Näillä vinkeillä säästät jopa tuhansia euroja vuodessa!

Näillä vinkeillä säästät jopa tuhansia euroja vuodessa

Saatoin hieman langeta käyttämään klikkiotsikkoa, mutta nyt kun olet täällä niin lue loppuun! Olen ottanut tehtäväkseni neuvoa läheisiäni taloudenhallinnassa ja monelle on saatu aikaiseksi isojakin säästöjä pienillä teoilla. Isot säästöt saatiin aikaiseksi ilman luopumatta mistään tai elämänlaatua karsimalla. Matka vaurastumiseen pitää olla mukava, jotta henkilö jaksaa siihen pyrkiä pitkäjänteisesti.

Säästövinkkejä löytyy jo Vaurastumisen aloittaminen sivulta, mutta tuodaan tähän vähän lisää uusia ideoita. Alla olevilla vinkeillä saimme läheiselleni aikaiseksi useamman tuhannen euron säästöt vuodessa parissa tunnissa. Suosittelen jokaista lukijaa tarkistamaan, että saatko näillä vinkeillä säästöjä aikaiseksi. Mennään sitten asiaan!

Autolaina

Satutko omistamaan auton ja se on ostettu autoliikkeen tarjoaman rahoituksen (esim. Toyota Finance) avulla? Tämä neuvo on sitten sinua varten.

Etsi käsiisi rahoituslaitokselta saatu lainan maksusuunnitelma ja kiinnitä huomiota lainan käsittelymaksuun ja koron määrään. Vertaa sitten näiden kahden yhteenlaskettua lukua summaan, jonka maksat kuukaudessa. Omistaessasi vanhemman vaihtoauton, voi kokonaiskorko huidella jopa 10 %:ssa.

Suosittelen ehdottomasti kilpailuttamaan lainan ja ottamaan yhteyttä omaan tai johonkin muuhun pankkiin. Esimerkiksi OP tarjoaa vakuudellista (omistusasunto, arvopaperit jne. kelpaa) Pankkilainaa ajoneuvoihin 3-4 % korolla. Todellinen korko riippuu tietysti hakijasta. Pankkilainoissa on yleensä 100-200 € toimitusmaksu, mutta hyvänä asiakkaana tämä voi olla jopa pienempi.

Uusille autoille myönnetään yleensä lainaa pienemmällä korolla ihan rahoitusliikkeen kauttakin, joten niissä tapauksissa tuskin mitään säästöjä tulee.

Extreme-tapa: Tätä neuvoa ei voi suositella kaikille, mutta oikein käytettynä on hyvä tapa säästää rahaa. Jos sinulla on Nordnetissa osakkeita kymmenien tuhansien edestä ja sinulla on kallista lainaa parin tuhannen euron edestä rahoituslaitokselta, voi olla järkevää hakea Nordnetin myöntämää Superluottoa. Tällöin saat maksetuksi kalliin lainasi 0.99 % marginaalin lainalla. Tämä neuvo pitää kuitenkin sisällään sen, että osakkeiden arvot saattavat laskea ja osakkeiden lainoitusarvoja voidaan muuttaa. Käytät tätä neuvoa omalla vastuullasi.

Asuntolaina

Asuntolainan kilpailuttaminen on todella helppoa ja vaivatonta. Pelkkä verkkoviesti omalle pankille jo todennäköisesti riittää asuntolainan marginaalin putoamiseen. Jos enemmän mielenkiintoa löytyy, niin suosittelen hakemaan lainatarjouksia myös muista pankeista. Kiinnitä kuitenkin huomiota järjestelypalkkioihin ja käsittelymaksuun. Omasta kilpailuttamisestani kerroin täällä

Opintolaina

Jos omaat muutamia vuosia sitten otettua opintolainaa, niin tarkista mihin viitekorkoon se on sidottu. Jos opintolainasi ei ole sidottu euribor 12 kk ja sinulla on useiden tuhansien edestä lainaa, niin suosittelen vaihtamaan. Vaihto maksaa n. 50 € riippuen hieman pankista. Oma opintolainani on sidottu OP-Primeen, joka on tällä hetkellä 0.25 %, kun Euribor 12 kk on -0.19 %. Vaihtaminen ei vaan tuo omalla kohdallani enää juuri mitään säästöä, niin en jaksanut vaihtaa.

Polttoaine ja S-bonukset

Kertyykö sinulla paljon ajokilometreja työpaikallesi ja pakollisiin menoihin? Meneekö sinulla satoja euroja polttoaineeseen kuukaudessa?

Jos keskität jo muutenkin ostokset s-ketjun liikkeisiin, on järkevää ostaa polttoaine ABC-asemilta. Ylittäessäsi 900 € kulutuksen kuukaudessa (joka tulee täyteen varsin helposti kahden tai useamman henkilön taloudessa) maksetaan sinulle bonusta 5 % kaikista ostoksista paitsi polttoaineesta. Polttoaineesta maksetaan taas tässä tapauksessa 5 senttiä per litra. Turun alueella 5 sentin bonusvähennyksen jälkeen ABC on aina edullisin paikka tankata. 650 €/kk ruokaostoksilla ja 250 €/kk polttoaineilla kerrytät bonuksia tilille n. 45 € kuukaudessa, jotka voit laittaa siirtymään automaattisesti vaikka Nordnetin Superrahastoihin. Aloita kuukausisäästäminen ja vaurastuminen tapahtuu kuin vahingossa.

Sähkösopimus

Asutko sähkölämmitteisessä asunnossa? Meneekö sinulla sähköön satasia kuukaudessa?

Vaikka et asuisikaan sähkölämmitteisessä asunnossa, niin kannattaa sopimuksen kilpailuttamista varten varata muutama minuutti. Hyödyt tietenkin jäävät vähäisemmäksi. Sähkölämmitteisissä asunnoissa voi talvikuukausina mennä pahimmillaan 100-200 € sähköön, joten kilpailuttaminen on järkevää. Erityisesti jos ostat tällä hetkellä sähkösi paikalliselta toimijalta, niin lähes aina saat sähkön halvemmalla muualta.

Mene esimerkiksi Nordic Green Energy -sivulle ja täytä sähkön kilpailutuslomake omilla tiedoillasi. Lomakkeen täyttämiseen menee aikaa noin 5 minuuttia ja erityisesti kilpailuttamattoman omakotitalon sähkösopimus voi laskea satoja euroja vuodessa.

Puhelinliittymä

Soitatko vain muutaman minuutin edestä kuukaudessa? Muistatko miltä normaalit tekstiviestit edes näyttävät? Whatsappaatko vain enää?

Jos puhelinliittymäsi saldotiedoissa näkyy lähetettyjen viestien ja soitettujen puheluiden kohdalla vain muutamia minuutteja/kappaleita, niin ei ole järkevää maksaa rajoittamattomasta liittymästä. Jos et tarvitse puhelimellasi yli 21 Mbit/s (3G verkon raja), niin älä turhaa maksa 4G verkosta.

Suurin osa viestittelystä kulkee tänä päivänä Whatsappin ja Messengerin kautta, joten tekstiviesteistä on turhaa maksaa. Kaiken lisäksi puheluitakin voi tehdä kummallakin sovelluksella ilman maksua käyttäen internet yhteyttä.

Erityisesti kauppakeskuksien puhelinmyyjiltä on saatavilla todella edullisesti kaiken kattavia puhelinliittymiä. Esimerkiksi Turun alueella on mahdollista saada Elisan rajoittamattomia liittymiä parhaimmillaan 14.9 €/kk hinnalla.

Vakuutukset

Koska viimeksi olet kilpailuttanut henkilö-, koti-, matka-, ja autovakuutuksesi?

Jos intoa ja kiinnostusta löytyy, niin suosittelen varaamaan ajan kilpailijalle ja pyytämään heiltä tarjouksen nykyisistä vakuutuksista samoilla ehdoilla. Todennäköisesti sinulle tarjotaan hieman alennusta, jonka jälkeen menet saamasi tarjouksen kanssa nykyisen yhtiön pakeille. Melko varmasti nykyinen vakuutusyhtiösi haluaa pitää sinut asiakkaana ja saat vielä paremman tarjouksen.

Jos edelliseen kikkailuun ei ole voimia, niin laita verkossa viestiä omalle vakuutusyhtiöllesi ja pyydä parempi tarjous vakuutuksista. Itse sain yhden verkkoviestin kirjoittamisella satasia pois vakuutusteni vuosimaksuista ilman kysymättä tarjousta muualta.

Ammattiliitto

Osaatko nimetä edes yhden ammattiliiton tarjoaman edun, jota käytät aktiivisesti? Oletko koskaan hyötynyt ammattiliitosta irtisanomishetkellä? Oletko osallistunut ammattiliiton tapahtumiin tai koulutuksiin?

Maksatko tällä hetkellä useita satoja ammattiliitosta, josta et hyödy mitään? Esimerkiksi Akavan alaisuuteen kuuluvassa Insinööriliitossa maksat 34 € kuukaudessa jäsenyydestä, johon kuuluu työttömyyskassa. Työttömyyskassan suorajäsenyys taas kustantaa 7 € kuukaudessa, johon kannattaa ehdottomasti kuulua. Sinulla taas ei ole mitään velvoitetta kuulua samaan aikaan liittoon vaikka monet ammattiliitot niin virheellisesti kertovatkin.
Omalla kohdalla erosin Insinööriliitosta, koska vaikka joskus saisin potkut, niin siinä ei ammattiliiton itkemiset auta, kun yritys voi aina vedota taloudellisiin ja tuotannollisiin syihin.

Palvelut

Jos olet tällä hetkellä opiskelija ja käytössäsi on Spotify Premium, niin sen on myös mahdollista saada puoleen hintaan opiskelija-alennuksella
Jos sinulla ja useammalla ystävällä on Netflix, niin jakakaa kulut ja ostakaa yhdessä Netflixin Ultra HD palvelu, jota voi saman aikaisesti käyttää neljä henkilöä.

Kirkko

Jos näköpiirissä ei ole sylikummin tehtäviä ja uskonnolliset asiat ei nappaa, niin kirkosta eroaminen laskee veroprosenttiasi n. 1-2 % riippuen paikkakunnastasi. 40 000 € vuosituloilla säästät parhaimmillaan 800 € vuodessa. Varallisuusasemasi ollessa parempi tulevaisuudessa voit siirtyä hyväntekijäksi lahjoittamalla vaikka Joulupuu keräykseen.

Ruoka

Terveelliseen ruokavalioon ei kannata lähteä koskemaan, mutta jos sinulla tulee usein valittua valmisruoka, niin suosittelen miettimään uudestaan. Sen lisäksi, että ne ovat epäterveellisiä ja pahalta maistuvia, niin ne maksavat merkittävästi enemmän kuin itse tehty ruoka. Esimerkiksi makaroonilaatikon valmistaminen itse kustantaa alle euron annos (alle 5 € iso vuoka), kun samaan aikaan valmis makaroonilaatikko kustantaa n. 2 €. Lompakko ja terveys kiittää valintaasi.

Toivottavasti jokainen löysi edes yhden asian, josta pystyi saamaan lisää rahaa elämistä tai sijoittamista varten. Pienistä puroista kasvaa iso joki.

Kirjoitus sisältää affliate mainoksia, joista minulle saatetaan maksaa komissiota toteutuneista kaupoista. Sinä maksat tuotteista kuitenkin täsmälleen saman hinnan kuin normaalistikin.

Kommentit

 1. Vanhoissa opintolainoissa, ennen 2012 hankituissa, ei ole lainaehdoista lausetta, jossa sanotaan että marginaali on vähintään nolla, joten miinuksella oleva viitekorko pienentää marginaalia. Viitekoron vaihdon voi myös saada ilman käsittelymaksua.

  VastaaPoista
 2. S-ryhmän kanssa kannattaa hyödyntää myös maksutapaetu. Eli kun maksaa S-ryhmän ostokset "vihreällä kortilla" saa maksutapaetua 0,5 % loppusummasta. Maksutapaetu maksetaan samassa yhteydessä kuin perusbonus ja tankkausbonukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se pääsikin unohtumaan tekstistä, mutta olet oikeassa! Se kannattaa myös hyödyntää!

   Poista

Lähetä kommentti

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 2024-05

Säänkestävän terassin rakentaminen omakotitaloon oikeilla materiaaleilla

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Kuukausikatsaus 2024-04

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana

Kuukausikatsaus 03-2024