Kokemuksia Roberts Berrie tuotteista – Pohjoisen superruokaa kätevissä pakkauksissa

Kokemuksia Roberts Berrie, Roberts Berrie kumppanuuskoodi, Roberts Berrie Hanapakkaus, Roberts Berrie Etukoodi, Roberts Berrie Alennuskoodi, Roberts Berrie Mustaherukka & Mansikka, Roberts Berrie Lakka & Tyrni

Kaupallinen yhteistyö: Marjalumo & Roberts Berrie

Aivan pienestä lapsesta lähtien vahvimpana mantranani on ollut taloudellisen hyvinvoinnin parantaminen. Tähän suurimpana vaikuttajana on ollut erittäin köyhän lapsuus, missä raha määritteli kaikkea harrastuksista ruuan kautta arjen askareihin. Muistan pienestä lapsesta lähtien sanoneeni itselleni nukkumaan mennessä, että köyhyyden periytyminen päättyy minuun. Vielä lapsena en tiennyt miten sen teen ja uskoinkin lottovoiton olevan ainoa vaihtoehto katkaista köyhyyden periytyminen.

Vuosien saatossa ajatusmaailmani muuttui ja tunnistin kouluttautumisen olevan yksi polku kohti parempaa ja vauraampaa tulevaisuutta. Reilut seitsemän vuotta sitten päädyin sattuman kautta vihdoin löytämään sen työkalun, jolla pystyisin nousemaan taloudellisessa hyvinvoinnissa aivan uudelle tasolle. Ja kuten voit blogin nimen perusteella arvata, niin se löytyi sijoittamisesta, jonka pitkäaikainen toistuva säästäminen mahdollistaa. Minun kohdallani voisi melkein sanoa, että yksi keskustelu muutti elämäni suunnan.

Sijoittamisen aloituksesta lähtien suurimmaksi tavoitteekseni terävöityi taloudellisen riippumattomuuden saavuttaminen, jonka avulla pystyisin poistamaan yhden suurimmista stressin aiheuttajista eli rahan. Vaurastumisella pystyisin myös mahdollistamaan itselleni enemmän mahdollisuuksia tehdä valintoja elämäni aikana, jota pidän yhtenä suurimmasta motivaatioiden lähteenä tavoitella sitä. Pyrin vaurastumisella ja taloudellisella riippumattomuudella myös varmistamaan sen, että mahdollisten tulevien lapsieni ei tarvitse kokea kaikkea samaa mitä itse jouduin, vaan he voisivat olla vain lapsia ilman aikuisten murheita.

Taloudellisen riippumattomuuden saavuttaminen siintää itsellä vasta vuonna 2040, mutta siitä huolimatta voin jo nyt sanoa olevani sen verran hyvässä taloudellisessa tilanteessa, että voin keskittyä lisäämään hyvinvointiani myös muillakin elämäni osa-alueilla. Tykkään sanoa, että taloudellisen hyvinvoinnin ratkaisemisen jälkeen minulla on enemmän mahdollisuuksia keskittyä myös muiden elämän tärkeiden osa-alueiden ratkaisemiseen ihan eri aivokapasiteetilla nyt kun yksi on jo poissa tieltä viemässä samoja resursseja.

Kuluvan vuoden aikana olenkin keskittynyt etsimään tapoja parantaa sekä fyysistä että henkistä hyvinvointiani. Henkisen hyvinvoinnin puolella olen tasapainottanut hektistä vastuiden täyttämää arkeani lisäämällä kuukausittaisen viikonlopun, jolloin annan itselleni täyden valtuuden olla tekemättä mitään järkevää ja viettää vaikka koko viikonlopun kalassa tai tietokoneen edessä pelaten lempitietokonepelejäni. Voin sanoa, että vaikka tämä päätös kesti itselläni tehdä vuosia, niin se on ollut yksi parhaistani.

Fyysisen hyvinvoinnin parantamiseksi olen taas ottanut kaksi eri näkökulmaa, joista ensimmäinen liittyi arkiliikunnan lisäämiseen. Sitä lähdin taklaamaan niin päivittäisen askelmäärän kasvattamisella minimissään 7500 kappaleeseen ja erilaisten punnerrushaasteiden tekemisellä. Näistä molemmat ovat auttaneet itseäni parantamaan fyysistä kuntoa ja entisestään lisänneet hyvinvointia.

Kuten kaikki tietävät, fyysisen hyvinvoinnin yhtenä tärkeimpänä (mielestäni vielä tärkeämpänä kuin aikaisemmin mainitsemani liikunta) tukipilarina on riittävä, terveellinen ja monipuolinen ruokavalio, jota lähdin korjaamaan seuraavaksi. Vuosien varrella ruokatottumukseni ovat hyvin vakioituneet budjettini raameihin, mutta huomasin tarkastelun myötä, että ruokavaliostani puuttuivat pääasiallisesti marjat. Vaikka käynkin vuosittain keräämässä jonkin verran mustikoita ja puolukoita, niin en kuitenkaan syö niitä muuta kuin vain talvisin.

Saamme usein lukea mediasta, että suomalaiset metsät ovat pullollaan hyvinvointia lisääviä superfood-marjoja, jotka auttavat tukemaan terveyttä monelta eri kantilta. Marjojen syönti tutkitusti auttaa selviytymään flunssasta nopeammin, ne näyttävät ehkäisevän sydäntauteja sekä Alzheimeria, ja alentavat riskiä 2-tyypin diabeteksen synnylle. Terveysvaikutuksia on vielä kymmenittäin lisää, mutta ei niistä sen enempää.

Koska on päivän selvää, että omasta ruokavaliostani puuttuivat metsämarjat, niin aloinkin selvittämään markkinoilla olevia tuotteita, joilla saisi helposti ja maittavasti otettua päivän marja-annoksen ilman marjojen keräämisen vaivaa. Ehdottomat suosikkinimarjani ovat mustikka, puolukka, mansikka, mustaherukka ja lakka, mutta näistä vain kahta pystyn keräämään Liedon metsistä. Tämän lisäksi itselläni ja varmasti myös monilla lapsiperheillä voi olla vaikeuksia löytää aikaa kaikkien mahdollisten marjojen keräämiseen. Tämän vuoksi helpompi tapa saada päivän marja-annos tuli itselleni tarpeeseen.

Roberts Berrie kokemuksia, Roberts Berrie tuotteet, Roberts Berrie, Marjat mukaan retkelle, Marjatuotteet hanapakkaus

Roberts Berrie -purkit ovat helppo ottaa mukaan retkelle. Kuvassa toinen ehdottomista suosikkimauistani, Mustaherukka & Mansikka.

Roberts Berrie hanapakkaus ja purkit – Päivän marjat helpossa muodossa hyvinvoinnin parantamiseksi

Marjojen puute ruokavaliossani johti siis etsimään markkinoilla olevia tuotteita, joiden avulla saisin helposti syötyä tarvittavan määrän marjoja päivässä terveysvaikutusten saamiseksi. Löysinkin sattumalta tuttavani kautta yhteyden Roberts Berrie -tuotteisiin, jotka täyttivät kaikki toiveeni niin saatavilla olevien metsämarjojen kuin helppokäyttöisyydenkin näkökulmasta.

Oy Roberts Ab on turkulainen yritys, jonka juuret ulottuvat yli sadan vuoden päähän. Tällä hetkellä Roberts valmistaa laadukkaiden, terveellisten ja hyvänmakuisten Berrie-tuotteiden lisäksi myös hilloja, marmeladeja ja muita täytteitä leipomo- ja HoReCa-alan yrityksille. Kaikki Robertsin tuotteet valmistetaan Turun tehtaalla. Berrie tuotteet tulivat Robertsin valikoimaan muutamia vuosia sitten ja olet ehkä nähnyt näitä tuotteita myynnissä kaupoissa HeVi-osastolla tuoreiden marjojen vieressä. Tämän lisäksi näitä tuotteita myydään sekä Suomessa että ulkomailla verkkokaupan kautta.

Roberts Berrien tuotteet myydään kahdessa erilaisessa pakkauksessa, 6-packissa ja 3-litran hanapakkauksessa, joilla molemmilla on omat käyttökohteensa. Mielestäni 6-packit toimivat hyvin esimerkiksi matkalla tai retkellä, ja hanapakkaus on taas kotioloihin edullinen tarkanmarkan valinta, jossa on kätevästi kuukauden marja-annos paketoituna yhteen pakkaukseen. Erilaisia makuja on tällä hetkellä seitsemän, jotka ovat Villimustikka & Luumu, Lakka & Tyrni, Mustaherukka & Mansikka, Villimustikka & Vadelma, Tyrni, Puolukka & Karpalo ja Villimustikka.

Pohjoisen marjat ovat sitä tunnettua superruokaa erityisesti niiden sisältämien polyfenolien vuoksi. Polyfenolit ovat kasvien aineenvaihduntatuotteita ja ne auttavat kasvia suojautumaan niin taudeilta, UV-säteilyltä kuin muilta haitoilta. Polyfenolit ovat myös juuri se tekijä, minkä vuoksi marjat ovat pohjoisessa niin värikkäitä. Voitkin itseasiassa helposti tunnistaa pelkästään marjan värin perusteella, että onko siinä paljon polyfenoleja. Mitä tummempi marja, sitä enemmän polyfenoleja se sisältää. Tärkeimpiä polyfenoleja ovat antosyaanit.

Roberts Berrie Mustaherukka & Mansikka 6-pack

Mustaherukka & Mansikka -purkki lähti itselle mukaan metsäretkelle. Venla-koirakin tykkäsi mausta ja suosittelee!

Roberts Berrie tuotteissa käytetään ensisijaisesti aina kotimaisia marjoja, mutta joskus heikon saatavuuden vuoksi käytetään myös muualta pohjoiselta kasvualueelta kerättyjä marjoja. Pohjoisella kasvualueella marjat ovat identtisiä ravintoarvoiltaan, joten siitä ei tarvitse olla huolissaan, vaikka marja ei olisikaan kotimainen. Berrie tuotteet valmistetaan murskaamalla marjat kuorineen ja siemenineen, joten kaikki hyvät ravintoaineet ovat mukana suodattamatta. Tuotteisiin ei ole lisätty valkoista sokeria, vaan marjojen hapokkuuden pyöristämiseksi ne sisältävät ainoastaan hieman omenauutetta.

Berrie tuotteiden valmistuksessa käytetään nopeaa kuumennusta ja pientä määrää säilöntäainetta (vastaavaa luonnossa löytyvää sorbiinihappoa on esim. pihjalanmarjoissa), minkä avulla tuotteet säilyvät kuukausia huoneenlämmössä. Avaamisen jälkeenkin ne säilyvät ainakin kuukauden jääkaapissa.

Roberts Berrie hanapakkaukset, Roberts Berrie Villimustikka & Vadelma, Roberts Berrie Puolukka & Karpalo

Roberts Berrie Hanapakkaukset ovat niin kauniita, että niitä ei tarvitse yhtään piilotella. Tuotteet säilyvät huoneenlämmössä kuukausia avaamatta, avaamisen jälkeen ainakin kuukauden jääkaapissa.

Marjalumon Marjaluento täydentämään työpaikkojen virkistyspäiviä – Käyttäjäkokemus osallistujalta

Osallistuin työpaikkani kautta Marjalumon Marjaluennolle, jossa oli mukana myös useamman Berrie tuotteen maistelut. Näin insinöörinä on älyttömän mielenkiintoista kuulla tutkimustietoa marjojen terveysvaikutuksista (esimerkiksi miksi ja miten ne ennaltaehkäisevät sairauksia) ja mitä marjoja kannattaa sisällyttää ruokavalioon, jos on ongelmia esimerkiksi korkeiden sokeriarvojen kanssa.

Marjalumo kokemuksia, Marjalumon marjaluento, Marjaluento kokemuksia, Marjaluento, Mitä tehdä TYKY päivänä, Mitä tehdä työpaikkojen virkistyspäivänä

Suomalaisista metsämarjoista erityisesti villimustikka on melkoinen terveyspommi, mutta marjoja kannattaa syödä monipuolisesti, koska niilla kaikilla on omat vahvuutensa.

Marjaluennon piti Marjalumon perustaja Sari Häkkinen (FT), joka on itse ollut tutkimassa esimerkiksi suomalaisten marjojen flavonoli- sekä fenolihappomääriä. Hän antoi meille reilun tunnin perehdytyksen suomalaisten metsämarjojen terveyshyötyihin, tutkimustuloksiin sekä ohjeita ja vinkkejä riittävän päivittäisen marja-annoksen saantiin.

Jos pohdinnassasi on järjestää työhyvinvointipäivä työpaikalla, niin suosittelen ehdottomasti kääntymään Marjalumon puoleen. Marjaluennon voi järjestää niin Teamsin kautta kuin paikan päällä Turussa tai pääkaupunkiseudulla.

Hanapakkaus metsämarjat, Suomalaiset metsämarjat

Päivän marja-annoksen ottaminen onnistuu kätevästi hanapakkauksen avulla. Kuvassa oma ehdoton suosikkini Villimustikka & Vadelma sekä puolisoni suosikki Puolukka & Karpalo.

Haluan lisätä ruokavaliooni metsämarjoja Roberts Berrie -tuotteiden avulla – Mistä aloitan?

Aivan mahtavaa, että päädyit artikkelin myötä lisäämään suomalaisia superfood marjoja ruokavalioosi vaivatta Roberts Berrie -tuotteiden avulla. Kiitoksena siitä, että olet lukenut artikkelin loppuun ja olet ollut Osinkoinsinööri-blogin mukana kaikki nämä vuodet (tai vasta juuri löysit blogin äärelle), niin minulla on sinulle hyviä uutisia.

Marjalumo tarjoaa kaikille Osinkoinsinööri-blogin lukijoille marjaedun (ilmainen 6-pack ensimmäiseen tilaukseesi), kunhan tilauksessasi täyttyvät seuraavat ehdot:

  • Rekisteröityessäsi RobertsBerrie -verkkokauppaan, anna kumppanuuskoodiksi "Marjalumo" (ilman hipsukoita).
  • Tilaa vähintään kolme 6-packia tai tee kestotilaus (kestotilauksessa määrä voi olla mitä tahansa ja saat edun siitä huolimatta).
  • Anna kassalla Alennuskoodiksi "Marjalumo" (ilman hipsukoita), jonka jälkeen Käytä painiketta painettaessa aukeaa ikkuna, mistä saat valita haluamasi 6-packin ilmaiseksi.
  • Vie tilauksesi loppuun ja nauti erinomaisista tuotteista!

Marjalumon sekä Roberts Berrien seuraaminen onnistuu niin sosiaalisessa mediassa kuin blogissa. Ota seurantaan heidän Instagram- ja Facebook-tilit seuraavien linkkien kautta. Lisätietoa Roberts Berrie tuotteista saat heidän kotisivuiltaan. Muista ottaa kuunteluun myös Marjapommi Podcast, josta kuulet lisää suomalaisten supermarjojen terveysvaikutuksista. Ota ihmeessä kaikki seurantaan!

Kuvat ottanut @janettevirtanen

Lähteet: Robertsberrie.com

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 2024-04

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Kuukausikatsaus 03-2024

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

Näin asumiskustannukseni muuttuvat muuttaessani omakotitaloon kerrostalosta

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana

Kuukausikatsaus 2024-02