Ostot 11 - Intrum


Ostin Intrumia salkkuun kesäkuun puolessa välissä käyttäen hyväksi aikaisemmin hakemaani Superluottoa. Ostot postauksissa kirjaan ylös perustelut hankinnoille, jotta voin tulevaisuudessa nähdä millä perusteella olen yrityksen osakkeita ostanut. Tätä kirjoitusta ei pidä tulkita sijoitusvinkkinä ja lukija on itse vastuussa sijoitustensa tappioista ja voitoista.

Intrum

Olen kirjoittanut laajemmin Intrumista jo kiinnostavat sijoituskohteet sarjassa, joka on luettavissa täältä.

Intrumin osake on laskenut vuoden aikana 35 % ja mielestäni se ei ole täysin perusteltua. Intrum aloitti yhteistyön italialaisen Intesa Sanpaolon kanssa 10.8 miljardin arvoisen ongelmalainaportfolion jakamiseksi. Intesa Sanpaolo ja Intrumin yhteisyrityksen (Joint Venture Servicer) kolmas partneri on CarVal, joka osallistui Intrumin hankinnan rahoittamiseen. Intrum tulee omistamaan JVS:stä 51 % ja tämän osuuden lainoista 80 %. Yleisten Italian poliittisten ongelmien ja korkojen nousujen vuoksi markkinat ovat todennäköisesti hinnoitelleet Intrumin edulliseksi.

Intrumin Q1 2018 tulos oli myös odotuksia heikompi. Liikevaihto ja lainaportfolio olivat kuitenkin mukavassa kasvussa. Lindorffin yhdistymisen jälkeinen osakemäärän kasvu laski kuitenkin kvartaalin EPSiä merkittävästi. Odotan kuitenkin Lindorffin yhdistymisen ja Intesa Sanpaolo keissin nostavan liikevoiton edellistä vastaavalle tasolle. Tähän voi kuitenkin mennä aikaa ja riskejä Italia tuo yrityksellä merkittävästi.

Osakkeen ostamisen ajoittaminen meni jälleen metsään ja osake onkin laskenut alle kuukaudessa yli 10 %. Tänä vuonna jokainen osakeostos on osunut todella huonoon kohtaan ja ihan jokainen on tippunut kymmeniä prosentteja ostojen jälkeen.

Ostin yhteensä 50 kpl Intrumin osakkeita 20.06.2018 227.32 SEK kappalehintaan (sis. välityspalkkiot). Osinkotuotto keskikurssille tämän vuoden osingolla on 4.2 %.

Mitä hankintoja sinun kuukauteesi on kuulunut?

Kommentit

  1. itsea huolettaa kassavirta joten en halua sijoittaa intrumiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omasta mielestä kassavirta näyttää ihan kohtuulliselta. Toivoa täytyy, että se vielä tästä vähän paranisi! Se selviää jo ensi viikon Q2 tuloksesta.

      Poista

Lähetä kommentti

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Näin kolminkertaistin tuloni seitsemässä vuodessa

Osinkotulot ylittivät 5000 euroa – Onko passiivinen tulo mistään kotoisin?

Kuukausikatsaus 2021-09

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Ostot 25 - Elekta ja Essity

Kuukauden Osake - TietoEVRY

Sijoittamisen aloittaminen ei korjaa huonoja taloustaitoja – Huomioi nämä asiat ennen aloittamista

Viisi konkreettista vaihtoehtoa saavuttaa taloudellinen riippumattomuus 50 ikävuoteen mennessä

Kuukausikatsaus 2021-08

Näin ostin sijoitusasunnon Turusta 30-vuotiaana, osa 3: Asunnon tunnusluvut