Kuukausikatsaus 2018-05


Pyrin kirjaamaan kuukausikatsauksiini sentin tarkkuudella kaikki tulot ja menot. Kuukausikatsauksissa nähtävät luvut ovat henkilökohtaisia, vaikka samassa taloudessa asuu toinenkin henkilö. Olemme vaimokkeeni kanssa päättäneet jakaa kaikki ”yhteiset” kustannukset tasan puoliksi. Hieman muista bloggaajista poiketen kuukauteni vaihtuu aina 19.päivä palkkapäivästäni johtuen. Kuukauden ajanjakso on siis aina 19.päivästä 18.päivään.

Tulot ja menot

Vuoden 2018 viidennen kuukauden aikana tuloja kertyi 2 330 €. Kuluja kertyi yhteensä 1 121 €. Alla olevassa taulukossa on eritelty kulujen jakautuminen. Kulutus oli erinomaisen hyvällä tasolla vaikka kuukauteen osui poikkeuksellisia menoja muutama. Olin toukokuussa Kreikassa työmatkalla, josta maksettavaa tuli itselle 305 €. Ensi kuuhun tulee vielä Kreikan kuluja n. 100 € edestä (luottokorttilasku), mutta myös matkakorvauksia ja päivärahoja. Myös ravintolakustannukset olivat hieman normaalia tasoa korkeammat ylimääräisen matkustamisen takia. Näitä kahta lukuun ottamatta kulutus oli normaalilla tasolla. Säästöön tuloista jäi silti 51.9 %, joten vuodelle asetettu tavoite ylitettiin reilusti. Säästöön (lainan lyhennyksiin, sijoituksiin tai käteiseksi) jäi tässä kuussa toisin sanoen 1 208 €.

Olen alkanut syömään töissä 2-4 päivänä viikossa itse tekemää salaattia, joten lounareiden käyttö työpaikkaravintoloihin on hieman vähentynyt. Toisaalta olen sitten käyttänyt lounareita enemmän ravintoloissa. Kiinteitä kustannuksia ovat Spotify ja Netflix (joita maksan lahjaksi pikkusiskoilleni), uimaranneke sekä kuntosalikortti. Tämän lisäksi säästän jokainen kuukausi 15 € / nuppi kolmelle kummitytölleni Nordnetin Superrahastoihin aina siihen asti, kun he täyttävät 18 vuotta.


Kustannukset


Lainan korot & kulut
39,10 €
Ruoka
176,53 €
Työpaikkaruokailu
65,90 €
Ravintolat
107,12 €
Auto (sis. Polttoaineet)
100,50 €
Asunto (sis. Hoitovastike)
186,47 €
Vakuutukset
5,30 €
Terveys
10,00 €
Lemmikit
6,99 €
Hauskanpito
0,00 €
Matkustus
305,71 €
Lahjat
55,00 €
Tavarat
0,00 €
Veikkaus
8,50 €
Alkoholi
30,48 €
Harrastukset
19,90 €
Vaatteet
3,90 €
Muut
0,00 €
Yhteensä
1 121,40 €

Sijoitukset

Sijoitusten muutokset kuukausitasolla löytyvät alla olevasta taulukosta. Tässä kuussa laitoin uutta pääomaa salkkuun 950.71 €. Uutta pääomaa on salkkuun työnnetty siten 2452.33 € vuoden alusta laskettuna. Lisäksi myös kaikki salkkuun tulevat osingot sijoitetaan uudestaan, joita on tilille napsahdellut yhteensä 432.30 € tänä vuonna. Pandoran Q1 tulos ei osunut ennustuksiin ja se onkin viime päivien aikana laskenut jo lähemmäs 30 %. Olen hieman harkinnut sen lisäämistä. Samalla Nesteen kurssi on noussut kohti kattoa ja siitä tulikin ensimmäinen osakkeeni, jonka arvo on noussut yli 100 %. Salkun päiväkohtaisia muutoksia voi seurata Sharevilleen rekisteröityneenä Osinkoinsinööri käyttäjätunnuksen takaa.

Nettovarallisuus


Alla 18.05.2018 päivitetty nettovarallisuus. Asuntolaina lyheni 230 € ja opintolaina 70 €. Muu lainaa lyhensin myös 200 € edestä. Nettovarallisuuden laskemisessa ei ole huomioitu auton arvoa (n. 5 000-6 000 €), joka on täysin velaton. Nettovarallisuudessa hypättiin jo yli 25 000 € rajan.


Yhteenveto

Matkustamiskulut olivat poikkeuksellisen korkeat vaikka todellisuudessa matkasta ei minulle tullut juuri mitään kustannuksia. Päivärahojen ja matkakorvausten jälkeen taitaa viikon matkasta tulla minulle maksettavaa vain n. 125 €. Maksan koska tahansa kyseisen summan, jos pääsen näkemään mahtavia maisemia ja kokemaan uusia asioita. Sijoituslaina tuli maksettua kokonaan pois, mutta sormi syyhyää jo monia uusia sijoituskohteita. Pitäisi vaan hieman malttaa odottaa, jos vaikka osakkeita saisikin kesällä edullisemmin. Olen tehnyt paljon radikaaleja päätöksiä lähiaikoina, kuten sijoituslainan maksaminen kokonaan pois. Päätin myös tänään maksaa Bank Norwegian säästöilläni kokonaan pois muun lainan. Ensi kuulle on odotettavissa siis merkittävää käteisen määrän laskua, mutta ainakin sen jälkeen talouden hallinta helpottuu. Säästäminen Bank Norwegianiin ja sijoitusasuntoa varten jatkuu, mutta hieman aikataulun ja erilaisten asioiden hahmottumisen jälkeen tiedän paremmin paljon rahaa pitää olla saatavilla milloinkin. Säästäminen on ollut loistavalla tasolla tämän vuoden alusta lähtien ja toivotaan, että sama meno jatkuu!

Miten sinun kuukautesi meni sijoittamisen ja säästämisen suhteen?

Kommentit

 1. Olitko siis samaan aikaan työ ja lomamatkalla kun sait päivärahoja vai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Olin kolme päivää töissä ja sitten toiset kolme päivää lomalla. Päivärahaa tulee kuitenkin neljältä päivältä, koska normaalisti olisin neljäntenä päivänä matkustanut takaisin Suomeen!

   Poista
 2. Olen aina ihmetellyt miten lainanlyhennys ei muka ole kulu. Onhan se joo säästöä, jonka voi merkata varallisuuteen. Mutta se on samalla kuitenkin pakollinen kulu, joka on maksettava satoi tai paistoi (ellet muuta telttaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lainanlyhennyksen lasken itse nettovarallisuuden kasvattamiseksi, jonka vuoksi sitä en ole kuluksi laittanut. Muutama sijoitus/säästöbloggaaja merkkaa lainanlyhennyksenkin kuluksi, mutta suurin osa taitaa jättää merkkaamatta. Olen kuitenkin sitä mieltä, että jos tällä hetkellä myisin asuntoni, niin saisin siitä saman verran kuin maksoin tai enemmän. Joten käytännössä raha on säästössä, mutta vain asunnon muodossa (samalla tavalla suurin osa omaisuudestani on osakkeiden muodossa, eikä käteisen). Jos kuitenkin haluat päästä omasta näkökulmastasi oikeaan kulutukseen kohdallani, voi kulutukseen joka kuukausi lisätä 268 € (asuntolainan ja opintolainan lyhennys). Tältä ylittävältä osalta teen sitten ylimääräisiä lyhennyksiä, jotta saan kivemman näköisiä lukuja blogiin.

   Poista

Lähetä kommentti

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Kuukausikatsaus 2024-05

Säänkestävän terassin rakentaminen omakotitaloon oikeilla materiaaleilla

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Kuukausikatsaus 2024-04

Näin ostat 300 000 euron omakotitalon ilman omarahoitusosuutta

WC-remontti alle 2000 eurolla - Katso ennen ja jälkeen kuvat remontista

Asuntolainan ja sijoitusasuntolainan uudelleenrahoitus – Vertailussa mukana Osuuspankki, Nordea ja S-pankki

Näin haet tanskalaisten osakkeiden osingon lähdeveron takaisin

Asumiskustannukset omakotitalossa ensimmäisen vuoden aikana

Kuukausikatsaus 03-2024