Kuukausikatsaus 2019-01

Osinkoinsinööri - Kuukausikatsaus

Pyrin kirjaamaan kuukausikatsauksiini sentin tarkkuudella kaikki tulot ja menot. Kuukausikatsauksissa nähtävät luvut ovat henkilökohtaisia, vaikka samassa taloudessa asuu toinenkin henkilö. Olemme puolisoni kanssa päättäneet jakaa kaikki yhteiset kustannukset tasan puoliksi. Hieman muista bloggaajista poiketen kuukauteni vaihtuu aina 19.päivä palkkapäivästäni johtuen. Kuukauden ajanjakso on siis aina 19.päivästä 18.päivään.

Tulot ja menot

Vuoden 2019 ensimmäisen kuukauden aikana tuloja kertyi 2 434 €, josta muita kuin palkkatuloja oli 113 €. Kuluja kertyi tässä kuussa 1 570 €. Alla olevassa taulukossa on eritelty kulujen jakautuminen. Peruselämisen lisäksi tässä kuussa oli muutamia ylimääräisiä toistumattomia kuluja. Nostin käteistä Dominikaanisen tasavallan matkaa varten valmiiksi 254 €. Ostin viimeiset joululahjat läheisille, jotka kustansivat yhteensä 158 €. Ostin lisäksi itselleni joululahjaksi uuden Honor 8 puhelimen, joka oli todella edullinen ja maksoi vain 150 €. Tämän lisäksi maksoin Arvopaperin tilauksen vuodelle 2019, joka kustansi 120 € Osakesäästäjien keskusliiton jäsenenä.

Säästöön tuloista jäi mukavat 35.5 %, joten vuosi sai kohtuullisen hyvän startin. Säästöön (lainan lyhennyksiin, sijoituksiin tai käteiseksi) jäi tässä kuussa toisin sanoen 864 €.

Kiinteitä kustannuksia ovat Netflix (jota maksan lahjaksi pikkusiskoilleni) ja uimaranneke. Tämän lisäksi säästän jokainen kuukausi 15 € / nuppi kolmelle kummitytölleni Nordnetin Superrahastoihin aina siihen asti, kun he täyttävät 18 vuotta. Aloita helppo kuukausisäästäminen Nordnetin Superrahastoihin!*


Kustannukset


Lainan korot & kulut
38,30 €
Ruoka
191,79 €
Työpaikkaruokailu
52,45 €
Ravintolat
57,65 €
Auto (sis. Polttoaineet)
90,00 €
Asunto (sis. Hoitovastike)
157,56 €
Vakuutukset
5,30 €
Terveys
29,27 €
Lemmikit
14,45 €
Hauskanpito
44,94 €
Matkustus
287,40 €
Lahjat
158,02 €
Tavarat
169,45 €
Veikkaus
15,00 €
Alkoholi
31,00 €
Harrastukset
140,30 €
Vaatteet
86,90 €
Muut
0,00 €
Yhteensä
1 569,78 €

Sijoitukset


Sijoitusten muutokset kuukausitasolla löytyvät alla olevasta taulukosta. Tässä kuussa laitoin uutta pääomaa salkkuun 32.02 €. Kaikki salkkuun tulevat osingot sijoitetaan uudestaan, joita ei ole vielä tilille tänä vuonna tullut. Tammikuun alun jälkeen salkku on ollut markkinan mukana nosteessa ja arvo nousikin reilussa parissa viikossa noin 1 500 €. Parhaimpina nousijoina kuukauden aikana olivat Nordea ja Neste. Ostin Superluotolla lisää Nordeaa, josta on tarkoitus julkaista lyhyt teksti lähiaikoina. Käteinen on salkussa tällä hetkellä 700 € pakkasella, jonka maksan viimeistään helmikuun palkasta pois. Ostin salkun ulkopuolella myös kolmea S-osuuskuntaa, jotka olivat KPO, Pohjois-Karjalan sekä Suur-Savon osuuskauppa. Nämä kustansivat yhteensä 300 € ja uusia ei ole tarkoituksena ostaa enää. Salkun päiväkohtaisia muutoksia voi seurata Sharevilleen rekisteröityneenä Osinkoinsinööri käyttäjätunnuksen takaa.
Nettovarallisuus

Alla 19.01.2019 päivitetty nettovarallisuus. Asuntolaina lyheni 250 € ja opintolaina 70 €. Nettovarallisuuden laskemisessa ei ole huomioitu auton arvoa (n. 5 000 €, josta omistan puolet), joka on täysin velaton. Nettovarallisuus nousi 2 222 € kuukauden aikana salkun elpymisen ja kohtuullisen hyvän säästöprosentin ansiosta. Käteisen määrä on vieläkin matala ja tarkoituksena on hieman kasvattaa sitä lähikuukausina. Saatan tehdä muutoksia tämän vuoden puolella nettovarallisuuden laskemiseen ja ottaa siihen mukaan auton.Yhteenveto


Säästäminen oli hyvällä tasolla jääden vain hieman alle toivomani 40 % säästöprosentin. Kustannuksia Dominikaanisen tasavallan matkasta tulee ensi kuulle vielä n. 350 € edestä, kun maksan luottokorttilaskun pois. Matka tuli tarpeeseen, koska töissä oli pitkään ollut todella kiire ja stressaavaa. Matkalla tuli käytyä tippukiviluolissa (El Choco National Park), ratsastamassa (Sea Horse Ranch), luonnonpuistossa (Los Haitises), Bacardisaarella (Cayo Levantado), vesiputouksella (El Limon, kuvassa) ja katsomassa ryhävalaita. 

Dominikaaninen tasavalta oli kokemuksena hieno (erityisesti edellä mainitut paikat), mutta en matkustaisi sinne enää uudestaan enkä suosittele sitä myöskään kenellekkään. Thaimaa on maana hyvin samankaltainen, mutta on kaikilla mittareilla huomattavasti parempi paikka matkustaa. Paikalliset kohtelevat todella huonosti omaa maataan ja eläimiään, jonka lisäksi kaikkialla oli todella kallista (esim. 30 min taksimatka edestakaisin olisi maksanut 140 €... per nuppi). Vaikka Dominikaaninen tasavalta on yksi köyhimmistä Väli-Amerikan maista, oli siellä käytännössä kaikki kalliimpaa kuin Suomessa ja turistin kusetusyrityksiä näki useita.


Sijoitukset ovat saaneet hieman tuulta alleen ja alkamassa on mielenkiintoinen vuosikatsausten ajanjakso. Kiinnostavia sijoituskohteita on useita, mutta tällä hetkellä ajatuksena on myös hieman lisätä asuntolainan lyhennystä. Nähtäväksi jää mitä seuraavaksi tarttuu salkkuun.

Vuosi alkaa vaihteeksi kiireellisenä. Töitä on usean ihmisen edestä, koulutehtävät painavat päälle ja opinnäytetyötäkin pitää alkaa kirjoittaa. Jossain välissä pitää keritä myös kirjoittaa blogia ja uusia tekstejä Piksuun! Toivottavasti kaiken jälkeen aikaa on myös vapaa-ajalle!

Miten sinun kuukautesi meni säästämisen ja sijoittamisen suhteen?


*Affiliate marketing -linkki, josta saatetaan maksaa minulle komissiota sitä kautta tehdystä kaupasta/rekisteröitymisestä. Tämä ei kuitenkaan tuo sinulle mitään ylimääräisiä kuluja!

Kommentit

  1. MIelenkiintoista miten eri lailla koimme tuon maan. Oltin pari vuotta sitten Puerto Platassa, Playa Doradossa. Meillä oli suunnitelmat selvinä jo ennen matkaa: Ei poistuta ollenkaan kahden viikon aikana all inclusiven syleilystä. Ja niin sitten teimme... rentoutumista altaalla, syöpöttelyä, aamu joogaa ja muuta ohjattua liikuntaa, rannalla oleskelua... Sauna näytti niin oudolta että sitä ei tuolla matkalla kokeiltu :D Matka vastasi odotuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe! Jos viettää hotellilla koko loman, niin varmaan ongelmia ei tule! :) Itse en käytä all inclusivea ja yksin matkustaessa en ota edes aamupalaa, mutta valitettavasti piti tällä kertaa ottaa. Kaksi viikkoa oli putkeen täysin identtinen aamupala, joka oli lievä pettymys.

      Poista

Lähetä kommentti

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 03-2024

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Kuukausikatsaus 2024-02

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Kuukausikatsaus 2024-01

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana

Kuukauden Osake - Eolus Vind