Ostot 16 - Metsä Board


Viimeisestä ostoksesta (Injeq) on vierähtynyt aikaa pari kuukautta ja salkkua tuli jälleen tarve täydentää. Pyrin tekemään vähintään yhden oston kvartaalissa, jotta en jää liian pitkäksi aikaa odottamaan markkinoiden kehittymistä suuntaan tai toiseen. Tällä kertaa vuorossa oli Metsä Board, joka on pitkään roikkunut ostoslistani kärjessä.

Ostot -postauksissa kirjaan ylös perustelut hankinnoille, jotta voin tulevaisuudessa nähdä millä perusteella olen yrityksen osakkeita ostanut. Tätä kirjoitusta ei pidä tulkita sijoitusvinkkinä ja lukija on itse vastuussa sijoitustensa tappioista ja voitoista.

Metsä Board

Metsä Boardin Q2 tuloksen myötä osake laski saman päivän aikana yli kymmenen prosenttia, jonka innoittamana päädyin ostamaan ensimmäisen satsin kyseistä yritystä. Ostoni ajoittaminen ei mennyt ihan nappiin, koska ostoni jälkeen osake laski toiset 10 % lisää. Ajoittaminen on kuitenkin mahdotonta ja tätä tekstiä kirjoittaessa osake on jo yli 16 % plussalla.

Kirjoitin suomalaisista metsäyhtiöistä kattavan vertailun tämän vuoden maaliskuussa ja se on luettavista täältä. Kyseisen kirjoituksen aikoihin ounastelin syklin käännettä ja kaikkien metsäyhtiöiden osakkeiden arvon laskua lähiaikoina. Veikkaus osuikin täydellisesti nappiin ja tämän jälkeen esim. Metsä Boardin osake laskettelikin parhaimmillaan 30 %.

Metsä Board on Euroopan suurin taivekartongin ja valkoisen kraftlainerin valmistaja yli kolmanneksen markkinaosuudella. Verkkokaupan yleistyminen, tuotevalmistajien ympäristövastuun lisääntyminen ja muovin korvaaminen uusiutuvilla materiaaleilla on kasvattanut pakkausmateriaalien kysyntää. Tulevaisuuden trendit ovat siis Metsä Boardin puolella.

Q2 tuloksen yhteydessä toimitusjohtaja Mika Joukio mainitsi sellumarkkinoiden heikentymisen ja vuosihuoltoseisokkien olevan pääasiallinen syy tuloksen laskuun. Samaan vetoon toimitusjohtaja ennakoi sellun hinnan heikentymisen rasittavan lähikuukausien tulosta. Husumin sellutehtaalla on lisäksi tarkoitus aloittaa tehtaan uudistaminen ja kapasiteetin kasvattaminen. Uudistus on suunniteltu toteutavan välillä 2020-2022.

Metsä Boardin katteet saattavat olla siis koetuksella lähivuosina, mutta uskon hypänneeni kyytiin kohtuullisella arvostuksella. Istun Metsä Boardin kyydissä vuosikymmeniä ja lisäilen sitä tarvittaessa. Yrityksen syklisyyden vuoksi on odotettavaa, että matkasta tulee töyssyinen.

Oston tiedot

Ostin yhteensä 350 kpl Metsä Boardin osakkeita 01.08.2019 4.30 € kappalehintaan (sis. välityspalkkiot). Kirjoittaja omistaa kyseisiä osakkeita ja minulla ei ole mitään aikomusta luopua osakkeista.

Mitä hankintoja sinun kuukauteesi on kuulunut?

Kommentit

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Näin kolminkertaistin tuloni seitsemässä vuodessa

Osinkotulot ylittivät 5000 euroa – Onko passiivinen tulo mistään kotoisin?

Kuukausikatsaus 2021-09

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Ostot 25 - Elekta ja Essity

Kuukauden Osake - TietoEVRY

Sijoittamisen aloittaminen ei korjaa huonoja taloustaitoja – Huomioi nämä asiat ennen aloittamista

Viisi konkreettista vaihtoehtoa saavuttaa taloudellinen riippumattomuus 50 ikävuoteen mennessä

Kuukausikatsaus 2021-08

Näin ostin sijoitusasunnon Turusta 30-vuotiaana, osa 3: Asunnon tunnusluvut