Kiertoilmatakka Takkahuone Turulta sähkölämmitteiseen omakotitaloon

Kiertoilmatakka Contura 596G style, Takkahuone Turku, Takkahuone Turku kokemuksia, Takkahuone Turku kiertoilmatakka

Kaupallinen yhteistyö: Takkahuone Turku

Muutimme uuteen kotiimme tämän vuoden kesäkuussa ja tekstiä kirjoittaessa olemme jo päässeet viettämään ensimmäistä joulua uusissa nurkissa. Monet blogia pidempään seuranneet vakioseuraajat jo tietävätkin, että uusi kotimme on uudisrakennus, joten mitään massiivisia remontointeja meidän ei ole tarvinnut tehdä muuttamisen jälkeen. Siitä huolimatta olemme käyttäneet uuteen kotiimme (varainsiirtovero huomioituna) jo hieman yli 27 000 euroa. Rahan käyttämisen lisäksi aikaa on kulunut yllättävän paljon maalaamiseen, ehostamiseen, sisustamiseen ja pihan laittamiseen niin nurmikon paikkaamisen kuin tuija-aidan muodossa. Kuitenkin vihdoin alkaa tuntumaan siltä, että asuntomme alkaa olemaan valmis.

Yksi viimeinen asia kuitenkin vielä kodistamme puuttui ja se on kodin lämmittävä sydän eli kiertoilmatakka. Jokainen sähkölämmitteisessä asunnossa asuva henkilö toivoisi, että heidän kodistaan löytyisi takka helpottamaan tämän hetkisessä energiakriisissä, jossa määräaikaisten sähkösopimusten hinnat ovat nousseet pahimmillaan yli 700 prosenttia vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Olimme puolisoni kanssa päättäneet hankkia takan jossain vaiheessa, mutta Naantalin Asuntomessuilla 2022 käynnin jälkeen ja horisontissa orastavan nousseen sähköhinnan vuoksi päädyimme aikaistamaan takan hankkisen hamasta tulevaisuudesta heti ensimmäiselle asumisvuodelle. Näin jälkikäteen katsottuna päätös osoittautui varmasti oikeaksi.

Mennään kuitenkin pidemmittä puheitta päivän asiaan eli siihen, että miksi päädyimme ostamaan Conturan 596G Style kiertoilmatakan ja miksi päädyimme tekemään hankinnan Takkahuone Turun kautta.

Contura 596G Style kiertoilmatakka -  Yksi suosituimmista takkamalleista valikoitui myös meidän uuteen kotiimme auttamaan nousseissa sähkölaskuissa

Kuten sanottua, olimme jo uuden kodin ostohetkellä päätyneet asennuttamaan kotiimme takan. Ensisijaisesti takan valintaan vaikutti meillä estetiikka (porilaisille selvennettynä tämä tarkoittaa ulkonäköä), mutta näin insinöörismiehenä myös funktionaalisuudella on oma osansa lopulliseen päätökseen. Varmasti asunnon lämmittämisen näkökulmasta suurimassainen varaava takka olisi kaikista parhain valinta, mutta valitettavasti omaan silmään kaunista varaavaa takkaa ei ole vielä tähän päivään mennessä vastaan tullut.

Koska asuntomme on täysin uusi ja pidämme puolisoni kanssa moderneista takoista, niin päädyimme tarkastelemaan erityisesti kiertoilmatakkoja, joita näkyi myös useammassa Naantalin Asuntomessut -asunnoissa. Asuntomme on mielestäni sisustukseltaan varsin skandinaavinen, pelkistetty ja ehkä jopa vähän minimalistinen, niin silloin kevyt metallinen kiertoilmatakka sopii kotiimme kuin nakutettu. Muun sisustuksen perusteella etsimme ensisijaisesti valkoisen, mustan tai messingin väristä kiertoilmatakkaa ja iskimmekin silmämme erityisesti Conturan 596 G Styleen. Vertailussa oli myös muiden toimittajien tuotteita, mutta ne putosivat pois erilaisista syistä johtuen.

Asunnossamme on takkavalmius, joten massiivisemmankin takan asentaminen olisi ollut mahdollista, mutta se olisi rajannut sopivat paikat käytännössä vain kahteen kohtaan, johonka emme halunneet takkaa asentaa. Tämänkin syyn vuoksi kevyttakka oli meidän valintamme, koska sen voi käytännössä asentaa minne tahansa kunhan tietyt etäisyydet täyttyvät paloturvallisuuden näkökulmasta. Contura 596 G Stylen kokonaismassa on vain reilut 130 kilogrammaa, joten sen voi käytännössä asentaa mihin vain painonsa puolesta.

Päädyimme lopulta valitsemaan Conturan 596G style takan muiden takkojen sijaan lähinnä kahdesta merkittävästä syystä, joista ensimmäinen on helppo arvata: kustannus. Muut takat ja niihen sopivat tarvikkeet (hormit ja sun muut härpäkkeet) olisivat maksaneet enemmän kuin Conturan vastaavat. Hintaa kuitenkin tärkeämpi seikka meille oli se, että kiertoilmatakka tulee meillä todella keskeiselle sijainnille, jonka parhaiten näkee alla olevassa pohjapiirrustuksessa. Koska sijainti on niin keskeinen, niin ajattelimme puolison kanssa, että olisi mahtavaa, jos takan puiden liekit näkisi myös sivuilta. Tämä onnistuukin loistavasti Conturan takalla, kun siinä on molemmilla sivuilla sivulasit, josta liekkien ihaileminen onnistuu myös makuuhuoneista ja toimistostani (makuuhuone 2).

Kiertoilmatakan valinta, Kiertoilmatakat Turku, Takkahuone Turku Contura, Kiertoilmatakka ja poistoilmalämpöpumppu


Kiertoilmatakka tuli meille erittäin keskeiselle paikalle kodin sydämmeksi

Käyttökokemuksia Contura 596G Style

Takka on ollut meillä nyt käytössä parin viikon ajan ja olemme täysin rakastuneet sen käyttöön muutamasta eri syystä. Ihan ensimmäinen syy on se, että sähkönkulutuksemme putosi merkittävästi käyttöönoton jälkeen, jonka näet parhaiten alla olevasta kuvasta. Asensimme kiertoilmatakan perjantaina 16.12.2022, jonka jälkeen olemme polttaneet joka päivä yhden pesällisen puuta (noin 2.0-2.5 kilogrammaa teille numeroniiloille). Kuten huomata saattaa, niin sähkönkulutus (taulukon oikea sarake) laski merkittävästi vaikka pitää myös sanoa, että myös lämpötila ulkona nousi samaisina päivinä hieman.

Kiertoilmatakka ja sähkönkulutus

Kiertoilmatakka auttaa laskemaan sähkönkulutusta omakotitalossa

Toinen merkittävä tekijä on se, että takka lämmittää erittäin nopeasti koko asunnon. Vaikuttaa siltä, että kiertoilmatakka ja poistoilmalämpöpumppu (kavereiden kesken PILP) toimivat hyvin yhteen. Kiertoilmatakka päästää nopeasti lämmön huoneilmaan ja PILP levittää sen ympäri huushollia. Kätevää, eikö? Meidän omakotitalossa (119 asuinneliötä) huoneilman lämpötila nousee parissa tunnissa vähintään kaksi astetta ja tähän ei tosiaan tarvita yhtä pesällistä enempää polttopuuta. Takan asentamisen jälkeen olen säätänyt huonekohtaiset termostaatit kaksi astetta alaspäin (aikaisemmin 21 astetta, nyt 19 astetta) ja silti huonelämpötila on pysynyt keskimäärin samassa 21 asteessa.

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä pitää mainita se, että miten paljon tunnelmallisuutta kiertoilmatakka tuo asuntoon. Näin insinöörismiehenä ajattelen pitkälti kaiken loogisesti ja tunteilla ei ole paljon sijaa missään, mutta pitää rehellisesti myöntää, että tuohan kyseinen takka ihan aitoa kodin tuntua. En voi sanoin kuvata miten upean tunnelman takan tuli toi joulunviettoomme. Ehkä alla oleva kuva auttaa hieman kuvaamaan tätä.

Kiertoilmatakka Contura, Kiertoilmatakka tunnelmanluoja, Sisustustakat

Kiertoilmatakka toimii erityisen hyvänä tunnelmanluojana

Jos pohdit kiertoilmatakkaa omaan kotiisi tunnelmanluojaksi tai lämmittämään asuntoa, niin voin varauksetta suositella sitä jokaiselle. Kannattaa kuitenkin ammattilaisen kanssa selvittää, mikä takka on juuri sinun asuntoosi sopivin ratkaisu.

Kokemuksia Takkahuone Turku – Täyden kympin palvelu ja kokonaisuus

Sopivan takkamallin valinnan jälkeen aloimme selvittämään paikallisia jälleenmyyjiä ja saimme suosituksen Takkahuone Turku -yrityksestä rakennusalalla työskentelevän tuttumme kautta. Tuttumme oli myös sen verran ystävällinen, että oli ollut meidän yhteisen puhelun jälkeen heti suoraan yhteydessä Takkahuone Turkuun kyseisestä takkamallista ja yhtäkkiä huomasimmekin, että meille sopiva takka löytyy välittömästi noudettavana Kustavista myymälän mallikappaleena. Tästä soitosta seuraavana päivänä huomasimme jo olevamme noutamassa takkaa kotiimme. Hauskinta tässä ostotarinassa on se, että olimme juuri kuulleet muilta takkatoimittajilta, että takkojen toimitusajat ovat useita kuukausia ja itse saimme haluamme takan päivässä siitä, kun aloimme asiaa selvittämään. Voisiko enää nopeampaa toimitusaikaa takalle haluta?

Takan noutamisen jälkeen jatkoimme yhteydenpitoa Takkahuone Turun Markon kanssa sähköpostilla, missä hän avusti meitä oikeiden lisäosien valinnassa. Oikeiden lisäosien valintaa varten toimitimme hänelle kotimme pohjapiirustuksen, runko- ja kattorakennepiirustukset sekä rakenneleikkauksen. Näiden perusteella ammattilaisena hän pystyi suosittelemaan juuri meille sopivat takan lisäosat. Itselläni ei olisi ollut pienintäkään hajua minkälaisia tarvikkeita tarvitsee, että takan saa käyttökuntoon.

Takan lisäosien valinnan ja tilaamisen jälkeen jouduin olemaan Markoon jälkikäteen yhteydessä siitä, että lisäosat toimitettaisiin hieman myöhemmin, jotta kaikki maksettava ei tulisi samalle kuukaudelle. Tilanteeni ymmärrettiin hyvin ja tilauksen toimitusta siirrettiin toiveideni mukaan hieman, jotta maksut takan ja muiden lisäosien osalta tulivat kahdelle eri kuukaudelle. Tästä oli meille suuri apu, koska samalla kuukaudella oli jo muitakin isoja hankintoja. Arvostin tätä elettä suuresti. Tämän ansioista meidän ei tarvinnut käyttää kaikkia säästöjämme tyhjäksi.

Kiertoilmatakka Contura, Kiertoilmatakka Contura 810G Style, Kiertoilmatakka Turku

Takka luo kotiin erityisen tunnelman varsinkin jouluisin. Kuvassa Contura 810G Style mustassa värissä.

Lopulta takan lisäosat toimitettiin suoraan kotiovellemme täsmälleen sillä viikolla, kun oli sovittu. Kun on tottunut aikaisemmin käyttämään Postin kotiinkuljetusta, niin oli mukavaa nähdä, että kotiinkuljetuskin voi toimia moitteettomasti ja tapahtua on juuri silloin kuin toivotaan. Kokemus siis täyttää kultaa tässäkin.

Lyhyesti voin sanoa, että oma ostokokemukseni oli erinomainen jokaisen osa-alueen osalta (ostaminen, hinta-laatusuhde, maksaminen ja toimitus).

Jos pohdit takan hankkimista itsellesi tuomaan kotiin tunnelmaa ja/tai sitten auttamaan sähkölaskujen kanssa, niin suosittelen lämpimästi olemaan yhteydessä Takkahuone Turun asiakaspalveluun (turku@takkahuone.com tai kotisivun kautta). He auttavat sinua juuri sinulle sopivan takan valinnassa ja ottavat huomioon omat toiveesi toimittamisen sekä muiden yksityiskohtien suhteen. Muut yhteystiedot löytyvät täältä.

Takkahuone Turku -yrityksen seuraaminen onnistuu myös sosiaalisessa mediassa. Ota seurantaan heidän Instagram- ja Facebook-tilit seuraavien linkkien kautta. Lisätietoja heistä löytyy myös heidän kotisivuiltaan, jonka linkin löydät alta.

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 2024-04

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Kuukausikatsaus 03-2024

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

Näin asumiskustannukseni muuttuvat muuttaessani omakotitaloon kerrostalosta

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana

Kuukausikatsaus 2024-02