Kuukausikatsaus 2018-07

Osinkoinsinööri - Kuukausikatsaus

Pyrin kirjaamaan kuukausikatsauksiini sentin tarkkuudella kaikki tulot ja menot. Kuukausikatsauksissa nähtävät luvut ovat henkilökohtaisia, vaikka samassa taloudessa asuu toinenkin henkilö. Olemme vaimokkeeni kanssa päättäneet jakaa kaikki yhteiset kustannukset tasan puoliksi. Hieman muista bloggaajista poiketen kuukauteni vaihtuu aina 19.päivä palkkapäivästäni johtuen. Kuukauden ajanjakso on siis aina 19.päivästä 18.päivään.

Tulot ja menot

Vuoden 2018 seitsemännen kuukauden aikana tuloja kertyi 3 250 €, josta muita tuloja oli 74.6 €. Muihin tuloihin kuuluivat mm. kirjoituspalkkiot ja blogitulot. Tässä kuussa maksettiin lomarahat, jonka vuoksi ansiotulot olivat niin korkeat.

Kuluja kertyi kohtuulliset 1149 €. Alla olevassa taulukossa on eritelty kulujen jakautuminen. Heinäkuun olen ollut lomalla ja se on tullut vietettyä kotosalla. Seuraava ulkomaanmatka näyttää osuvan ensi vuoden alkuun ja toistaiseksi olemme katselleen matkoja Dominikaaniseen tasavaltaan. Kävimme pyörähtämässä Turun saaristossa, josta johtuu hieman korkeat matkustus- ja autokulut. Jatkoin urheiluhieronnan ostamista Offerilta. Urheiluhieronta maksaa vaivaiset 22 € per tunti Offerilla* tarjouksen kautta. Ruokakustannukset ovat olleet viimeiset pari kuukautta koholla lähinnä grillaamisen vuoksi.

Säästöön tuloista jäi silti 64.6 %, joten vuodelle asetettu tavoite ylitettiin reilusti. Säästöön (lainan lyhennyksiin, sijoituksiin tai käteiseksi) jäi tässä kuussa toisin sanoen 2 101 €.

Kiinteitä kustannuksia ovat Spotify ja Netflix (joita maksan lahjaksi pikkusiskoilleni), uimaranneke sekä kuntosalikortti. Tämän lisäksi säästän jokainen kuukausi 15 € / nuppi kolmelle kummitytölleni Nordnetin Superrahastoihin aina siihen asti, kun he täyttävät 18 vuotta. Aloita helppo kuukausisäästäminen* Nordnetin Superrahastoihin!

Kustannukset


Lainan korot & kulut
38,06 €
Ruoka
274,13 €
Työpaikkaruokailu
43,00 €
Ravintolat
86,52 €
Auto (sis. Polttoaineet)
80,00 €
Asunto (sis. Hoitovastike)
167,47 €
Vakuutukset
5,30 €
Terveys
81,82 €
Lemmikit
17,95 €
Hauskanpito
42,78 €
Matkustus
104,50 €
Lahjat
101,99 €
Tavarat
11,46 €
Veikkaus
8,65 €
Alkoholi
65,49 €
Harrastukset
19,90 €
Vaatteet
0,00 €
Muut
0,00 €
Yhteensä
1 149,02 €

Sijoitukset

Sijoitusten muutokset kuukausitasolla löytyvät alla olevasta taulukosta. Tässä kuussa laitoin uutta pääomaa salkkuun 1105.15 €. Uutta pääomaa on salkkuun työnnetty siten 3 653.33 € vuoden alusta laskettuna. Kaikki salkkuun tulevat osingot sijoitetaan uudestaan, joita on tilille napsahdellut yhteensä 450.74 € tänä vuonna ennakonpidätysten jälkeen. Tässä kuussa ostin ensimmäisen siivun Intrumia, josta kirjoitin jo täällä. Markkinoiden turbulenssi on kasvattanut merkillisesti ja salkkuni arvo on parhaimmilllaan vaihdellut lähes 1 000 € verran. Salkun päiväkohtaisia muutoksia voi seurata Sharevilleen rekisteröityneenä Osinkoinsinööri käyttäjätunnuksen takaa.

Nettovarallisuus


Alla 18.07.2018 päivitetty nettovarallisuus. Asuntolaina lyheni 230 € ja opintolaina 60 €. Nettovarallisuuden laskemisessa ei ole huomioitu auton arvoa (n. 5 000 €, josta omistan puolet), joka on täysin velaton. Nettovarallisuudessa hypättiin jo yli 28 500 € rajan.

Yhteenveto


Ansiotulot olivat korkeat lomarahojen ansiosta. Menot pysyivät hyvin aisoissa ja historian paras säästöprosentti ja säästetty rahasumma tuli taas saavutettua. Koko vuoden keskimääräinen säästöprosentti on tällä hetkellä 50.4 %, joka on merkittävästi yli asettamani tavoitteen. Kesälomalla on ollut mukava vain olla, mutta lämpötilat on ihan kuumat itselle. Mitään ei jaksa tehdä ja yrittää vain selviytyä. 

Elokuussa tulee varmaankin ostettua liput aikaisemmin mainitsemaani Dominikaaniseen tasavaltaan, joka tarkoittaa käytännössä 1 500 € matkakuluja minun osaltani. Maksan itse tästä varmaan heti puolet ja käytän vaimokkeeni tarjoamaa ”ilmaista” lainaa muutaman kuukauden, jotta menot jakaantuvat vähän tasaisemmin ja en joudu heti tyhjentämään käteiskassaani.

Sijoituksia on tullut tehtyä tänä vuonna melko monta ja jokaikinen on mennyt päin vittua ajoittamisen suhteen. Nyt hieman ajatuksena yrittää maksaa pois Superluotto ja katsella uusia sijoituksia myöhemmin tänä vuonna. Tämän olen sanonut monta kertaa ja silti on tullut tehtyä ostos seuraavan kuukauden aikana! :D

Miten sinun kuukautesi meni säästämisen ja sijoittamisen suhteen?

*Affiliate marketing -linkki, josta saatetaan maksaa minulle komissiota sitä kautta tehdystä kaupasta/rekisteröitymisestä. Tämä ei kuitenkaan tuo sinulle mitään ylimääräisiä kuluja!

Kommentit

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 03-2024

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Kuukausikatsaus 2024-02

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Kuukausikatsaus 2024-01

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana

Kuukauden Osake - Eolus Vind