Osakesäästäjien keskusliiton jäsenyys


Osakesäästäjien keskusliitto (OSKL) on sijoittavien yksityishenkilöiden etujärjestö, joka toimii aktiivisesti suurissa kaupungeissa. OSKL pyrkii vaikuttamaan myös poliittisesti, kuten lainsäädäntöön ja sijoitusten verotukseen. Tälläkin hetkellä OSKL on mukana vaikuttamassa sijoitussäästötilin käyttöönotossa Suomessa. Näiden lisäksi OSKL tarjoaa jäsenilleen tapahtumia, koulutuksia, sijoitustietoa ja jäsenetuja.

Kuinka paljon OSKL jäsenyys maksaa ja mitä sillä saa?

Osakesäästäjien keskusliiton jäsenyys on itselleni osoittautunut todella arvokkaaksi hintaansa nähden, jonka vuoksi haluan tuoda esille sen tuomat etuudet.

Perusjäsenyys maksaa vaivaiset 34 € vuodessa ja nuorille alle 30 vuotiaille jäsenyys on vain 10 € vuodessa. Näiden lisäksi on myös perhejäsen, joka vaatii yhden henkilön perusjäsenyyttä samassa taloudessa, jotta sitä kautta voi OSKL liittyä. Tämä maksaa vain 10 € vuodessa lisää. Jäsenmaksu on tietysti vähennettävissä verotuksessa, mutta sen vaikutus on aika minimaalinen.

Perus- ja nuorisojäsenyyteen kuuluu 10 kertaa vuodessa ilmestyvä Viisas Raha -lehti. Huomioitavaa on kuitenkin se, että Nuoret osakesäästäjät jäsenyydessä lehti tulee luettavaksi digitaalisesti paperillisen version sijaan. Viisas Raha -lehti on todella laadukas hintaansa nähden. Jutut ovat mielestäni yhtä laadukkaita kuin esimerkiksi Arvopaperissa, mutta luettavaksi sen saa huomattavasti edullisemmin.

OSKL jäsenyydellä saa myös 30 % alennuksen Arvopaperin vuositilauksessa, joka tarkoittaa n. 47 € säästöä vuodessa.

Vähän kauppaa käyvät ja pienillä summilla pelaavat sijoittajat hyötyvät myös OSKL kautta saatavasta edusta Nordnetissa. OSKL jäsenenä pääset suoraan palkkiotasolle 3 (väh. 7 € / 0.15 %) suomalaisten osakkeiden osalta. Tämä tarkoittaa 2 € säästöä per kauppa, jos ostat osakkeita alle 4 500 € kertasummilla.

Näiden lisäksi OSKL tarjoaa erittäin hyvän edun OPn asiakkaille, josta kirjoitin aikaisemmin jo täällä.

Muut jäsenedut ovat luettavissa täältä.

Loistavien jäsenetujen lisäksi OSKL järjestää yritysesittelyjä, jotka ovat loistavia tapahtumia. Itse olen käynyt lähes kaikissa Turussa järjestettävissä tapahtumissa liittymisen jälkeen ja olen niistä intoutuneena kirjoittanut postauksen OrionistaTapahtumat antavat loistavan ja helposti ymmärrettävän kuvan yrityksistä, ja sinulla on mahdollisuus kysyä askarruttavista asioista suoraan yrityksen edustajalta. ”Huonona” puolena tapahtumissa on se, että keski-ikä huitelee jossain 55 vuoden nurkilla ja olen monessa tapahtumassa ollut joko ainoa alle 40 vuotias tai toinen. Olisi siis loistavaa, jos näihin tapahtumiin saataisiin lisää nuoria.

Loppusanat


OSKL jäsenyys on siis kaikin puolin erittäin järkevä ja edullinen. Edut pesevät jäsenmaksun helposti ja pääset nauttimaan yritysesittelyistä. Voin siis suositella jokaiselle nuorelle tai vanhemmalle sijoittajalle OSKL liittymistä. Liittyminen OSKL onnistuu täällä.


Ainoana negatiivisena asiana voin nostaa OSKL haluttomuuden tehdä kanssani markkinointiyhteistyötä. En saanut mitään vastausta ottaessani heihin yhteyttä asian tiimoilta.

Kuvan lähde: https://www.osakeliitto.fi/wp-content/uploads/2018/02/OSKLlogo2-e1517554722339.jpg

Kommentit

 1. Ehkä he kokevat saavansa niin paljon jo ilmaista mainosta etteivät siksi suostuneet lähtemään maksettuun artikkeliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvinkin olla näin! :) Nuoria jäseniä on ymmärtääkseni vieläkin melko vähän, joten siltä kantilta mainostaminen ei olisi turhaa! :)

   Poista
 2. Itsekin joskus katselin OSKL:n etuja, mutta en oikein niistä vakuuttunut.

  Omasta mielestäni suomalainen talousjournalismi on melko ala-arvoista jenkki- ja brittimedioihin verrattuna.
  Nordnetin PB-asiakkaana en hyödy OSKL:n jäsenyydestä.
  OP on edelleen minulle todella kallis pitkälti 0.1% säilytyksen takia ulkomaisille osakkeille.
  Ainoa syy, minkä takia voisin tuon jäsenmaksun maksaa on nuo tilaisuudet. Ongelma niissäkin on, että niissä esitellään vain suomalaisia nakkikioskeja, joihin en uskalla "eläkevaroja" laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mediassa on varmasti parantamisen varaa, mutta esim. OSKL kohdalla pääset käsiksi kaikkiin lehtiin melko edullisesti. PB jäsenenä ei kyllä valitettavasti hyödy tästä edusta mitään.

   Täytyy kuitenkin muistaa, että esimerkiksi 100 000 € ulkomaalaisia osakkeita pelkästään sisältävä sijoitussalkku tuottaa OP bonuksia 250 € vuodessa, kun säilytykseen kuluu vain 100 € vuodessa. Säilyttäminen on siis täysin ilmaista olettaen, että bonukset eivät kulu muualle.

   Poista
  2. Tiedoksi Osinkoinsinöörille, että arvopaperit eivät kerrytä bonuksia. Eli 100k € ulkolaisia arvopapereita maksaa 100€ vuodessa.

   Poista
  3. Olet oikeassa! Bonuslaskuri (https://uusi.op.fi/henkiloasiakkaat/omistaja-asiakas-ja-edut/bonuslaskuri) antaa bonuksiksi 250 € vuodessa, kun laittaa sijoitusten kohdalle 100 000 €. Tämä bonusten kertyminen koskeekin vain sijoitusrahastosijoituksia, jonka tieto löytyikin täältä (https://uusi.op.fi/henkiloasiakkaat/omistaja-asiakas-ja-edut/op-bonukset).

   Poista

Lähetä kommentti

Suosituimmat tekstit viimeiseltä 30 päivältä

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Ostot 21 - BASF, Kemira ja MOWI

Näin kuukausisäästät alaikäiselle Nordnetin Indeksirahastoon

Kuukausikatsaus 2020 - 11

Vieraskynä: Opintolainan käyttäminen sijoittamiseen

Nordnetin ETF-kuukausisäästäminen muuttui maksulliseksi

Kuukausikatsaus 2020-10

Korona on lottovoitto yli 100 000:lle suomalaiselle

Paranna kassavirtaasi ja maksat vähemmän

Ostot 15 - Injeq