Ostot 9 - NordeaOstin lisää Nordeaa salkkuun maaliskuun puolivälissä käyttäen hyväksi aikaisemmin hakemaani Superluottoa. Ostot postauksissa kirjaan ylös perustelut hankinnoille, jotta voin tulevaisuudessa nähdä millä perusteella olen yrityksen osakkeita ostanut. Tätä kirjoitusta ei pidä tulkita sijoitusvinkkinä ja lukija on itse vastuussa sijoitustensa tappioista ja voitoista.

Nordea

Nordea on ollut kroonisesti halpaa jo pitkään ja päädyin lisäämään positiotani osingonirtoamisen jälkeen. Lyhyellä aikavälillä ajoitus ei mennyt täysin nappiin, mutta Nordea on tällä hintatasolla helppo ostopäätös.

Nordean osake on lasketellut vuoden alusta jo 15 %. Osakkeenomistajat eivät ole olleet tyytyväisiä viime vuoden laskeneeseen liikevaihtoon ja liikevoittoon. Kaiken lisäksi osinkona yhtiö maksoi ulos melkein 91 % tuloksesta. Osaltaan kurssiin on voinut vaikuttaa myös ruotsalaisten suutahtaminen Nordean muutosta. Miksi siis lähden ostamaan tälläistä yhtiötä lisää?

Vaikka liikevaihto on ollut laskussa pari vuotta ja liikevoitto laski 20 % viime vuodesta, niin uskon Nordean tulevaisuuteen. Nykyisessä nollakorkoympäristössä Nordea pystyy tekemään hyvää tulosta (yli 30 % liikevaihdosta jää viivan alle) ja uskon sen paranevan merkittävästi kun korot lähtevät nousemaan lähivuosina. Nordean pääkonttorin siirtyminen Suomeen lupailee myös merkittäviä säästöä. Parhaimmillaan ollaan puhuttu satojen miljoonien tuloksen kasvusta, kun talletussuoja- ja pankkivakausrahastomaksut pienentyvät. Viime vuonna Nordean vapaa kassavirta investointien jälkeen oli 10 775 miljoonaa. Osinkoja maksettiin vain 2 746 miljoonaa, joten rahaa jäi vielä pikkuisen taskun pohjalle.

Pankkien vakavaraisuutta arvioidaan ns. Tier 1 capital ration avulla, joka kertoo pankin kyvykkyydestä selviytyä Finanssikriisin kaltaisista tapahtumista. Nordean Tier 1 capital ratio oli viime vuonna 22.3 %, joka on merkittävästi parempi kuin keskimääräisen Eurooppalaisen pankin. Vuonna 2016 (en löytänyt vuoden 2017) keskimääräinen Tier 1 capital ratio oli 13.4 %. Muutettuaan Ruotsista Suomeen on Nordealla ymmärtääkseni mahdollisuus laskea Tier 1 capital ratiota halutessaan. Tämä tarkoittaa ymmärtääkseni sitä, että Nordealla vapautuu pääomaa joko investointeihin tai jaettavaksi omistajille.

Nordea on investoinut myös uusiin IT-järjestelmiin, tekniikkaan ja infrastruktuuriin vuosina 2016 ja 2017, ja siitä saatavat hyödyt pitäisivät alkaa näkymään lähivuosina.Tämä tulee olemaan myös positiivinen ajuri tuloksen tekoon.

Edellisten ajatusten ohella otan mielelläni vastaan suuret osingot Nordeasta, vaikka se ei tietenkään voi olla ainoa syy sijoittaa yhtiöön.

Ostin yhteensä 80 kpl Nordean osakkeita 16.03.2018 8.96 € kappalehintaan (sis. välityspalkkiot). Osinkotuotto tämän vuoden osingolla keskikurssille (8.25 €) on täten 8.2 %.

Kirjoittaja omistaa kyseisiä osakkeita 315 kpl ja minulla ei ole mitään aikomusta luopua osakkeista lähitulevaisuudessa.

Mitä hankintoja sinun kuukauteesi on kuulunut?

Kommentit

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 03-2024

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Kuukausikatsaus 2024-02

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Kuukausikatsaus 2024-01

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana

Kuukauden Osake - Eolus Vind