Kuukausikatsaus 2018-09

Osinkoinsinööri - Kuukausikatsaus
Pyrin kirjaamaan kuukausikatsauksiini sentin tarkkuudella kaikki tulot ja menot. Kuukausikatsauksissa nähtävät luvut ovat henkilökohtaisia, vaikka samassa taloudessa asuu toinenkin henkilö. Olemme vaimokkeeni kanssa päättäneet jakaa kaikki yhteiset kustannukset tasan puoliksi. Hieman muista bloggaajista poiketen kuukauteni vaihtuu aina 19.päivä palkkapäivästäni johtuen. Kuukauden ajanjakso on siis aina 19.päivästä 18.päivään.

Tulot ja menot

Vuoden 2018 yhdeksännen kuukauden aikana tuloja kertyi 2509 €, josta muita tuloja oli 108 € ja osinkoja 85.4 €.

Kuluja kertyi tässä kuussa kokonaisuudessaan 1303 €. Alla olevassa taulukossa on eritelty kulujen jakautuminen. Peruselämisen lisäksi tässä kuussa tuli maksettua loput remonttikuluista (131 € luottokorttimaksu), ostettua liput Stand Up Turkuun (35 €), ostettua lahja ystävälle (50 €) sekä ostettua kypärä ja lukko (45 €). Rakas vaimokkeeni osti minulle vuosi- ja syntymäpäiväksi uuden hydridipyörän, johon tarvitsin uudet välineet. Tämän lisäksi ravintolakustannukset ovat hieman koholla läheisen 60-vuotispäivän johdosta.

Säästöön tuloista jäi kuitenkin 48.1 %, joten vuodelle asetettu tavoite ylittyi. Säästöön (lainan lyhennyksiin, sijoituksiin tai käteiseksi) jäi tässä kuussa toisin sanoen 1207 €.

Kiinteitä kustannuksia ovat Spotify ja Netflix (joita maksan lahjaksi pikkusiskoilleni), uimaranneke sekä kuntosalikortti. Tämän lisäksi säästän jokainen kuukausi 15 € / nuppi kolmelle kummitytölleni Nordnetin Superrahastoihin aina siihen asti, kun he täyttävät 18 vuotta. Aloita helppo kuukausisäästäminen* Nordnetin Superrahastoihin!

Kustannukset


Lainan korot & kulut
38,95 €
Ruoka
280,44 €
Työpaikkaruokailu
67,20 €
Ravintolat
122,70 €
Auto (sis. Polttoaineet)
75,00 €
Asunto (sis. Hoitovastike)
317,26 €
Vakuutukset
51,34 €
Terveys
22,43 €
Lemmikit
0,00 €
Hauskanpito
52,50 €
Matkustus
9,00 €
Lahjat
104,99 €
Tavarat
21,95 €
Veikkaus
9,55 €
Alkoholi
64,74 €
Harrastukset
64,84 €
Vaatteet
0,00 €
Muut
0,00 €
Yhteensä
1 302,89 €

Sijoitukset

Sijoitusten muutokset kuukausitasolla löytyvät alla olevasta taulukosta. Tässä kuussa laitoin uutta pääomaa salkkuun 965.77 €. Uutta pääomaa on salkkuun työnnetty siten 5 650.71 € vuoden alusta laskettuna. 

Osinkoja kilahti tässä kuussa tosiaan 85.41 €. Osingonmaksajia olivat Elekta, Marine Harvest, Novo Nordisk ja Pandora. Kaikki salkkuun tulevat osingot sijoitetaan uudestaan, joita on tilille napsahdellut yhteensä 536.18 € tänä vuonna ennakonpidätysten jälkeen. Osakkeeni ovat tässä kuussa jopa hieman nousseet vaikka salkun volaliteetti on edelleenkin todella kovaa. Tänään saimme kuulla, että eräs Italialainen taho olisi mahdollisesti kiinnostunut ostamaan Pandoran. Toivoa sopii ettei osakkeita lunasteta näin halvalla Pandoran ollessa tällä hetkellä erittäin edullisesti hinnoiteltu (PE n. 8). Preemion pitäisi olla valtava, että olisin millään tavalla tyytyväinen. 

Salkku on myös pitkästä aikaa vivuton ja ajatuksena olisi näin jatkaakin. Salkun päiväkohtaisia muutoksia voi seurata Sharevilleen rekisteröityneenä Osinkoinsinööri käyttäjätunnuksen takaa.

Nettovarallisuus

Alla 18.09.2018 päivitetty nettovarallisuus. Asuntolaina lyheni 230 € ja opintolaina 70 €. Nettovarallisuuden laskemisessa ei ole huomioitu auton arvoa (n. 5 000 €, josta omistan puolet), joka on täysin velaton. Nettovarallisuudessa hypättiin kuukauden aikana jopa 1 600 € ylöspäin.


Yhteenveto

Kulutus putosi taas normaalille tasolle, joka näkyi heti yli 1 000 € säästöinä. Loppuvuosi näyttää olevan täynnä monenlaista tapahtumaa (Irlannin matkaa, laivareissua, Dominikaaninen tasavalta hankintoja, jne.), mutta uskoisin silti pääseväni asettaamani säästötavoitteeseen.

Superluotto tuli vihdoin maksettua pois, kun pörssissä volaliteetti on kasvanut paljon. Bloggaajien postaukset ja mediat ovat täynnä pörssiromahduksesta saarnaamista. Varmasti romahdus tapahtuukin, kun kaikki sitä odottavat ja omilla teoillaan sen aiheuttavat. Salkkuni on ollut kevyesti vivutettuna (n. 10 % salkun vakuusarvosta) ja aion jatkaa sitä jatkossakin. Ostokohteita löytyy kokoajan vaikka indeksit saattavatkin olla keskimääräisesti korkealla. Tämäkin väittämä itseasiassa ei pidä paikkansa, kun muutamat onnistujat piilottavat kaikki kakat alleen.

Dominikaanisen tasavallan matka on kuukauden lähempänä ja hankintoja sitä varten tulee lähiaikoina tehtyä. Sandaalit, kesävaatteita, matkalaukku, adapteri ja muuntaja tulee ainakin hankittua. Odotan valtavasti sitä, että pääsen katsomaan ryhävalaita ja samoamaan viidakossa.

Hain viime keväänä opiskelemaan ylemmän ammattikorkeakoulun kemiantekniikan ja biotekniikan insinöörin koulutusohjelmaan. Pääsin sisään ja aloitin opiskelut tämän kuun alussa. Oman markkina-arvon kehittäminen on aloitettu ja toivonkin saavani lisää taitoja henkilöstöjohtamiseen sekä esimiestaitoihin. Koulun penkille palaaminen tarkoittaa tietysti opiskelijakortin saamista, joka pitääkin hankkia, että hyvistä eduista pääsee taas nauttimaan. Sain sovittua työnantajan kanssa, että koulupäivät ovat palkallisia, joten tulotaso ei tule laskemaan.

Tulevana kuukautena tulee osallistuttua Turun talouspäiville 29.09.2018, johon suosittelen kaikkia osallistumaan. Osallistuminen on maksutonta ja siihen ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Lisää tietoa tapahtumasta saa täältä.

Päivittelin tässä kuussa myös blogin ulkoasua hieman tyylikkäämmäksi (ainakin omasta mielestä) ja lisäsin blogin vasempaan reunaan jopa oman kuvanikin. Toivottavasti blogin ulkoasu mielyttää silmää vaikka kuva ei sitä tekisikään! Jotkut linkit saattavat olla rikki, mutta tulen käymään ne läpi jossain vaiheessa.

Miten sinun kuukautesi meni säästämisen ja sijoittamisen suhteen?

*Affiliate marketing -linkki, josta saatetaan maksaa minulle komissiota sitä kautta tehdystä kaupasta/rekisteröitymisestä. Tämä ei kuitenkaan tuo sinulle mitään ylimääräisiä kuluja!

Kommentit

  1. Palautteena: saisikohan tuota mobiilisivujen otsikkotaulua joka kulkee scrollatessa mukana pois tai ainakin selvästi pienemmäksi? Aika raivostuttava...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta! Huomasin itsekin, että alas scrollatessa ilmestyvä palkki on mobiilisivulla melko suuri. Selvitän pohjan valmistajalta, että voiko sen kokoa säätää. Ainakaan heti en sitä löytänyt, mistä sen pois saisi tai kokoa voisi muuttaa!

      Poista

Lähetä kommentti

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 2024-05

Säänkestävän terassin rakentaminen omakotitaloon oikeilla materiaaleilla

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Kuukausikatsaus 2024-04

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana

Kuukausikatsaus 03-2024