Kuukausikatsaus 2018-06

Osinkoinsinööri - Kuukausikatsaus

Pyrin kirjaamaan kuukausikatsauksiini sentin tarkkuudella kaikki tulot ja menot. Kuukausikatsauksissa nähtävät luvut ovat henkilökohtaisia, vaikka samassa taloudessa asuu toinenkin henkilö. Olemme vaimokkeeni kanssa päättäneet jakaa kaikki ”yhteiset” kustannukset tasan puoliksi. Hieman muista bloggaajista poiketen kuukauteni vaihtuu aina 19.päivä palkkapäivästäni johtuen. Kuukauden ajanjakso on siis aina 19.päivästä 18.päivään.

Tulot ja menot

Vuoden 2018 kuudennen kuukauden aikana tuloja kertyi 2 953 €, josta muita tuloja oli 618 € ja osinkoja 18.5 € (Marine Harvest). Muihin tuloihin kuuluivat esimerkiksi Kreikan matkan päivärahat, lainatun rahan korot ja historian ensimmäiset blogitulot. 

Kuluja kertyi järkyttävät 1 761 €. Alla olevassa taulukossa on eritelty kulujen jakautuminen. Kuukausi oli kunnon kulutusjuhlaa ja moneen kertaan sydämmeen sattui. Maksoin Kreikan matkan luottokorttimaksun ja ostin itselleni bussikortin (164 €). Automme käväisi huollossa, josta tuli ylimääräistä kustannusta n. 50 €. Ostin vaatteita pitkästä aikaa ja kuluja tuli järisyttävät 192 €. Näiden lisäksi ostin myös kalastusluvan, paljon puutarhatarvikkeita, punkkipannan koiralleni, maksoin molemmat vakuutukset (henkilö- ja autovakuutus) ja vietin veljen synttäreitä mökillä. Kaiken kukkuraksi panostin pitkästä aikaa itseeni ja ostin Offerilla* kautta kolme käyntiä urheiluhierojalle 22 €/h hinnalla. Tätä tarjousta on tarkoitus käyttää tulevaisuudessakin, jos vain mahdollista. Säästöön tuloista jäi silti 40.4 %, joten vuodelle asetettu tavoite ylitettiin kiperästi. Säästöön (lainan lyhennyksiin, sijoituksiin tai käteiseksi) jäi tässä kuussa toisin sanoen 1 192 €.

Olen alkanut syömään töissä 2-4 päivänä viikossa itse tekemää salaattia, joten lounareiden käyttö työpaikkaravintoloihin on hieman vähentynyt. Toisaalta olen sitten käyttänyt lounareita enemmän ravintoloissa. Kiinteitä kustannuksia ovat Spotify ja Netflix (joita maksan lahjaksi pikkusiskoilleni), uimaranneke sekä kuntosalikortti. Tämän lisäksi säästän jokainen kuukausi 15 € / nuppi kolmelle kummitytölleni Nordnetin Superrahastoihin aina siihen asti, kun he täyttävät 18 vuotta.

Kustannukset


Lainan korot & kulut
39,44 €
Ruoka
328,41 €
Työpaikkaruokailu
50,90 €
Ravintolat
100,95 €
Auto (sis. Polttoaineet)
134,82 €
Asunto (sis. Hoitovastike)
177,12 €
Vakuutukset
126,41 €
Terveys
69,65 €
Lemmikit
65,30 €
Hauskanpito
35,29 €
Matkustus
163,71 €
Lahjat
95,00 €
Tavarat
45,38 €
Veikkaus
9,40 €
Alkoholi
63,17 €
Harrastukset
64,90 €
Vaatteet
191,62 €
Muut
0,00 €
Yhteensä
1 761,47 €


Sijoitukset

Sijoitusten muutokset kuukausitasolla löytyvät alla olevasta taulukosta. Tässä kuussa laitoin uutta pääomaa salkkuun 95.85 €. Uutta pääomaa on salkkuun työnnetty siten 2 548.18 € vuoden alusta laskettuna. Tässä kuussa Marine Harvest maksoi kvartaaliosinkonsa, joka oli 18.5 € ennakonpidätyksen jälkeen. Kaikki salkkuun tulevat osingot sijoitetaan uudestaan, joita on tänä vuonna tilille napsahdellut yhteensä 450.74 € ennakonpidätysten jälkeen. 

Tässä kuussa ostin lisää Pandoraa ja Nordeaa, joista kirjoitin jo täällä. DNAsta tuli tässä kuussa toinen osakkeeni, joka on yli 100 % voitolla. Salkun päiväkohtaisia muutoksia voi seurata Sharevilleen rekisteröityneenä Osinkoinsinööri käyttäjätunnuksen takaa.

Nettovarallisuus

Alla 17.06.2018 päivitetty nettovarallisuus. Asuntolaina lyheni 230 € ja opintolaina 80 €. Muu lainan maksoin kokonaisuudessaan vaimokkeelleni takaisin (2 100 €). Nettovarallisuuden laskemisessa ei ole huomioitu auton arvoa (n. 5 000 €, josta omistan puolet), joka on täysin velaton. Nettovarallisuudessa hypättiin jo yli 26 000 € rajan

Yhteenveto


Sekä tulot että menot olivat poikkeuksellisen korkeita tässä kuussa. Ensi kuulle on kuitenkin odotettavasti merkittävästi pienempää kulutusta ja tilille pitäisi tulla lisäksi lomarahat. Kesäloman vietto alkaa heinäkuun ensimmäisestä päivästä lähtien, jota odotan innolla! Superluottoa tuli taas käytettyä, vaikka viime kuukausikatsauksessa hieman suunnittelin kesän odottamista ennen uusia ostoja. Paljon isoja muutoksia on tullut tehtyä ja päädyin siirtämään tästä eteenpäin kaiken sijoitusasuntoa varten säästettävät rahat sijoitussalkkuuni. Tämä tarkoittaa sitä, että joka palkkapäivä siirrän 1 000 € sijoitussalkkuuni. Uusia ostokohteita on jo kiikarissa ja todennäköisesti ostan heti palkkapäivänä uutta yritystä salkkuuni. Kuukauteen mahtui paljon hienoja asioita, kuten hyväntekeväisyysjuoksuun osallistuminen (Runfest) ja urheiluhieronnan aloittaminen. Penikkani ovat hieronnan jälkeen aina täysin paskana, mutta vihdoin aloitin tekemään asialle jotain. Säästäminen on ollut loistavalla tasolla tämän vuoden alusta lähtien ja toivotaan, että sama meno jatkuu!


Miten sinun kuukautesi meni säästämisen ja sijoittamisen suhteen?

*Affiliate marketing -linkki, josta saatetaan maksaa minulle komissiota sitä kautta tehdystä kaupasta/rekisteröitymisestä. Tämä ei kuitenkaan tuo sinulle mitään ylimääräisiä kuluja!

Kommentit

 1. Suurista menoista huolimatta hieno säästöprosentti!

  Olen huomannut, että oma säästöprosenttini vaihtelee 20-40% välillä kuukausittain, mutta tuota 20% pidän ehdottomana miniminä, joka vie minut tavoitteeseeni. Ennen kaikkea nyt kesäisin tulee sijoitettua itseensä melko paljon ulkonasyömisen, reissailun ja muuten vaan extempore tekemisen myötä, kun taas talvella säästöprosentti lähentelee jopa 50% rajaa, ellei talvilomalla tule lähdettyä reissuun.

  Mitä sijoittamiseen tulee, olen ajatellut lisätä Nordeaa salkkuuni, kun osake halpenee edelleen ja tätä kautta saisin keskihintaa alemmaksi. Toisaalta nyt osakkeiden ollessa melko arvossaan olen ajatellut pitää painon enemmän indeksirahastoissa, kunnes alemyynnit osakemarkkinoilla alkavat.

  Mukavaa viikkoa!

  EK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Totta, kesällä tulee helpommin tehtyä ylimääräisiä asioita! Nordea vaikuttaa ainakin omaan silmään hyvinkin edullisesti hinnoitellulta. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 2024-04

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Kuukausikatsaus 03-2024

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

Näin asumiskustannukseni muuttuvat muuttaessani omakotitaloon kerrostalosta

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana

Kuukausikatsaus 2024-02