Ostot 11 - Intrum


Ostin Intrumia salkkuun kesäkuun puolessa välissä käyttäen hyväksi aikaisemmin hakemaani Superluottoa. Ostot postauksissa kirjaan ylös perustelut hankinnoille, jotta voin tulevaisuudessa nähdä millä perusteella olen yrityksen osakkeita ostanut. Tätä kirjoitusta ei pidä tulkita sijoitusvinkkinä ja lukija on itse vastuussa sijoitustensa tappioista ja voitoista.

Intrum

Olen kirjoittanut laajemmin Intrumista jo kiinnostavat sijoituskohteet sarjassa, joka on luettavissa täältä.

Intrumin osake on laskenut vuoden aikana 35 % ja mielestäni se ei ole täysin perusteltua. Intrum aloitti yhteistyön italialaisen Intesa Sanpaolon kanssa 10.8 miljardin arvoisen ongelmalainaportfolion jakamiseksi. Intesa Sanpaolo ja Intrumin yhteisyrityksen (Joint Venture Servicer) kolmas partneri on CarVal, joka osallistui Intrumin hankinnan rahoittamiseen. Intrum tulee omistamaan JVS:stä 51 % ja tämän osuuden lainoista 80 %. Yleisten Italian poliittisten ongelmien ja korkojen nousujen vuoksi markkinat ovat todennäköisesti hinnoitelleet Intrumin edulliseksi.

Intrumin Q1 2018 tulos oli myös odotuksia heikompi. Liikevaihto ja lainaportfolio olivat kuitenkin mukavassa kasvussa. Lindorffin yhdistymisen jälkeinen osakemäärän kasvu laski kuitenkin kvartaalin EPSiä merkittävästi. Odotan kuitenkin Lindorffin yhdistymisen ja Intesa Sanpaolo keissin nostavan liikevoiton edellistä vastaavalle tasolle. Tähän voi kuitenkin mennä aikaa ja riskejä Italia tuo yrityksellä merkittävästi.

Osakkeen ostamisen ajoittaminen meni jälleen metsään ja osake onkin laskenut alle kuukaudessa yli 10 %. Tänä vuonna jokainen osakeostos on osunut todella huonoon kohtaan ja ihan jokainen on tippunut kymmeniä prosentteja ostojen jälkeen.

Ostin yhteensä 50 kpl Intrumin osakkeita 20.06.2018 227.32 SEK kappalehintaan (sis. välityspalkkiot). Osinkotuotto keskikurssille tämän vuoden osingolla on 4.2 %.

Mitä hankintoja sinun kuukauteesi on kuulunut?

Kommentit

  1. itsea huolettaa kassavirta joten en halua sijoittaa intrumiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omasta mielestä kassavirta näyttää ihan kohtuulliselta. Toivoa täytyy, että se vielä tästä vähän paranisi! Se selviää jo ensi viikon Q2 tuloksesta.

      Poista

Lähetä kommentti

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 2024-04

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Kuukausikatsaus 03-2024

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

Näin asumiskustannukseni muuttuvat muuttaessani omakotitaloon kerrostalosta

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana

Kuukausikatsaus 2024-02