Tavoitteet 2020Tavoitteiden asettaminen alkavalle vuodelle on jo vakiintunut tapa itselle. Tavoitteiden asettaminen auttaa itseäni hieman hahmottamaan missä mennään ja mitä toimia pitää tehdä, että pitkän ajan tavoitteet ovat mahdollisia. Pitkän ajan tavoitteista voi mainita vaikka 100 000 € sijoitussalkku vuonna 2025 ja taloudellinen riippumattomuus vuonna 2040. Tavoitteiden asettamisessa on se tylsää, että todellisuudessa niiden toteuttamiseksi ei riitä vain oma suoriutuminen vaan siinä tarvitaan myös tuuria. Esimerkiksi markkinaromahdus laittaa kaikki tavoitteet koetukselle kyseiseksi vuodeksi tai kahdeksi. Jos olet kiinnostunut lukemaan pitkän ajan tavoitteistani, niin ne on nähtävissä täällä.

Ensimmäisenä tavoitteenani on saavuttaa 40 000 € sijoitussalkun arvo 31.12.2020 mennessä. Olen suunnitellut siirtäväni salkkuun tänä vuonna vähintään 6 000 € uutta pääomaa. Pääoman lisääminen yksinään voisi siis riittää tavoitteen saavuttamiseen, jos muuten pysytään lähellä nykyistä arvostusta. Odotan kuitenkin tästä vuodesta hieman heikompaa kuin edellisistä.

Toisena tavoitteenani on saavuttaa yli 35 % säästöprosentti koko vuoden nettotuloista. Vaikka ostin uuden auton viime vuonna, niin pystyin silti pitämään säästöasteeni todella hyvänä. Tavoitetta voisi vaikka hieman nostaa, mutta olen aikaisemmin päättänyt pitkällä aikavälillä pyrkiväni vähintään tähän säästöasteeseen.

Kolmantena tavoitteenani on saavuttaa 65 000 € nettovarallisuus. Jouduin nostamaan tätä tavoitetta jo toista kertaa vuoden aikana. Nettovarallisuuden (ja myös sijoitussalkun arvon) kehitys on pääasiallisesti täysin minusta riippumatonta. Voin huolehtia itse vain säästämisestä ja säästettyjen eurojen sijoittamisesta. Kaikesta muusta vastaa sitten markkinat.

Neljäntenä tavoitteenani on saada osinkoja vähintään 1500 € bruttona. Alustavien laskelmien mukaan tämän saavuttaminen on mahdotonta tänä vuonna Nordean osingon leikkauksen vuoksi.

Muut kuin taloudelliset tavoitteet

Näiden tavoitteiden laatiminen laittaa aina pohtimaan, että mitä elämältä haluaa. Nämä tavoitteet pitäisi kuitenkin ainakin jollain tasolla kuvastaa itselle tärkeitä asioita.

Ensimmäisenä tavoitteenani on kirjoittaa vähintään yksi blogipostaus omaan blogiini, Piksuun tai Viisas Rahaan joka viikko. Tämä on varsin kova ponnistus, koska toistaiseksi ajan löytäminen on ollut vaikeaa. Itselleni on kuitenkin tärkeää ihmisten auttaminen ja parhaiten ihmisten hyvinvointia voi lisätä sillä, että opettaa heille säästämisen ja sijoittamisen jalon taidon. Kumpikaan näistä ei tee yksinään ketään onnelliseksi, mutta ne mahdollistavat kaikista arvoikkaimman asian lisäämisen. Eli siis oman ajan, millä voi tehdä mitä haluaa.

Toisena tavoitteena on parantaa omaa terveyttä, joka on vaan viime vuoden tavoitteen uusiminen. Tämä on käsitteenä niin laaja, mutta pääasiallisesti tarkoitan sillä sitä, että tunnen itseni terveemmäksi kuin nyt tätä kirjoittaessa. Huolehdin paremmin siis fyysisestä kunnosta (liikunnan lisääminen), henkisestä puolesta (ylitöiden lopettaminen ja palautuminen) kuin ruokavaliosta (roskaruuan vähentäminen). Kuten olen monta kertaa kirjoittanut, mutta en sisäistänyt, niin tilillä olevilla euroilla ei tee mitään, jos ei ole terveyttä niitä käyttää.

Asetitko itsellesi mitään tavoitteita?

Kommentit

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 06-2024

Säänkestävän terassin rakentaminen omakotitaloon oikeilla materiaaleilla

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Taloudellinen riippumattomuus – Missä mennään tavoitteen suhteen?

Kuukausikatsaus 2024-05

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana