Ostot 3 - KemiraSyyskuun alkupuolella päädyin ostamaan lisää Kemiraa. Tässä postauksessa kirjaan ylös perustelut hankinnoille, jotta voin myöhemmin nähdä miten olen perustellut ostoni. Tätä kirjoitusta ei pidä tulkita sijoitusvinkkinä ja lukija on itse vastuussa sijoitustensa tappioista ja voitoista.

Kemira

Kirjoitin edellisessä Ostot -postauksessa Kemiran position avaamisesta ja ostoon vaikuttaneista syistä. Edellisestä ostostani Kemira on lasketellut n. 4 % alaspäin ilman mitään merkittävää syytä. AkzoNobel, joka toimii osin samoilla markkinoilla kuin Kemira, antoi aikaisemmin tulosvaroituksen, jonka odotetaan johtuvan kohonneista raaka-ainekustannuksista. Tästä johtuen luulen myös sijoittajien odottavan Kemiran antavan vastaavan tulosvaroituksen tämän vuoden aikana ja siksi osake on laskenut. Itsellä sijoitushorisontti on kuitenkin kymmeniä vuosia, niin tämän vuotisella arvolla ei ole mitään merkitystä. Ostetaan sitten lisää Kemiraa, jos paljon vielä laskettelee.

Ostin yhteensä 55 kpl Kemiran osakkeita 08.09.2017 10,50 € kappalehintaan (sis. välityspalkkiot). Osinkotuotto ostohinnalle viime vuoden osingolla on n. 5 %.

Mitä hankintoja sinun kuukauteesi on kuulunut?

Kommentit

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Suomen Osakesäästäjien jäsenyyden hyödyt käyttöön kolmella eurolla kuukaudessa

Budjetti vuodelle 2022

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Vuoden 2021 tavoitteet - Asuntosijoittamisen ja lainojen lyhentämisen värittämä vuosi

Tavoitteet 2022 - Säästämisen vuosi

Kuukausikatsaus 2021-12

Ostot 26 - Neste

Osinkotulot ylittivät 5000 euroa – Onko passiivinen tulo mistään kotoisin?

Askelmerkit toisen sijoitusasunnon hankintaan

Miten paljon voi tienata kirjoittamalla sijoittamisesta ja säästämisestä? Näin paljon olen itse tienannut tähän päivään mennessä