoin niitäkin pukkaa :.)

  Toisaalta en ihan välttämättä haluaisikaan edes ylläpitää mainoskaruselli-sivustoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tietenkään, mutta onhan se mukavaa tienata edes pienet kaffepullarahat tällä kirjoittamisella! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 03-2024

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Kuukausikatsaus 2024-02

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Kuukausikatsaus 2024-01

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana

Kuukauden Osake - Eolus Vind