Miten paljon voi tienata kirjoittamalla sijoittamisesta ja säästämisestä? Näin paljon olen itse tienannut tähän päivään mennessä

Miten paljon voi tienata kirjoittamalla sijoittamisesta ja säästämisestä? Näin paljon olen itse tienannut tähän päivään mennessä

Suomalaiset ovat tunnetusti ”haltioissaan” kuullessaan miten paljon naapurit ja työkaverit tienaavat, ja mukamas aina enemmän kuin he. Joka vuonna marraskuussa kateellisuudenpäivänä edellisen vuoden tuloverotiedot tulevat julkisesti tarkasteltavaksi ja esimerkiksi kävelemällä verotoimistolle pystyt kaivamaan kenen tahansa suomalaisen tulot esille parilla painalluksella. Tämä on yksi suomalainen erikoisuus, jota jonkin verran kuulee kritisoitavan sosiaalisen median puolella.

Itse kuitenkin pidän tästä päivästä, koska tuloista puhuminen hyödyttää ihan jokaista (ja sen vuoksi kerron myös itse kaiken tämän tiedon täysin julkisesti blogissani). Sen lisäksi, että ihmiset pääsevät tarkastelemaan muiden ihmisten työstään saatuja tuloja, niin iltalehdet saavat myös viikkotolkuksi kirjoitettavaa toistaan turhempien julkisuuden henkilöiden suurista tuloista tai tulojen puutteesta.

Verovuoden 2020 tuloverotuksen tiedot tulivat tällä viikolla julkisiksi ja tämän innoittamana ajattelinkin kertoa avoimesti myös omista tuloistani. Palkka- ja pääomatulojeni julkaisemisen sijaan keskitynkin tänään vain kertomaan blogi- ja kirjoitustuloistani ja niiden kehityksestä blogin perustamisesta alkaen. Tulen avaamaan Instagramissa @osinkoinsinoori aina vuoden lopussa kuinka paljon tienasin kuluvan vuoden aikana, joten kannattaa ottaa tili seurantaan, jos tämä asia yhtään kiinnostaa.

Blogituloni ovat olleet hyvässä kasvussa, mutta ovat mielestäni kuitenkin varsin maltillisella tasolla edelleen. Sen verran voi kuitenkin sanoa, että tulot kattavat bloggaamisesta aiheutuvat menot, mutta en pääse tuloillani vielä aivan Mikko Kodisojan tai Ilkka Paanasen tasolle, mutta sen varmaan arvasittekin. Supercellin kaverukset kun maksoivat pelkästään veroja yli 60 miljoonaa euroa viime vuoden aikana, joka vastaa noin 8 800 mediaanipalkallisen perustallaajan verokertymää. Nostan nöyrästi hattua kaveruksille. Ehkä minäkin olen siellä vielä jonakin päivänä blogituloillani. Tai sitten ei.

Olen kirjoittanut blogituloistani kerran aikaisemmin vuoden 2018 loppupuolella, joten ajattelin heti perään kolme vuotta myöhemmin kertoa missä mennään blogitulojen ja kirjoituspalkkioiden osalta nykyään. Muistan silloin kolme vuotta sitten miettineeni miten hienoa olisi tienata edes pari kymppiä kuukaudessa kirjoittamalla, jotta saisi edes pullakahveet välillä itselleen ostettua sivutyötä tekemällä. Vaikka bloggaamisen aloittamisen syvimpänä tarkoituksena ei ollut koskaan tienata tällä miljoonia vaan toimia päiväkirjana, niin rehellisesti voin sen suoraan sanoa, että motivaatiota kirjoittamiseen löytyy enemmän, kun siitä saa edes jotain korvausta. Mennään kuitenkin vihdoin päivän asiaan.

Blogi- ja kirjoitustuloni blogin aloituksesta tähän päivään ylittävät 3000 euroa

Monien muiden sisällöntuottajien tavoin, minun on mahdollista tienata blogillani muutamalla eri tavalla, joista merkittävimmät ovat kaupalliset yhteistyöt, kirjoituspalkkiot ja affliate-markkinointi. Koska te kaikki olette täällä tietysti lukujen vuoksi, niin aloitetaan teksti esittelemällä blogi- ja kirjoitustuloni kehittyminen aloittamisesta tähän päivään alla olevassa kuvaajassa. Tämän jälkeen kommentoin lyhyesti sitä, että miten paljon olen saanut tuloja mistäkin tulolähteestä.

Blogi- ja kirjoitustulojen kehittyminen vuosien varrella

Blogi- ja kirjoitustulot ovat vieläkin vaatimattomia, mutta prosentuaalisesti ne ovat kasvaneet paljon.

Blogi- ja kirjoituspalkkioni ovat olleet varsin hyvässä kasvussa lukuun ottamatta vuotta 2019, jolloin tienasin käytännössä saman verran kuin edellisenä vuonna. Vuotta 2021 on vielä vajaa kaksi kuukautta jäljellä, mutta tästä huolimatta olen saanut blogi- ja kirjoitustuloja 2 122 euron edestä. On siis mahdollista, että tulen tienaamaan vielä jotain ennen vuoden vaihdetta, mutta mitään suurta ei ole näköpiirissä yhtä yhteistyökirjoitusta lukuun ottamatta.

Affiliate-markkinointi Adtractionin ja Tradetrackerin kautta tuottaa alle viidenneksen tuloistani

Käytin aikaisemmin Tradetrackeria affiliate-markkinoinnissa, mutta erittäin huonon asiakaspalvelun ja useiden ongelmien vuoksi poistin kaikki palvelun kautta käytössä olleet linkit jo jonkin aikaa sitten ja suljin tilini. Tilin sulkemisessa meni muistaakseni melkein vuoden päivät, joten se varmaan kertoo aika paljon palvelun toimivuudesta. En voi siis suositella kyseisen palvelun käyttöä kenellekkään.

Adtractionia olen käyttänyt ihan mainostamisen aloittamisesta lähtien ja mainostankin sen kautta muun muassa seuraavia palveluita: 1) Nordnet*, 2)Zmarta Sähkövertailu, 3) Adlibris ja 4) BookBeat*. Tällä hetkellä se on ainoa affiliate-markkinointipalvelu, jota käytän ja en ole myöskään suunnitellut ottavani mitään muita käyttöön.

Ymmärtääkseni Adtractionin tai minkään muunkaan affiliate-markkinointipalveluiden maksamia palkkioita ei saa kertoa yksityiskohtaisesti eri mainostajien osalta, joten keskityn puhumaan tuloista vain kokonaisuutena. Olen tänä vuonna tienannut Adtractionin mainostuloina 281 euroa, jota pidän varsin kohtuullisena ottaen huomioon sen, että sijoitus- ja talousblogit ovat saturoituneet Nordnetin ja muiden palveluiden linkeillä. Se, miten mainostulot jakautuvat eri palveluiden välillä, jäävät nyt salaisuudeksi.

Kaupalliset yhteistyöt tuovat tuloista suunnilleen kaksi kolmasosaa ja panostankin niiden hankintaan eniten

Kaupalliset yhteistyöt kattavat blogi- ja kirjoitustuloistani noin kaksi kolmasosaa. Se on ymmärrettävää, koska kaupallisten yhteistöiden tekeminen on työlästä, niiden hankkiminen on aikaa vievää, ne luovat eniten arvoa myös yhteistyössä olevalle yritykselle ja lopulta myös tekstin lukevalle lukijalle. Koska nämä tekstit ovat yleensä tuottoisia yritykselle joko näkyvyyden parantumisen tai myynnin kasvun näkökulmasta, niin ovat he myös valmiita maksamaan työstä kohtuullisen korvauksen.

Ymmärrettävistä syistä en voi avata jo sovittujen ja aikaisemmin tehtyjen kaupallisten yhteistöiden hinnoittelua, niin voin kuitenkin kertoa paljon olen yhteensä saanut niitä kuluvan vuoden aikana. Kuluneen vuoden aikana tienatuista tuloista 1359 euroa on tullut kaupallisista yhteistöistä, joten ne ovat merkittävässä osassa ja ennustan niiden olevan niin myös tulevaisuudessa.

Viidennes blogi- ja kirjoitustuloista on kirjoituspalkkioita

Oman blogini lisäksi kirjoitan säännöllisen epäsäännöllisesti esimerkiksi Viisas Rahan näkökulma -osiossa. Valitettavasti joudun edelleen toistamaan samaa mantraa ja en voi kertoa yksityiskohtia palkitsemisesta, mutta kokonaisuutena olen vuodessa tienannut 482 euroa, jota pidän erittäin hyvänä korvauksena.

Rahallisen palkkion lisäksi saan myös mainosta omalle blogilleni, joten pidän diiliä oikein hyvänä molemmille.

Yhteenveto blogi- ja kirjoitustuloistani

Suomalaisiin tunnettuihin sijoitus- ja talousbloggaajiin verrattuna tienaan mielestäni varsin vähän ja kasvuvaraa on vielä paljon. Esimerkiksi Inssin Osingot ja Omavaraisuushaaste ovat avanneet omia tienestejään viime vuoden osalta ja molemmat ovat tienanneet vähintään 15 000 euroa vuodessa bloginsa avulla. Omat parin tonnin tulot ovat siis varsin vaatimattomat, jos vertaa heihin.

Mainostaminen tulee olemaan osa blogiani myös tulevaisuudessa ja panostankin eniten kaupallisiin yhteistöihin. Olen käyttänyt useita kymmeniä tunteja lukijoille hyödyllisten tuotteiden tai palveluiden tunnistamiseen, ja sen jälkeen pyrkinyt saamaan kaupallisia yhteistöitä, jossa kaikki hyötyvät. Valitettavasti vain osa yhteydenotoista päätyy lopulta yhteistyökirjoitukseen asti.

Yhteistyökirjoituksia on tarkoitus julkaista tulevaisuudessakin, mutta maksimissaan yhden kuukaudessa, joten et tule näkemään blogissa yli kahtatoista yhteistyökirjoitusta enempää yhden vuoden aikana. Sen lisäksi, että pyrin pitämään lukukokemuksen mahdollisimman hyvänä, niin tämä keinotekoisesti asetettu raami asettaa tulojen kasvulle myös omat haasteensa. Koska mainosten määrä on rajallinen, niin niiden yksikköhintaa pitää nostaa tulojen kasvattamiseksi ja niin aion myös ensi vuoden alusta tehdäkin. Olen ajatellut jopa tuoda julkisesti esille hinnoittelun yhteistyökirjoitusten osalta. Lopullista päätöstä en ole vielä tehnyt asian suhteen.

Jos sitten vertaa blogissani olevaa mainostamista Instagramissa nähtävään mainonnan määrään, niin pidän sitä todella vähäisenä. Esimerkiksi tunnetut sisällöntuottajat Instagramissa saattavat mainostaa vähintään päivittäin tai jopa useita kertoja päivässä. Onkin mielenkiintoista nähdä miten paljon negatiivista palautetta mainonta saa blogien puolella, kun taas Instagramissa se näyttää olevan täysin ok. Itselläni olisi mahdollista mainostaa käytännössä viikottain, jos ottaisin vastaan kaikki yhteistyöehdotukset. Sanotaanko kuitenkin niin, että torjun saamistani ehdotuksista noin 90 prosenttia.

Tulen kuluvan vuoden aikana kirjoittamaan noin 60 kirjoitusta ja yhden tekstin kirjoittamiseen menee helposti kaksi tuntia. Kirjoittamisen lisäksi aikaa kuluu tietysti yhteistöiden etsimiseen, sivuston ylläpitoon, vanhojen tekstien päivittämiseen, blogin ulkoasun suunnitteluun kuin sähköpostien lähettämiseen. Voi varmasti hyvällä omalla tunnolla sanoa, että käytän vuodessa blogiin ainakin 200 tuntia vapaa-aikaani. Sijoitus- ja talousblogin pitäminen ei siis mitenkään ole tie rikkauksiin ainakaan omalta osaltani, koska tuntipalkkani jää hieman yli kymmeneen euroon ennen veroja ja blogista aiheutuvia kuluja. Kulut ja veroprosenttini huomioimisen jälkeen tuntipalkka valahtaa reilusti alle kymmenen euron. Tienaan työelämässä siis noin kolme kertaa enemmän samassa ajassa.

Bloggaaminen on kuitenkin vaikuttanut erittäin positiivisesti säästämiseeni, sijoittamiseeni, henkilökohtaiseen elämääni kuin työhöni. Vaikka kirstuun kilahtavat eurot ovat edelleen maltilliset, niin on täysin kiistatonta, että bloggaamisen aloittamisella on ollut merkittävä taloudellinen merkitys elämässäni. Olen päässyt etenemään töissäni bloggaamisessa kehittyneiden taitojen vuoksi. Kirjoittamisen aloittamisen vuoksi olen myös parempi puoliso, koska olen oppinut ilmaisemaan itseäni paremmin. Hyödyt ovat siis ilmeiset ja mittaamattoman arvokkaat.

Miten paljon sinä olet tienannut sivutöistäsi?

*Affiliate-markkinointilinkki, josta maksetaan minulle komissiota sitä kautta tehdystä kaupasta/rekisteröitymisestä. Linkin käyttäminen ei kuitenkaan tuota sinulle mitään ylimääräisiä kuluja.

Kommentit

 1. Kolmekymppinen inssi itsekin8. joulukuuta 2021 klo 13.22

  Hieno blogi! 2000e vuodessa bloggaamalla on mielestäni tosi hyvä suoritus. Blogisi menee seurantaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja mahtavaa, että jäät seuraamaan blogiani! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 06-2024

Säänkestävän terassin rakentaminen omakotitaloon oikeilla materiaaleilla

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Taloudellinen riippumattomuus – Missä mennään tavoitteen suhteen?

Kuukausikatsaus 2024-05

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana