Kuukausikatsaus 2018-08

Osinkoinsinööri - Kuukausikatsaus

Pyrin kirjaamaan kuukausikatsauksiini sentin tarkkuudella kaikki tulot ja menot. Kuukausikatsauksissa nähtävät luvut ovat henkilökohtaisia, vaikka samassa taloudessa asuu toinenkin henkilö. Olemme vaimokkeeni kanssa päättäneet jakaa kaikki yhteiset kustannukset tasan puoliksi. Hieman muista bloggaajista poiketen kuukauteni vaihtuu aina 19.päivä palkkapäivästäni johtuen. Kuukauden ajanjakso on siis aina 19.päivästä 18.päivään.

Tulot ja menot

Heikkohermoisempia suosittelen lopettamaan lukemaan tässä kohtaa, koska kulutus oli viime kuussa erittäin korkealla tasolla.

Vuoden 2018 kahdeksannen kuukauden aikana tuloja kertyi 2 561 €, josta muita tuloja oli 167 €.

Kuluja kertyi sydäntäsärkevät 2 440 €. Alla olevassa taulukossa on eritelty kulujen jakautuminen. Kuten edellisessä kuukausikatsauksessa arvelinkin, niin tässä kuussa tosiaan ostimme vaimokkeeni kanssa matkan Dominikaaniseen tasavaltaan Samanaan ja Cabareteen. Vaimokkeeni valmistuu sairaanhoitajaksi joulukuussa ja päätimme juhlistaa sitä menemällä matkalle ensi vuoden tammikuussa. Kuluja tästä matkasta tulee lentojen ja hotellien osalta yhteensä 1 750 €, josta maksoin tässä kuussa 850 €. Puuttuvat 900 € maksan veronpalautuksista. Autokustannukset olivat koholla ajoneuvoveron ja huollon vuoksi. Remontoin lomani lopuksi myös asuntoamme, jonka vuoksi tässä ja seuraavassa kuussa tulee hieman ylimääräisiä asuntokustannuksia. Ostin vaimokkeelle myös synttärilahjoja, josta aiheutui noin 130 € ylimääräisiä lahjamenoja. Kaiken kukkuraksi osallistuin Suuret Oluet, Pienet Panimot -tapahtumaan jossa muutamasta oluesta sai pulittaa 50 €.

Säästöön tuloista jäi vain 4.7 %, joten vuodelle asetettu tavoite alittui. Säästöön (lainan lyhennyksiin, sijoituksiin tai käteiseksi) jäi tässä kuussa toisin sanoen 121 €.

Kiinteitä kustannuksia ovat Spotify ja Netflix (joita maksan lahjaksi pikkusiskoilleni), uimaranneke sekä kuntosalikortti. Tämän lisäksi säästän jokainen kuukausi 15 € / nuppi kolmelle kummitytölleni Nordnetin Superrahastoihin aina siihen asti, kun he täyttävät 18 vuotta. Aloita helppo kuukausisäästäminen* Nordnetin Superrahastoihin!

Kustannukset


Lainan korot & kulut
39,13 €
Ruoka
298,81 €
Työpaikkaruokailu
77,60 €
Ravintolat
62,00 €
Auto (sis. Polttoaineet)
271,51 €
Asunto (sis. Hoitovastike)
234,82 €
Vakuutukset
86,43 €
Terveys
9,88 €
Lemmikit
6,99 €
Hauskanpito
59,00 €
Matkustus
904,10 €
Lahjat
176,40 €
Tavarat
21,78 €
Veikkaus
9,95 €
Alkoholi
82,79 €
Harrastukset
19,90 €
Vaatteet
79,59 €
Muut
0,00 €
Yhteensä
2 440,68 €


Sijoitukset


Sijoitusten muutokset kuukausitasolla löytyvät alla olevasta taulukosta. Tässä kuussa laitoin uutta pääomaa salkkuun 1 031.61 €. Uutta pääomaa on salkkuun työnnetty siten 4 684.94 € vuoden alusta laskettuna. Kaikki salkkuun tulevat osingot sijoitetaan uudestaan, joita on tilille napsahdellut yhteensä 450.74 € tänä vuonna ennakonpidätysten jälkeen. Tässä kuussa Pandoran osaketta on paiskattu kunnolla ja nähtiin parhaillaan jopa 20 % päiväpudotus. Päädyin myymään Pandoran osakkeet verohyödyn vuoksi ja ostamaan takaisin osavuosikatsauksen jälkeen. Tällä kikkailulla kaikki tämän vuoden osingot ovat täten verottomia. Osakelaskuista on tullut arkipäivää ja pienetkin pettymykset tekevät pahaa jälkeä salkulle. Salkun päiväkohtaisia muutoksia voi seurata Sharevilleen rekisteröityneenä Osinkoinsinööri käyttäjätunnuksen takaa.
Nettovarallisuus

Alla 19.08.2018 päivitetty nettovarallisuus. Asuntolaina lyheni 230 € ja opintolaina 70 €. Nettovarallisuuden laskemisessa ei ole huomioitu auton arvoa (n. 5 000 €, josta omistan puolet), joka on täysin velaton. Nettovarallisuudessa pysyttiin viime kuuta vastaavassa luvussa.


Yhteenveto

Elämäni kallein ulkomaanmatka tuli varattua ja täytyy myöntää, että se hieman kirpaisi. Odotan tätä matkaa kuitenkin valtavasti. Sijoitusrintamalla ei ole lähiaikoina tapahtunut mitään positiivista. Ostojen ajankohdat ovat olleet todella huonoja ja mielestäni mitättömistä syistä osakkeita on piiskattu aivan valtavasti. Ajatuksena on nyt palkkapäivänä (huomenna) maksaa Superluotto pois ja pyrkiä kasvattamaan käteiskassaa.

Miten sinun kuukautesi meni säästämisen ja sijoittamisen suhteen?

*Affiliate marketing -linkki, josta saatetaan maksaa minulle komissiota sitä kautta tehdystä kaupasta/rekisteröitymisestä. Tämä ei kuitenkaan tuo sinulle mitään ylimääräisiä kuluja!

Kommentit

  1. Itseäni ei ole vielä ikinä haitannut matkailuun kulutetut rahat. Kyllä niitä matkoja on sitten niin kiva muistella jälkikäteen. Menimme pari vuotta sitten Dominikaaniseen Tasavaltaan Playa Doradalle ja se maksoi 3300€ kaksi viikkoa kahdelta hengeltä neljän tähen all inclusivissa. Oli kyllä vaivaton matka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet täysin oikeassa! Ei minuakaan todellisuudessa ole koskaan harmittanut matkustukseen käytetyn rahan määrä sen vihdoin ollessa ajankohtaista! Me emme ottaneet all inclusivea, koska tykkään syödä paikallista ruokaa pelkästään. Toinen hotellimme on 3+ tähden ja toinen on villa tyyppinen. Varmasti mahtava matka siis tulossa!

      Poista

Lähetä kommentti

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 2024-04

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Kuukausikatsaus 03-2024

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

Näin asumiskustannukseni muuttuvat muuttaessani omakotitaloon kerrostalosta

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana

Kuukausikatsaus 2024-02