Tavoitteet vuodelle 2018


On tullut aika katsastaa tavoitteet kuluvalle vuodelle liittyen talouteen ja omaan elämään. Toistaiseksi olen tullut siihen tulokseen, että on hyvä asettaa selkeät tavoitteet joka vuosi, jotta pysyisin niissä paremmin. Tavoitteet lähivuosille ja tulevaisuudelle on nähtävissä täällä.

Ensimmäisenä tavoitteenani on saavuttaa 22 500 € sijoitussalkun arvo 31.12.2018 mennessä. Sijoitussuunnitelman muuttamisen vuoksi tämä tulee olemaan todella vaikeaa saavuttaa. Vain erittäin onnistuneilla sijoituksilla ja suotuisalla markkinoiden kehityksellä tähän tullaan pääsemään. Olen toistaiseksi laskenut laittavani salkkuun 2018 vuoden aikana uutta pääomaa 4000 € edestä. Suurta arvonnousua siis tarvitaan tavoitteen saavuttamiseksi.

Toisena tavoitteenani on saavuttaa yli 40 % säästöprosentti koko vuoden nettotuloista. Jos laatimani suunnitelma pitää ja mitään suurta menoa ei tule, niin tämä pitäisi olla mahdollista saavuttaa. Tämän vuoden aikana tai ensi vuoden alun aikoihin minulla on ajatuksena ostaa uusi auto, joka voisi vaikeuttaa tavoitteen saavuttamista, jos se osuisi tälle vuodelle.

Kolmantena tavoitteenani on saavuttaa 25 000 € nettovarallisuus. Tämän tavoitteen saavuttaminen pitäisi olla todella helppoa, jos suurilta pörssiromahduksilta vältytään.

Neljäntenä tavoitteenani on saada maksettua ”muu laina” kokonaisuudessaan pois. Käytännössä tämä tarkoittaa, että lyhennän vaimokkeelleni 300 € kuukaudessa lähes koko vuoden ajan.

Viidentenä tavoitteenani on saada osinkoja vähintään 500 € bruttona. Toistaiseksi tämä näyttää hyvinkin mahdolliselta, jos mikään omistamani yhtiö ei leikkaa osinkoaan.

Muut tavoitteet
Muut tavoitteet liittyvät enemmänkin omaan elämään ja hyvinvoinnin sekä onnellisuuden lisäämiseen.

Ensimmäisenä tavoitteenani on vähentää kotona tehtävän työn määrää. Viime vuonna kotona tuli tehtyä satoja tunteja (en ole laskenut, mutta helposti 200h+) työasioita. Pyrin vähentämään tätä, jotta jaksaminen ja hyvinvointi paranevat.

Toiseksi tavoitteekseni olen ottanut oman markkina-arvon parantamisen. Tämä tarkoittaa käytännössä koulutuksiin osallistumista, oman alan kirjallisuuden lukemista ja uuden oppimista. Parantamalla omaa markkina-arvoaan työnantajan silmissä tulee helpommin saatua palkankorotuksia, joka johtaa nopeampaan taloudellisuuden riippumattomuuden saavuttamiseen.

Kolmantena tavoitteenani uusin viime vuotisen epäonnistuneen tavoitteeni. Tavoitteeni on lukea 10 kirjaa vuoden aikana. Viime vuonna pääsin kuuteen kirjaan, joten lukemista pitää lisätä paljon. Puolustukseksi voin sanoa, että lukemani Benjamin Grahamin The Intelligent Investor kirja voidaan laajuutensa vuoksi laskea melkein kolmeksi kirjaksi!

Neljäntenä tavoitteenani aion lisätä kummityttöjen ja läheisten kanssa vietettyä aikaa viime vuoteen verrattuna.

Auttaako sinua tavoitteiden laatiminen pysymään niissä?

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Hehe! Sinä onnistut kyllä hyvin ilman tavoitteitakin! :)

   Poista
 2. Hyviä tavoitteita! Oletko ajatellut lukea työnohessa DIn paperit? Mm. Lut järjestää laadukasta etäopetusta ja opiskelu onnistuu riippumatta missä asut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen ajatellut jatkokouluttautumista ja itseasiassa aionkin hakea Turun YAMKiin opiskelemaan maisteriin verrattavat paperit tänä vuonna. DI olisi kyllä hyvä vaihtoehto myös. Täytyykin tutustua asiaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 06-2024

Säänkestävän terassin rakentaminen omakotitaloon oikeilla materiaaleilla

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Taloudellinen riippumattomuus – Missä mennään tavoitteen suhteen?

Kuukausikatsaus 2024-05

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana