Katsaus vuoden 2018 tavoitteisiin


Vuosi on mennyt todella nopeasti töitä tehdessä ja kesäkuu on vihdoin täällä. Enää alle kuukausi ja pääsee viettämään kesälomaa! On tullut aika katsastaa miten vuosi on lähtenyt liikkeelle säästämis- ja sijoitustavoitteiden osalta. Tammikuussa asetin itselleni paljon tavoitteita vuodelle ja ne on luettavissa täältä. Tavoitteet lähivuosille ja tulevaisuudelle on nähtävissä täältä.

Ensimmäisenä tavoitteenani on saavuttaa 22 500 € sijoitussalkun arvo 31.12.2018 mennessä. Tänään (02.06.2018) salkun arvo on 19 083 €, joten matkaa tavoitteeseen on enää alle 3 500 €. Uutta pääomaa on tullut laitettua salkkuun tähän mennessä jo melkein 2 500 € ja se tulee vain kiintymään. Olen ollut muutoksen keskellä lähiaikoina ja olen päättänyt siirtää kaiken sijoitusasuntoa varten säästämäni sekä  tulevaisuudessa sitä varten keräämäni rahat sijoitussalkkuun. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että tykitän sijoitussalkkuun joka kuukausi (kesäkuun 20.päivä alkaen) 1 000 €, kunnes sijoitusasunto löytyy (toivottavasti vasta ensi vuoden loppupuolella). Tällä rahanpumppausnopeudella tavoitteesta tullaan menemään heittämällä yli. Pitää tarkastella, jos tavoitteita nostaisi jossain vaiheessa.

Toisena tavoitteenani on saavuttaa yli 40 % säästöprosentti koko vuoden nettotuloista. Tähän mennessä säästöprosentti on ollut keskimäärin 49.6 %, joten säästöprosentinkin saavuttaminen pitäisi olla helppoa. Ainoa syy miksi tätä säästöprosenttia en saavuttaisi olisi se, että uudehkon auton ostaminen osuisi tällä vuodelle.

Kolmantena tavoitteenani on saavuttaa 25 000 € nettovarallisuus. Tämä tavoite oli ehkä vähän liian helppo saavuttaa. Tänään nettovarallisuuteni on jo 26 981 €. Jos asiat menevät suotuisasti, niin en näe täysin mahdottomana jopa 35 000 € nettovarallisuuden saavuttamista vuoden loppuun mennessä.

Neljäntenä tavoitteenani on saada maksettua ”muu laina” kokonaisuudessaan pois. Maksoin koko muu lainan vaimokkeelleni 20.05.2018, joten tämäkin tavoite tuli saavutettua.

Viidentenä tavoitteenani on saada osinkoja vähintään 500 € bruttona. Tähän päivään mennessä osinkoja on bruttona tullut jo 569.57 € ja vielä on osinkoja saamatta n. 150-200 €.

Muut tavoitteet
Muut tavoitteet liittyvät enemmänkin omaan elämään ja hyvinvoinnin sekä onnellisuuden lisäämiseen.

Ensimmäisenä tavoitteenani oli vähentää kotona tehtävän työn määrää. Viime vuonna kotona tuli tehtyä satoja tunteja (200 h+) työasioita. Oman tuntikirjan pidon mukaan kotona tehtyjä tunteja on kerääntynyt tähän mennessä 47 tuntia, joten töiden tekeminen on merkittävästi pudonnut.

Toiseksi tavoitteekseni otin oman markkina-arvon parantamisen. Tämä tarkoittaa käytännössä koulutuksiin osallistumista, oman alan kirjallisuuden lukemista ja uuden oppimista. Parantamalla omaa markkina-arvoaan työnantajan silmissä tulee helpommin saatua palkankorotuksia, joka johtaa nopeampaan taloudellisuuden riippumattomuuden saavuttamiseen. Hain huhtikuussa ylemmän ammattikorkeakoulun kemiantekniikan koulutusohjelmaan. Nyt pitää vaan toivoa, että vielä pääsen sisään.

Kolmantena tavoitteenani uusin viime vuotisen epäonnistuneen tavoitteeni. Tavoitteenani oli lukea 10 kirjaa vuoden aikana. Tähän päivään mennessä olen lukenut jo viisi kirjaa ja yksi on tulossa kirjastosta lähiaikoina. Saman tahdin jatkuessa tulee 10 kirjaa luettua tämän vuoden aikana.

Neljäntenä tavoitteenani halusin lisätä kummityttöjen ja läheisten kanssa vietettyä aikaa viime vuoteen verrattuna. Tähän olen käyttänyt paljon enemmän aikaa verrattuna viime vuoteen, mutta tahtoisin viettäväni aikaa vielä enemmänkin.

Tämän vuoden kaikkien tavoitteiden toteuttaminen on hyvinkin mahdollista. Se, jos jokin, tuntuu mahtavalta!

Asetitko itsellesi mitään tavoitteita?

Kommentit

 1. Itseasiassa en asettanut mitään tavoitteita. Mutta vuosi on silti ollut erittäin onnistunut tähän asti :)

  VastaaPoista
 2. Ihan mielenkiinnosta kysyn, olivatko kotona tehdyt työtunnit palkallisia vai osa kuukauden töitä? Itselläni esim. on työ mikä ei katso tunteja, eli työt täytyy tehdä ja jos menee yli 40h viikossa niin voin sitten tehdä vähemmän seuraavalla viikolla. Käytössä ei myöskään ole kellokorttia eli kyseessä on pitkälti luottamus työntekijää kohtaan.

  Itse en myöskään asettanut mitään tarkkoja tavotteita vuodelle. Pyrin vain säästämään niin paljon kun pystyn. Itselleni se käy onneksi luonnostaan. Täytyisi melkein suunnitella erillinen tavoite kulutukselle niin uskaltaisi välillä käyttääkkin rahaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kumpaakaan vaan olen tehnyt niitä edetäkseni urallani nopeammin. Olen parasta aikaa neuvottelemasta uudesta työsopimuksesta, joka ottaisi huomioon nyt tekemäni ylimääräiset tunnit. Tai ainakin siltä osalta, että palkka nousisi korkeammaksi ja nykyisellä tahdilla tehdyt "ylityöt" kuuluisivat osaksi kuukauden töitä (jos esim. raportin tai muun DL on lähellä, niin teen sen kotona loppuun).
   Meillä on käytössä vastaava järjestelmä kuin teillä eli ylimääräiset tunnit saa pitää, kun se on mahdollista. Työmäärän ja asemani takia todellisuudessa tämä on mahdotonta. Nyt kuitenkin näyttää, että ensi vuoden tammikuussa voisin käyttää kerääntyneitä tunteja ylimääräisen loman pitämiseksi.
   Hehe, itsekin pitää välillä antaa lupa tuhlata, kun muuten voisi jäädä kaikki ostamatta :D

   Poista
 3. Sinulla on kyllä hyviä tavoitteita ja arvot kohdillaan. Etköhän pääse tavoitteisiisi.

  Tavoitteiden asettelu kyllä helpottaa päätöksiä ja toimintaa, kun on helpompi muistaa miksi tekee asioita.
  Täytyy itsekin oikeasti kirjoittaa tavoitteet selkeästi ylös, niin saavuttaminenkin voisi olla mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsellä ainakin auttaa tavoitteiden asettaminen! Suosittelen!

   Poista
 4. Minulla on vähän samanlainen osinkotavoite. Tavoitteeni on saada osinkoa Nettona 500 euroa kuussa. En ole kovin kaukana enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno kuulla! Salkkusi koko täytyy olla jo melko suuri, että noin paljon tulee nettona osinkoja! Onnittelut!

   Poista

Lähetä kommentti

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 03-2024

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Kuukausikatsaus 2024-02

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Kuukausikatsaus 2024-01

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana

Kuukauden Osake - Eolus Vind