Ostot 18 - Intrum ja BetssonOsto-ohjelmani sai jatkoa ja tällä kertaa lisäsin omistuksiani kahdessa entuudestaan omistamassani yrityksessä: Intrumissa ja Betssonissa. Ostot -postauksissa kirjaan ylös perustelut hankinnoille, jotta voin tulevaisuudessa nähdä millä perusteella olen yrityksen osakkeita ostanut. Tätä kirjoitusta ei pidä tulkita sijoitusvinkkinä ja lukija on itse vastuussa sijoitustensa tappioista ja voitoista.

Kirjoitin edellisessä ostot kirjoituksessani hyvin laajasti molemmista yrityksistä, joten tällä kertaa en aio käyttää siihen niin paljoa aikaa. Jos olet kiinnostunut näkemään laajat perustelut, niin ne on nähtävissä täältä.

Betsson

Betsson julkaisi vuosikatsauksen 13.02. ja mielestäni se ei antanut mitään uutta tietoa, mikä ei olisi ollut jo aikaisemmin tiedossa. Liikevaihto laski odotetusti Hollannin jäähdyttelyperiodin vuoksi, mutta kassavirta pysyi kuitenkin vahvasti positiivisena. Koko vuoden tulos jäi tänä vuonna 5.69 SEK, kun se edellisenä vuonna oli 7.79 SEK. Laskua tuli siis jonkin verran, mutta pitää myös huomioida, että osake on tullut vuoden sisällä alas parhaimmillaan 50 %, jota voi pitää ylireagointina. Odotan Betssonille edelleen kahta hieman heikompaa vuotta, mutta viimeistään 2022 uskon osakkeen arvostuksen nousevan oikealle tasolle, jolloin tulen luopumaan omistuksestani (odotusarvona 100 % tuotto, mutta on hyvinkin mahdollista että olen väärässä).

Oston tiedot

Ostin yhteensä 250 kpl Betssonin osakkeita 30.01.2020 41.91 SEK kappalehintaan (sis. välityspalkkiot). Omistan tällä hetkellä 500 Betssonin osaketta keskikurssilla 44.07 SEK. Tämän vuoden osinkoennusteella (2.84 SEK) osinkotuotto ostohinnalleni nousee 6.4 %:n. Kirjoittaja omistaa kyseisiä osakkeita ja minulla ei ole mitään aikomusta luopua osakkeista. Myyn osakkeet vain siinä tapauksessa, että Betssonin osake kaksinkertaistuu, jonka odotan tapahtuvan vasta vuonna 2022.

Intrum

Olen kirjoittanut laajemmin Intrumista jo kiinnostavat sijoituskohteet sarjassa ja edellisessä ostot postauksessa, mitkä ovat luettavissa täältä ja täältä.

Intrum julkaisi Q4 tuloksensa 04.02. ja ensi katsauksella tulos saattaa näyttää huonolta, koska tulos osaketta kohden oli tappiolla 18.84 SEK. Todellisuudessa tappio johtui siitä, että Intrum teki korjauksen liikearvoon Espanjan muuttuneen markkinatilanteen vuoksi. Tämä korjaus oli suuruudeltaan jopa 2.9 miljardia kruunua. Tämän lisäksi tulosta painoi tehostamisohjelman aiheuttamat 0.6 miljardin kruunun kulut, jotka ovat osa Intrumin uutta strategiaa. Yrityksen kassavirta pysyi kuitenkin vahvana ollen 1.8 miljardia kruunua positiivinen. Tästä liikearvon laskusta johtuen koko vuoden tulos oli -2.76 SEK. Jos tätä poistoa ei huomioida, niin Intrumin tulos osaketta kohden olisi ollut jopa 27.8 SEK. Osake pyörii tällä hetkellä n. 280 SEK tuntumassa, joka antaa yritykselle PE-luvun 10. Jos tämä on Intrumin uusi tuloksentekokyky, niin on todella kumma, jos osake ei nouse uudelle arvostustasolle.

Olen tehnyt nyt suuria panostuksia Intrumiin ja se onkin kasvanut jo toiseksi suuremmiksi omistuksekseni heti Nesteen jälkeen. En tule hetkeen ostamaan enää Intrumia vaan vuorossa ovat muut yritykset.

Oston tiedot

Ostin yhteensä 45 kpl Intrumin osakkeita 07.02.2020 275.95 SEK kappalehintaan (sis. välityspalkkiot). Salkussani on Intrumin osakkeita tällä hetkellä 195 kpl 245.19 SEK keskimääräisellä hinnalla, joka tämän vuoden osingolla (11.00) antaa osinkotuotoksi 4.5 %. Kirjoittaja omistaa kyseisiä osakkeita ja minulla ei ole mitään aikomusta luopua osakkeista.

Mitä hankintoja sinun kuukauteesi on kuulunut?


Kommentit

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 2024-04

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Kuukausikatsaus 03-2024

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

Näin asumiskustannukseni muuttuvat muuttaessani omakotitaloon kerrostalosta

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana

Kuukausikatsaus 2024-02