Katsaus vuoden 2017 tavoitteisiinVuoden puoliväli on ylitetty ja on aika katsoa tämän vuoden tavoitteita.
Ensimmäisenä tavoitteena oli ostaa oma asunto. Tämä tavoite tuli täytettyä 04.04., jolloin ostimme vaimokkeen kanssa kerrostalo-osakkeen. Ensimmäinen mahdollinen ostopäivä asunnolle oli 01.04.2017, jolloin ASP-tilimme tuli ”täyteen”. Olimme etsineet asuntoa jo puoli vuotta, mutta oikea asunto löytyi juuri sopivaan aikaan.

Toisena tavoitteena on sijoitussalkun lihottaminen 15 000 € vuoden loppuun mennessä. Tällä hetkellä salkun arvo on 11 481 €. Sijoitussalkun tavoitteen täyttyminen vaatii hyvää nousumarkkinaa ja n. 2000-3000 € uuden pääoman syöttämistä salkkuun seuraavan viiden kuukauden aikana.

Kolmantena tavoitteena on säästää > 40 % koko vuoden tuloista. Tällä hetkellä olen keskimääräisesti säästänyt n. 17 % tuloistani kuukaudessa, johtuen erittäin huonosta alkuvuodesta. Saavuttaakseni 40 % säästöprosentin pitäisi minun säästää 60 % tuloistani koko loppuvuoden. En tule saavuttamaan vuoden tavoitetta, mutta uskoisin pääseväni n. 30-35 % säästöprosenttiin, johon voi olla tyytyväinen.

Neljäntenä tavoitteena on saavuttaa 20 000 € nettovarallisuus vuoden loppuun mennessä. Tällä hetkellä nettovarallisuus on 10 365 €. Laskujeni mukaan en tule saavuttamaan kyseistä tavoitetta ilman todella kovaa osakkeiden arvon nousua. Ilman yllätyksiä uskoisin saavuttavani noin 18 000 € nettovarallisuuden.

Viidentenä tavoitteena on syöttää uutta pääomaa salkkuun > 5 000 €. Vuoden alusta lähtien salkkuun on mennyt jo 2 800 €, joten samalla tahdilla jatkaen pitäisi tavoitteen saavuttaminen olevan mahdollista.

Kuudentena tavoitteena on saada osinkoja bruttona > 250 €. Tämä tavoite on jo ylitetty sillä tänä vuonna on osinkoja tullut bruttona jo 286 €.

Yhteenveto

Kaksi kuudesta tavoitteesta on jo saavutettu ja todennäköisesti kaksi tavoitteista on saavuttamattomissa. Kovaa työtä saa tehdä, että edes puolet tavoitteista täyttyvät tältä vuodelta!

Kommentit

  1. Hyvältähän tuo tahti vaikuttaa, ei kannata siitä masentua vaikka ei ihan joka tavoite onnistuisi. Nyt kun asunto on ostettu niin säästöt vain maksimiin niin voit päästä melko lähelle tuota säästötavoitetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta! :) Pitääkin ottaa laskin käteen ja katsoa mitä turhia kuluja voisi jättää pois ilman suuriakaan ponnisteluja :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 06-2024

Säänkestävän terassin rakentaminen omakotitaloon oikeilla materiaaleilla

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Taloudellinen riippumattomuus – Missä mennään tavoitteen suhteen?

Kuukausikatsaus 2024-05

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana