Ostot 4 - PandoraSyyskuun puolessa välissä päädyin ostamaan ensimmäisen siivuni Pandoraa. Tässä postauksessa kirjaan ylös perustelut hankinnalle, jotta voin myöhemmin nähdä miten olen perustellut ostoni. Tätä kirjoitusta ei pidä tulkita sijoitusvinkkinä ja lukija on itse vastuussa sijoitustensa tappioista ja voitoista.

Pandora

Kirjoitin viime heinäkuussa Pandorasta kiinnostavat sijoituskohteet sarjassani. Kirjoittaessa kyseistä postausta Pandoran osakkeen arvo huiteli n. 700 DKK ja silloin valittelin hyvän ostopaikan menneen ohi. Osakkeen arvo on kuitenkin lasketellut takaisin 640 DKKn nurkille, josta nappasin itselleni pienen siivun Pandoraa Oriolan myynnistä saaduilla rahoilla.

Aikaisemmassa kirjoituksessani löytyy ostolle paljon perusteluita, joten en aio kirjoittaa niitä uudestaan. Kuitenkin paljon uusiakin hyviä juttuja on Pandoran suunnalla tapahtunut. Pandora ilmoitti tekevänsä Disneyn kanssa yhteystyötä lanseeraamalla Q4 2017 50 kpl Disney aiheisia koruja. Tämän lisäksi vielä vuonna 2018 tulee 20 tuotetta lisää. Pandora on myös kertonut jatkavansa kvartaaliosingon maksamista vielä ainakin ensi vuoden. Kaiken lisäksi Kiinassa on otettu Pandoran tuotteet erittäin hyvin vastaan, koska Q2 2017 liikevaihto oli 91 % suurempi kuin edellisenä vuonna. Pandorassa on mielestäni tällä hetkellä oiva ostopaikka ja näen osakkeelle paljonkin nousuvaraa.

Ostin yhteensä 12 kpl Pandoran osakkeita 14.09.2017 644,70 DKK kappalehintaan (sis. välityspalkkiot). Osinkotuotto ostohinnalle tämän vuoden osingolla on 5.6 %.Mitä hankintoja sinun kuukauteesi on kuulunut?

Kommentit

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Näin kolminkertaistin tuloni seitsemässä vuodessa

Osinkotulot ylittivät 5000 euroa – Onko passiivinen tulo mistään kotoisin?

Kuukausikatsaus 2021-09

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Ostot 25 - Elekta ja Essity

Kuukauden Osake - TietoEVRY

Sijoittamisen aloittaminen ei korjaa huonoja taloustaitoja – Huomioi nämä asiat ennen aloittamista

Viisi konkreettista vaihtoehtoa saavuttaa taloudellinen riippumattomuus 50 ikävuoteen mennessä

Näin ostin sijoitusasunnon Turusta 30-vuotiaana, osa 3: Asunnon tunnusluvut

Kuukausikatsaus 2021-08