Säänkestävän terassin rakentaminen omakotitaloon oikeilla materiaaleilla

PK-Puu kokemuksia, Kestopuu terassilauta, Edullinen terassilauta, terassin rakentaminen omakotitalo

Kaupallinen yhteistyö: PK-Puu Oy

Lietoon uudiskohde omakotitaloon muuttamisesta on kirjoitusta tehdessä kulunut juuri tasan kaksi vuotta. Vaikka asunto onkin uudiskohde ja asuntoa ei tarvinnut mitenkään kunnostaa, niin siitä huolimatta olemme upottaneet uuteen ihanaan kotiimme jo pelkästään ensimmäisen vuoden aikana yli 20 000 euroa. Ensimmäisen vuoden muuttokustannusten jälkeen hankimme vielä kiertoilmatakan kodin sydämeksi ja helpottamaan kohonneissa sähkölaskuissa. Mainittakoon vielä sekin, että asunnon sisustamisen jälkeen keskityimme pihan kunnostamiseen ja tontin rajoilta löytyykin nykyään noin kaksi sataa kartiotuijaa, mitkä myöskään eivät olleet ilmaisia.

Näiden isojen hankintojen jälkeen kotimme ostoslistalta puuttui enää vain kaksi viimeistä suurta hankintaa, mistä toisen päätimme toteuttaa tänä vuonna ja toisen ensi vuoden alkupuolella. Ja nämä ovat terassi ja puuvaja/varasto. Tällä kertaa on vuorossa tarinaa terassin rakentamisesta omakotitaloon Turun seudulla ja tarkemmin ottaen Liedossa. Tervetuloa mukaan!

Tämän blogitekstin lukemisen myötä tiedät vastauksen seuraaviin kysymyksiin:

 • Miten paljon terassin rakentaminen maksaa?
 • Miltä toimijalta hankimme terassitarvikkeemme?
 • Mitä materiaaleja käytimme terassin rakennuttamiseen?
 • Onko terassimme suurempi kuin naapurilla?

PK-Puu kokemuksia, Kestopuu terassilauta, Edullinen terassilauta, terassin rakentaminen omakotitalo, Terassin rakentaminen Turku

Kestopuu terassilauta on sileää ja upean näköistä

Terassin rakentaminen omakotitaloon – Budjetti ja vaatimukset

Terassin rakentamiseen saa upotettua hyvin eri kokoluokan rahasummia riippuen materiaalivalinnoista. Itsekin pohdin aluksi komposiittilaudoitusta, minkä jälkeen siirryin siperianlehtikuusen kautta kestopuuhun. Nämä edellä mainitut materiaalit ovatkin suuruusjärjestyksessä kalleimmasta valinnasta halvimpaan. Kalleimman laudoitusmateriaalin ja halvimman välillä on helposti useita tuhansia euroja. Tämän lisäksi terassin rakentamisen kustannukset nousevat ihan eri tasolle, jos terassi katetaan tai lasitetaan, minkä myötä viranomaisetkin pitää ottaa mukaan rakennusluvan hakemisen vuoksi.

Meidän tapauksessa tarkoituksena oli rakentaa terassi seuraavilla spekseillä omakotitaloon, jossa ei ollut aikaisemmin lainkaan terassia:

 • Kooltaan mielellään vähintään 40 neliömetriä (ja isompi kuin naapurilla), jotta siihen mahtuu divaanisohvakokonaisuus, riippukeinu, Weber-kaasugrilli ja kuuden hengen ruokailuryhmä.
 • Noin puolet terassin pinta-alasta on pergolaa.
 • Yhdellä seinustalla on näköeste vinorimasta.
 • Terassin kahdella reunalla on pitkät kukkapenkit.
 • Terassille tulee yhden askeleen pitkä rappunen kohtaan, jossa kukkapenkkiä ei ole.
 • Terassi rakennetaan kestävistä, mutta edullisista materiaaleista kuitenkaan laadusta tinkimättä.

Terassin budjetiksi asetin tämän vuoden budjettikirjoituksessa 6 100 euroa, josta toisen puolikkaan kustantaa allekirjoittanut ja toisen puolisoni. Terassin hintaan on todella vaikea antaa mitään keskimääräistä arviota, mutta hihavakiona voisi sanoa, että 15 neliöisen terassin rakennuttaminen maksaa noin 3000 euroa, mistä puolet on materiaaleille ja toinen puoli työlle. Jos siis omaat kädentaitoja, on sinun mahdollista säästää merkittävästi vapaa-aikaasi uhraamalla. Valitettavasti itse olen sen verran avuton rakentaja, että pystyn tekemään asioita vain, jos minulle annetaan kunnon ohjeistus. Tämän vuoksi kaikki työ on ulkoistettu ja näet myöhemmin, miten paljon meidän terassi tuli lopulta maksamaan.

Terassin runkopuu, PK-puu kokemuksia, terassin rakentaminen, terassi puutavara Turku

Terassin runkopuuksi valikoitui PrimaTimber Oy:n mitallistettu vihreällä kuparikyllästeellä

Terassin materiaalien valinta ja paikallisten puutavaratoimijoiden kilpailutus

Turun seudulla on muutama puumateriaalien toimittaja ja näin tarkan markan insinöörinä (mutta ei pihinä) pyysin tarjouksen eri paikoista, jotta pystyn hieman paremmin hahmottamaan puutarvikkeiden hintatasoa koronavuosien jälkeen. Hinnan lisäksi minulle on tärkeää materiaalien laatu, nopea toimitus ja hyvä asiakaspalvelu, mutta suurimmalla painolla oli kuitenkin puutavaran hinta-laatusuhde.

Kilpailutukseni oli kuitenkin hyvin nopeasti ohitse, koska vehmaalaisen PK-Puun kautta ostetut materiaalit olivat heittämällä edullisimpia verrattuna muihin toimijoihin, vaikka osalta muista toimijoista minun oli mahdollista saada alennusta rakennusalan tuttujen kautta. Koska rakentaminen ei ole omaa osaamisaluetta, päätin ulkoistaa rakennuttamisen paikalliselle toimijalle, miltä sain terassin materiaalilistan. Toimitin materiaalilistan sellaisenaan PK-Puun yhteyshenkilölle Juholle, jolta sain tarjouksen materiaaleista kirjaimellisesti heti seuraavana päivänä! Aivan jäätävän nopeaa palvelua, etten sanoisi.

Näet kaikki valitsemamme puutavarat ja muut terassin rakentamiseen tarvittavat materiaalit kuljetuksen kanssa. Tarkennuksena mainittakoon, että rakennusmateriaalia toimitettiin meille parissa erässä, kun huomasimme rakentamisen edetessä tarvitsevamme lisää puutavaraa. En tiedä, että tekikö PK-Puu epävirallisen maailman ennätyksen tuodessa meille toisella kerralla puutavaraa, koska se ilmestyi pihaan kahden tunnin sisällä tilauksesta. Tähän ei pysty edes ne kuljetusdroonit, joista Yhdysvalloissa on puhuttu.

Terassin rakentamisen kustannukset vuonna 2024, Terassin kustannukset, Terassin rakennusmateriaalien hinnat

Tarjouksen hyväksymisen jälkeen sain valita itselleni mieleisimmän toimituspäivän ja toimitus tapahtuikin juuri silloin kuin tahdoin. Tavarat toimitettiin pihallemme rekalla juuri siihen paikkaan mihin pyysinkin. Kätevää!

Terassimateriaalit Turun seutu, PK-puu kokemuksia, terassin rakentaminen Turku

Puutavara toimitettiin tontillemme sovittuna aikana edullisesti!

Kokemuksia PK-Puu Oy – Laaja valikoima huippulaadukkaita materiaaleja ja täyden kympin asiakaspalvelu

PK-Puu on vuonna 1994 perustettu suomalainen yritys, joka on erikoistunut korkealaatuisten puutuotteiden valmistukseen ja toimittamiseen. Yritys tunnetaan erityisesti sen pitkästä historiasta ja sitoutumisesta laatuun, kestäviin ratkaisuihin ja asiakastyytyväisyyteen.  PK-Puu valmistaa laajan valikoiman puutuotteita, jotka kattavat erilaisia tarpeita rakentamisessa ja sisustamisessa. Heidän tuotevalikoimaansa kuuluu muun muassa:

 • Rakennuspuutavara: Laadukkaat sahatavarat ja muut rakennusmateriaalit, jotka ovat kestävyyden ja luotettavuuden perikuva.
 • Sisustusmateriaalit: Erilaiset sisustuspaneelit, listat ja muut tuotteet, jotka tuovat luonnon kauneuden ja lämpöä kotiin.
 • Erikoistuotteet: Räätälöidyt ratkaisut asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin, mukaan lukien mittatilaustyöt ja erikoispuulajit.

Pk-puulta löytyy toimipisteet Taivassalosta, Uudestakaupungista, Naantalista ja Vehmaalta. PK-Puu on tunnettu erinomaisesta asiakaspalvelustaan. He ymmärtävät asiakkaidensa tarpeet ja pyrkivät tarjoamaan ratkaisuja, jotka ylittävät odotukset. Tämä asiakaslähtöinen lähestymistapa on auttanut yritystä rakentamaan pitkäaikaisia asiakassuhteita ja saavuttamaan korkeaa asiakastyytyväisyyttä. Voin allekirjoittaa näistä aivan kaikki omien kokemuksieni perusteella.

Terassin rakentaminen puusta Turku, PK-puu arvostelu, Turku terassin rakennusmateriaalit

Puutavaran lisäksi terassin rakentamiseen kuluu eristeitä, betonilaattoja ja sokkelilevyä

Asiakkaiden taloudellinen tilanne huomioidaan yrityksessä hyvin, joten jos suuremman paukun maksaminen kerralla on haastavaa, niin sinun mahdollista saada lasku myös osissa. Maksoin itse tarvikkeet kerralla kokonaisuudessaan, mutta jos sinulla olisi toivetta saada jaettua kustannusta useammalle kuukaudelle, niin he tarjoavat tähän käyttöön PK-Puu tiliasiakkuutta, minkä avaaminen onnistuu kätevästi heidän verkkosivustoltaan.

Omakotitalomme takapihan ennen ja jälkeen kuvat

Rakentaminen eteni erittäin nopeasti paikallisen rakentajan toimesta minkä myötä pääsen ylpeydellä näyttämään heidän kättensä tulosta PK-puun huippulaadukkaiden materiaalien avulla. Aloitetaan takapihamme esittely ennen-kuvalla. Kuten huomaatte, takapihallamme ei ollut lainkaan terassia, joten Weber-kaasugrillimme ja terassikalusteet olivat vain toisen ulko-ovemme edustalla suorassa kosketuksessa sepeliin. Not good, not bad sanoisi vieraita kieliä puhuva porilaine.

PK-puu arvostelut, puumateriaalin valinta terassia varten

Takapihamme oli aikaisemmin melko onnettoman näköinen ilman terassia

Rakennusurakoissa aina kaikkein siisteintä on päästä kuitenkin näyttämään jälkeen-kuvan, missä pitkän työn tuloksen pääsee esittelemään. Aloitetaan kuvien lätkäisemisellä vasten kasvoja ennen kommentointia!!!!

Osittain pergolalla katettu terassi

Terassin lopulliseksi kooksi tuli noin 50 neliömetriä.

Terassin rakentaminen, ennen ja jälkeen kuvat

Kyllä kelpaa lueskella sijoituskirjallisuutta uudessa terassissa, mikä on tehty laadukkaista PK-Puun materiaaleista

Terassi omakotitaloon kasvatusaltailla ja pergolalla

Terassista löytyy kaksi kasvatusallasta monivuotisia kukkasia varten

Terassi on nyt 99 prosenttisesti valmis, koska pergolan puiset osat ovat vielä minun maalausta vailla. Ne maalataan samalla tummanharmaalla värillä, mitä näet ikkunoiden reunoilla. Tämän lisäksi kasvatusaltaisiin pitää tilata mullat ja istuttaa niihin monivuotiset istutukset. Muuten kaikki on tip top!

Terassin lopulliseksi kooksi tuli noin 50 neliömetriä, mikä on pikkuisen suurempi kuin naapureilla. Oikeastihan tällä ei ole mitään merkitystä, mutta siitä on aina yhtä hauskaa vitsailla. Tämä vitsi menee samaan kategoriaan grillin kaasupolttimoiden määrän kanssa.

Työn osuuden hinnaksi tuli 3336.24 euroa, joten terassin kokonaiskustannus oli 6448.35 euroa. Kaiken kaikkiaan noin 50 neliön terassin rakentaminen osittaisella pergolalla ja kahdella kasvatusaltaalla kustansi meille noin 6500 euroa, joten suunniteltu budjetti ylittyi vain 400 euron verran! Pikkuisen parempi lopputulos kuin Turun kaupungin remonteissa, mutta ei ehkä siitä enempää.

Täytyy sanoa, että olen erittäin tyytyväinen PK-Puun materiaalien laatuun ja myös paikallisen toimijan kätten jälkeen. Jos kummankaan toimijan yhteystietoja tarvitset, niin ole ihmeessä yhteydessä allekirjoittaneeseen. Jos siis suunnittelet kesäksi uuden terassin tekemistä, niin suuntaa ensiksi PK-puun verkkokauppaan tai ole suoraan puhelimitse yhteydessä heidän osaavaan asiakaspalveluun.

PK-puu yrityksen seuraaminen onnistuu sosiaalisessa mediassa, ja suosittelen ehdottomasti ottamaan kaikki heidän tilit seurantaan. Lisätietoja yrityksestä ja heidän laajasta valikoimasta löydät alla olevan linkin kautta.

Kotisivu: Pk-Puu

Instagram: Pk_puu

Facebook: PK-puu

Kommentit

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 06-2024

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Taloudellinen riippumattomuus – Missä mennään tavoitteen suhteen?

Kuukausikatsaus 2024-05

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana